Kui sa aga tahad minuga isiklikult vestelda teemal, kas maal elaval inimesel on tark omada patareidega raadiot, tööriistadest lumelabidat ja kirvest või isegi omada akupankasid ja varukarpi aspiriini, siis palun. Tee aga eraldi Agathe rappimise teema ja ma olen kohal
Liitun sinuga. Maal elades lihtsalt peab valmis olema kõigeks. Mul iseenesest on maanteeni vähe maad. Mõnikümmend meetrit väiksema riigimaanteeni ning seejärel 2 kilomeetrit suure riigimaanteeni. Ehk siis kui suurem kogus lund maha tuleb, siis saan labidaga selle ära visatud küll. Kuna maanteele pääsemiseks on hoovist kallakult üles vaja sõita, siis olen paaril talvel pidanud seda tegema, sest muidu lihtsalt auto ei roni üles. Seega, labidaid on meil mitu ja lisaks ka väike labidas autos talvisel ajal kaasas.
Kui nüüd aga peakski juhtuma, et ei pääse välja, siis lähimasse kauplusesse on 3 km, saab jala ka visata aga tõelise tormiga seda ei tee. Seega paratamatult peab mingi varu kodus olema. Elektri mõttes asume me heas kohas, et väga tihti ja kui, siis väga pikalt meil elekter ära pole olnud aga sellest hoolimata on olnud neid kordi, kus terve lähim asula on päeva jagu elektrita olnud. Alles hiljutigi oli hooldus, kus lubati 15 minutit maksimum elekter ära võtta. Ei teinud erilisi valmistusi ning 15 minutit muutus viieks tunniks. Kuna lõpuks helistades rikketelefon ütles, et kohe saab hooldus läbi, siis jätsin varude kallale minemata. Muidu oli juba plaan söök puuahju küpsema panna ning keldrist varutud joogivett tooma minna. Toiduvaru meil jagub. Toas on nagunii korralik kuivaine varu, lisaks keldris kriisivaruks veel kuivaineid, konserve, purgitoite, vett jne. Jah, tõsi, kõik konservid ei ole söödavad, kuid meil on suur enamus jahimeestelt saadud lihakonservid ning Kaitseliidu söögipakkidest jäänud konservid. Lisaks leiab ka poest söödavaid konserve, lihtsalt natuke kallimad on.
Mida veel? Ravimeid, tööriistu, tikke, valgusteid ja palju muud leidub. Puudu on veel generaator ja kütus, varsti saame ka päikesepaneelid. Andy arvab, et see on haiglaslik? Aga mis mul sinu arvamusest? Vähemalt on mul tuba soe, kõht täis, valgus olemas ning torm võib kesta.