Esileht Pereelu ja suhted Probleem ämmaga

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 153 )

Teema: Probleem ämmaga

Postitas:
Kägu

Meilt pole küsitudki üüriraha. Arusaadav oleks, kui temagi maksaks üüri, siis on ju loogiline, et me kanname kulud. Oleme pakkunud üürilepingutki. Tegemist on ju eraldi rahakottidega, temal enda kulud ning meil. Miks peakski 50 aastase naise kulusid keegi teine kandma?

Aga te elate ju tasuta tema korteris, olete kõik see aeg üüriraha kokku hoidnud, mis on märgatavalt suurem summa kui need kommunaalid. Miks teiesuguste kulusid peaks keegi teine kandma, kas sellist mõtet ei ole tulnud pähe?

Kui nii võtta siis on mõistetav. Aga me oleme siin palju muid vajalikke töid teinud ning ma väga pole kursis, et kas teised võtaks üüriraha oma lapse perelt?

+3
-18
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA olen. Arvamusi on tulnud seinast seina ja olingi sellega arvestanud. Mina olen ammu juba soovinud ära kolida aga siis kui on helgemad ajad olnud, siis on palutud, et me ikka jääks, et kuhu te niimoodi minema hakkate. Kommunaalid maksame me ikka ise, kui ta viibib Soomes. Kui ta on Eestis, siis lähevad neljaks jagamisele. See tekkis tänu sellele üldse, et inimene ei ostnud süüagi külmkappi. Mitte, et mul kahju oleks söögist aga lihtsalt on asi olnud lõpuks juba põhimõttes. Inimene oli ära harjunud, et kõik kulud nii Soomes kui Eestis kantakse tema eest.

Ilmselt seda tüli siin miski ei lahenda ning otsimegi siis kasvõi ajutiselt üüripinna, kuni on võimalik midagi osta. Remondist pole ka mul midagi, tore on ju endal ka elada, kui on elamist uuendatud natukene.

Sa väldid kenasti küsimust, mida on juba mitu korda küsitud, et kas ämmale üüri maksate või mitte. Maksate siis või, ilmselt mitte? Ju seal on ka konflikti üks põhjuseid.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

No kui te üüri ei maksa, siis isegi kui te remonti tegite, olete kõvasti plussis. Eriti äge veel, et elate tasuta korteris ja nõuate korteriomanikult kommunaale.

Parajad puugid olete.

+23
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui nii võtta siis on mõistetav. Aga me oleme siin palju muid vajalikke töid teinud ning ma väga pole kursis, et kas teised võtaks üüriraha oma lapse perelt?

Ah nii. See on loomulik, et ämma korteris saab tasuta elada, aga väga suur probleem on, et ämm ei maksa kommunaale. Ise oled täiesti puugimentaliteediga ja siis on häda ämma pärast.

+19
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga me oleme siin palju muid vajalikke töid teinud ning ma väga pole kursis, et kas teised võtaks üüriraha oma lapse perelt?

Aga ema käest, kelle korteris tasuta elate, on täitsa norm kommunaalkulusid sisse nõuda?

+23
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

No kui te üüri ei maksa, siis isegi kui te remonti tegite, olete kõvasti plussis. Eriti äge veel, et elate tasuta korteris ja nõuate korteriomanikult kommunaale.

Parajad puugid olete.

Oh jumal. 😃 Minu arvates on täiesti normaalne, et iga inimene katab omad kulud ise. Kommunaalid on vaid vesi ja elekter. Küttepuud ostame niigi ise ja kuna niikuinii peab kahte ahju kütma, on ta siin või mitte, siis selle eest pole küll keegi sentigi küsinud.

+4
-19
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oh jumal. 😃 Minu arvates on täiesti normaalne, et iga inimene katab omad kulud ise. Kommunaalid on vaid vesi ja elekter. Küttepuud ostame niigi ise ja kuna niikuinii peab kahte ahju kütma, on ta siin või mitte, siis selle eest pole küll keegi sentigi küsinud.

Seda enam on see nõudmine absurd.

+16
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oh jumal. 😃 Minu arvates on täiesti normaalne, et iga inimene katab omad kulud ise.

Teie ju ei kata.

+16
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teie ju ei kata, sest kasutate tasuta teisele inimesele kuuluvat elamispinda. Vaata järgi, palju sa vabaturul selle korteri eest üüri maksaksid (pluss kommunaalkulud).

