Tahaks tugevamaitselist juustu, paraku ca 40 eurose kilohinnaga juustu osta ei raatsi. Mis oleks odavam alternatiiv, mida teie kasutate?
Teema: Prantsuse sibulasupp – millist juustu kasutate?

Mis see 200g Emmentali nüüd nii kallis on, et sellest teema teha?
3€ maksab kõige kallimas poes (Selver) 350g.

No söö siis juustuta.

Forte osa sorte on tugeva maitsega, Džiugas(18) samuti. Hind kuni 20.-/kg, aga mida tugevam maitse, seda vähem ju kulub. Mulle piisab 10-15 grammist saiale, kui tavalist odavat läheb poole rohkem ja maitse ikka suht niru.

Heldekene. See pisike tükike juustu on ju ka 40€ kilohinnaga ostetav. Ega sa sinna kaks kilo seda pane. Kui ikka kuidagi ei jagu, siis pane kõige tavalisem viilujuust ja enne saiale soola-pipart peale.

Džiugas(18) samuti.
Seda juustu küll ei soovita, sest sellel ei ole mingit maitset. Gruyère sobib. Ja ega ei peagi tervet kilo ju ostma. Natukene, et maitset tuleks.

Džiugas(18) samuti.
Seda juustu küll ei soovita, sest sellel ei ole mingit maitset.
Džiugas 12 on selline tavaline ja suht maitsetu, aga 18-l on maitset juba küllaga. 24 tundub toidus kasutamiseks juba liigagi vänge.

Kasutan ka Gruyère’i, üks mu lemmik kõvadest juustudest (Juustukuningatest ostan, aga noh, ma tõesti hinda ei vaata).

Ma ei armasta vängeid juustusid, aga Gruyere’ i läheb sinna saia peale ju kübekene! Võib ka pooleks panna muu riivjuustuga. Kui ei viitsi osta/pole kodus, käib ka emmentaliga soe sai.