Esileht Ajaviite- ja muud jutud Prints George – silmavärv

Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )

Teema: Prints George – silmavärv

Postitas:
Kägu

Olen juba mitmel fotol vaadanud, et prints George’l on väga ilusad pruunid silmad. Samas ei ole mitte kummalgi tema vanematest pruunid silmad – prints William’il sinakad ning tema naisel Catherine’l rohekad-hallikad.

Kas on võimalik, et siniste silmadega vanematel sünnib pruunide silmadega laps?

Ei olegi mingi suur probleem, lihtsalt mõtlen siin, et kas mulle aeti kunagi bioloogia tunnis jama või…

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Jah, loomulikult on võimalik.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul hallikad silmad, mehel sinakas-hallid, noorem poeg rohekas-pruunide silmadega. Õnneks tean kindlalt, et mina sünnitasin ja on väga mehe nägu 🙂 Kõige lähemad pruunid silmad on mehe vanaemal, minu suguvõsas puuduvad.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

On küll, mina olen teine näide. Mu emal sinised, isal hallid silmad, mul pruunid, vennal rohelised.
Kuidas see on võimalik, hallide, roheliste silmadega vanem saab anda igasugu silmavärviga lapsi, siniste silmadega vanem ei anna pruune silmi. Vaata siit, siin ka kirjas et Silmavärv tuleneb kolmest konkreetsest geenist, millest kaks toovad kaasa kõige tavapärasemad värvid – rohelise, pruuni ning sinise. HALLIDE silmade ja erinevate värvikombinatsioonide teket teadlased praegu veel selgitada ei oska, see ongi see, hallide ja roheliste silmadega vanema puhul on pruunide silmadega laps ok.

http://perejalaps.delfi.ee/imik/tabel-vaata-mis-varvi-silmadega-sunnib-sinu-laps?id=72907839

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aitäh selgituse eest!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

See mida kunagi bioloogia tunnis räägiti on väga pealiskaudne teadmine. Tegelikult määravad silmavärvi väga paljud erinevad geenid ning silmavärvi pärilikkust ei oska tänapäeval teadlased veel lõplikult lahti seletada. Siiski need tõenäosustabelid ei ole valed, aga põhimõtteliselt võib ükskõik mis silmavärviga vanematel sündida pruunisilmne laps ja sinisilmsetel ka pruunisilme, lihtsalt tõenäosus selleks on väiksem. Silmavärv ei ole ka enamasti üks kindel toon, vaid koosneb mitmetest eri toonidest ja nende variatsioonidest, mis võiävad kõik omavahel uusi kombinatsioone luua.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Silmavärv on ise juba üsna ebamäärane termin, kui räägime europiidsest rassist. Mõne silmades on nii pruuni, rohekat kui ka halli või sinist pigmenti ja eri inimestel võib olla eri nägemus, mis värvi selle konkreetse isiku silmad siis on. Teadlastel ilmselt on jah mõõdikud ja skaalad, lihtsam on aga isadustestiga kindlaks määrata, kui isaduse suhtes kahtlusi tekib, mitte silmavärvist skandaali teha.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

On küll, mina olen teine näide. Mu emal sinised, isal hallid silmad, mul pruunid, vennal rohelised.
Kuidas see on võimalik, hallide, roheliste silmadega vanem saab anda igasugu silmavärviga lapsi, siniste silmadega vanem ei anna pruune silmi. Vaata siit, siin ka kirjas et Silmavärv tuleneb kolmest konkreetsest geenist, millest kaks toovad kaasa kõige tavapärasemad värvid – rohelise, pruuni ning sinise. HALLIDE silmade ja erinevate värvikombinatsioonide teket teadlased praegu veel selgitada ei oska, see ongi see, hallide ja roheliste silmadega vanema puhul on pruunide silmadega laps ok.

http://perejalaps.delfi.ee/imik/tabel-vaata-mis-varvi-silmadega-sunnib-sinu-laps?id=72907839

See tabel on kahjuks ebakorrektne. Silmavärvi määravaid geene on praeguseks tuvastatud juba 15 ja tegelikult ei ole silmas sellist pigmenti nagu sinine, roheline või hall. Silma värvi määrab põhiliselt melaniini hulk silma iirises ja rakkude (paiknemise) tihedus seal. Siniste silmadega vanematel võib sündida ka (hele)pruunide silmadega laps, kuigi see ei ole sage, sagedasem on siniste, hallide või roheliste silmadega laps. Ka pruunide silmadega vanematel võib sündida siniste silmadega laps, kui mõlemal vanemal on helepruunid silmad.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Catherine’i rohekad-hallid silmad võisid lapsepõlves olla täiesti pruunid. Minu pruunid silmad seda tegid ja nüüd olengi rohekate silmadega.

Geenid võivad tegelikult igasuguseid trikke mängida. Minu enda vanema lapse suhtes arvatakse nii mõnigi kord, et ta adopteeritud on. Need, kes aga rohkem suguvõsa teavad-tunnevad, saavad aru, miks kahel tumedate silmade ja juustega vanemal on heleblond laps:)

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

sõbranna vanemad on samuti rohekate, hallide silmadega, aga sõbrannal on üks silm rohekas-hallikas ja teine pruun.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on tumepruunid silmad, lapse isal helehallid. Lapsel tumehallid. Pruun värv ei domineeri :).

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul mees koguaeg kuuleb, et kas ikka sinu lapsed. Mehel tumepruunid juuksed ja tumepruunid silmas, aga mõlemad lapsed blondid ja sinisilmsed, nagu mina. Ämm on enamasti kõige suurem kaagutaja sel teemal, et pruun peaks ju olema, tema ajal ikka õpetati koolis, et pruun jääb alati peale :S

Mina ja vend oleme mõlemad ka sinisilmsed ja heledad, nagu isa, samas emal on pruunid silmad ja tumedad juuksed.

Seega jah kõik on võimalik 🙂 geene ei saa valida 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kate’i isal on samuti sellised rohekashallid tumedad silmad. Ja Pippal täiesti pruunikasrohelised. Eks sealt perest need tumedas silmad tulid. Üldse on Prince George rohkem Middletonidesse, kui Windsoritesse. Charlotte on just vastupidi, täiesti kuninganna moodi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul mees koguaeg kuuleb, et kas ikka sinu lapsed. Mehel tumepruunid juuksed ja tumepruunid silmas, aga mõlemad lapsed blondid ja sinisilmsed, nagu mina. Ämm on enamasti kõige suurem kaagutaja sel teemal, et pruun peaks ju olema, tema ajal ikka õpetati koolis, et pruun jääb alati peale :S

Mina ja vend oleme mõlemad ka sinisilmsed ja heledad, nagu isa, samas emal on pruunid silmad ja tumedad juuksed.

Seega jah kõik on võimalik 🙂 geene ei saa valida 🙂

Haige vanamutt ju, tunnen kaasa!

0
0
Please wait...

Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Prints George – silmavärv

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.