+13
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oh jumal. 😃 Minu arvates on täiesti normaalne, et iga inimene katab omad kulud ise.

Teie ju ei kata.

Milliseid kulusid me täpsemalt ei kata? Üüri? Mingi aeg elas tal ema ka samas korteris, kui me elasime mujal, siis samuti läksid neil arved jagamisele. Siis selle loogika järgi oleks pidanud vanaema ka üüri maksma.

+1
-17
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milliseid kulusid me täpsemalt ei kata? Üüri? Mingi aeg elas tal ema ka samas korteris, kui me elasime mujal, siis samuti läksid neil arved jagamisele. Siis selle loogika järgi oleks pidanud vanaema ka üüri maksma.

No loomulikult, kui tema suhtub oma emasse samamoodi kui sinu mees oma emasse – et iga viimane kui sent kommunaalkulusid tuleb sisse nõuda.

Aga kuna praegu kasutate tasuta pinda, siis hoiate iga kuu vähemalt 300 eurot üüriraha kokku. Kui te just Kapa-Kohilas ei ela.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teie ju ei kata, sest kasutate tasuta teisele inimesele kuuluvat elamispinda. Vaata järgi, palju sa vabaturul selle korteri eest üüri maksaksid (pluss kommunaalkulud).

Siis peaks välja arvestama ruutmeetrid ning ühiskasutatavate alade ruutmeetrid, kui nii ametlikuks minna.
Aga ehk tõesti kui tõsiselt jutuks võtta see, et seni kuni siin veel viibime, siis maksame talle üüriraha, tahab või mitte ning siis kaoks ka põhjused ära niimoodi käituda. Öeldagi, et see on hetkel parim lahendus ning meil oleks rahulikum siin see aeg viibida kuni leiame midagi endale. Võib-olla tõesti inimene ei taha/julge öelda, sest sellisele käitumisele muud põhjendust pole. Tegelikult oleks pidanud need asjad kohe alguses selgeks rääkima.

+2
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

No kui ta 5 pudelit šampust kerre kallab, siis vett vast enam eriti palju ei kulu.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga ehk tõesti kui tõsiselt jutuks võtta see, et seni kuni siin veel viibime, siis maksame talle üüriraha, tahab või mitte ning siis kaoks ka põhjused ära niimoodi käituda.

Hea mõte, kuigi ämma käitumine on loomulikult hoopis teine teema. Ilmselt on see ka veidi liialdatud, sest seda, et inimene jõi ära 5 pudelit vahuveini, ma küll nüüd ei usu.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teete üürilepingu, tasute üüri – üürileandjal, isegi kui on ema/vanaema pole õigust etteteatamata külla tulla. Lepitegi kokku, et asi on nüüd nii kaugel, et kas teete üürilepingu ja jääte sinna, tema tuleb külla ainult loaga või kolite minema. Siis kehtib edaspidi ka vajadusel kolme kuuline etteteatamisaeg kui soovib üürilepingut lõpetada.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siis peaks välja arvestama ruutmeetrid ning ühiskasutatavate alade ruutmeetrid, kui nii ametlikuks minna. Aga ehk tõesti kui tõsiselt jutuks võtta see, et seni kuni siin veel viibime, siis maksame talle üüriraha, tahab või mitte ning siis kaoks ka põhjused ära niimoodi käituda. Öeldagi, et see on hetkel parim lahendus ning meil oleks rahulikum siin see aeg viibida kuni leiame midagi endale. Võib-olla tõesti inimene ei taha/julge öelda, sest sellisele käitumisele muud põhjendust pole. Tegelikult oleks pidanud need asjad kohe alguses selgeks rääkima.

No need teil ju juba eeldatavasti välja arvutatud, kui talt kommunaalide katmist nõuate.

Miskipärast tuli selline Eesti vanasõna meelde, et “pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad”. Ei teagi miks, niisama juhuslikult torkas pähe.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No kui ta 5 pudelit šampust kerre kallab, siis vett vast enam eriti palju ei kulu.

Pigem oligi kogu asi mis mind isiklikult häiris, et inimene ei arvesta teistega. Olgu, et on korteriomanik, kuid kui elavad siin teised inimesed, siis võiks ju veidi mõistmist rohkem olla, kui on järgmine päev töö- ja koolipäev. Kui ta üüriks siin peale meie lahkumist mingid toad välja, siis ma ei usu, et keegi hõiskaks rõõmust, et rahulikult olla ei saa.

