No aga teemaalgataja, oletame et tegu on potipõhjalt mingi kihi mahakulumisega – siis miks sa oled nii kindel, et kulumine tuleb just pesemisest/pesuvahendist, aga mitte ei ole potipõhi toiduvalmistamise enda käigus ära kulunud?
Minu arusaamise järgi kulutab toiduvalmistamine mistahes potti/panni igatahes rohkem, kui pesemine/pesuvahend seda teha saab.
Kui tegu on tõesti kulumisega, siis vaevalt, et pesemine või uus masin need ära kulutas. Esimese masinaga pesemise ajal olid potid lihtsalt uuemad ja toiduvalmistamisega vähem vatti saanud – teise masina ajal hakkasid sisi kulumismärke ilmutama. Seega – ilmselt poleks vahet, kas pesed masinaga või käsitsi.
Tõsi, rv terast on erineva kvaliteediga. On rv, siis on happekindel ja siis … hiina toodang. Mida ka müüakse rv pähe. Needd, kel nõud 20a on samasugused olnud – neil on kvaliteetne rv.
Mina ka imestan – olen näinud söögivalmistamsie käigus (vaevalt, et pesemisest) kulunud emailpotte, kuid kulunud roostevaba potti ei ole mina veel näinud… Kusjuures, kõik minu roostevabad potid on “noname”, mitte ükski minu roostevaba pott ei ole Hackmann või midagi muud “terve varanduse” maksnut. Esimesed roostevabad potid on ostetud 1990-tel kuskilt turuputkast ja siis jooksvalt kuskilt tavalisest toidupoest juurde ostetud. Kasutuses olnud üsna igapäevaselt – ja pole põhjas mingeid kulumismärke.
Kuna meil on kare vesi (jätab valged plekid), siis puhastan potipõhjasid regulaarselt üle 30% äädikaga. Karmimat vahendit vist (kodukasutuses) ei olegi.
Ja pole kulunud mitte midagi. Pealt on mitukümmend aasta teeninud “noname” potid veidi tuhmunud – kuid seest põhi siiamaani nagu uus.