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pigem oligi kogu asi mis mind isiklikult häiris, et inimene ei arvesta teistega. Olgu, et on korteriomanik, kuid kui elavad siin teised inimesed, siis võiks ju veidi mõistmist rohkem olla, kui on järgmine päev töö- ja koolipäev. Kui ta üüriks siin peale meie lahkumist mingid toad välja, siis ma ei usu, et keegi hõiskaks rõõmust, et rahulikult olla ei saa.

Selline käitumine muidugi ei kõlba kuskile ja ilmselgelt ta sellepärast teid seal hoiabki, et kui võõrastele korter välja üürida, siis ta ilmselgelt seal ööbida ise ei saaks. Mingit tubadekaupa üürimist ja ise seal laamendamist ei kannataks mitte keegi välja.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siis peaks välja arvestama ruutmeetrid ning ühiskasutatavate alade ruutmeetrid, kui nii ametlikuks minna. Aga ehk tõesti kui tõsiselt jutuks võtta see, et seni kuni siin veel viibime, siis maksame talle üüriraha, tahab või mitte ning siis kaoks ka põhjused ära niimoodi käituda. Öeldagi, et see on hetkel parim lahendus ning meil oleks rahulikum siin see aeg viibida kuni leiame midagi endale. Võib-olla tõesti inimene ei taha/julge öelda, sest sellisele käitumisele muud põhjendust pole. Tegelikult oleks pidanud need asjad kohe alguses selgeks rääkima.

No need teil ju juba eeldatavasti välja arvutatud, kui talt kommunaalide katmist nõuate.

Miskipärast tuli selline Eesti vanasõna meelde, et “pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad”. Ei teagi miks, niisama juhuslikult torkas pähe.

Kui ta viibiks siin 1-2 nädalat, siis ausalt ei oleks probleemi neid kulusid ise katta, kuid asi oligi pigem pikemas viibimises asi. Kui me ära kolime ning ta peab kommunaalid ise tasuma, mis siis saaks? Siis ei saa ju jalgu trampida, et peab maksma midagi kuskile.

+2
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kutsu ämmale politsei kui järgmine kord öörahust kinni ei pea – inimene alkoholijoobes, teeb lärmi jne

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga ehk tõesti kui tõsiselt jutuks võtta see, et seni kuni siin veel viibime, siis maksame talle üüriraha, tahab või mitte ning siis kaoks ka põhjused ära niimoodi käituda.

Hea mõte, kuigi ämma käitumine on loomulikult hoopis teine teema. Ilmselt on see ka veidi liialdatud, sest seda, et inimene jõi ära 5 pudelit vahuveini, ma küll nüüd ei usu.

Mina seda ei tea aga ta oli üsna kehvas konditsioonis. Koguseid mainis mehe vanaema, kes ütles et viimase pudeli võttis ta käest ära.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui me ära kolime ning ta peab kommunaalid ise tasuma, mis siis saaks? Siis ei saa ju jalgu trampida, et peab maksma midagi kuskile.

Siis talle makstaks ju üüri, millest saab ka kommunaalid tasuda. Ikka jube imelik jutt sul. Ämm on muidugi ka imelik, aga sinu mentaliteet on ka alla igasusust arvestust.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina seda ei tea aga ta oli üsna kehvas konditsioonis. Koguseid mainis mehe vanaema, kes ütles et viimase pudeli võttis ta käest ära.

Siis ta ju tegutses rohkem vanaema kui teie juures…

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui me ära kolime ning ta peab kommunaalid ise tasuma, mis siis saaks? Siis ei saa ju jalgu trampida, et peab maksma midagi kuskile.

Siis talle makstaks ju üüri, millest saab ka kommunaalid tasuda. Ikka jube imelik jutt sul. Ämm on muidugi ka imelik, aga sinu mentaliteet on ka alla igasusust arvestust.

See üürimaksmine on kõige parem nõuanne, mis siit seni tulnud on. Ma usun, et mees peaks seda varianti temaga arutama, kuna ma arvan, et see lahendaks palju probleeme. Vähemalt praegu. Aga no, see seda suhtumist tal ei muuda. Proovin ise ka nüüd teisest vaatevinklist seda olukorda näha. Enne siia kirjutamist nii ei mõelnud. Võib-olla pakkuda kommunaalide tasumist ka täies mahus? Siis on äkki lõpuks rahu majas.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina seda ei tea aga ta oli üsna kehvas konditsioonis. Koguseid mainis mehe vanaema, kes ütles et viimase pudeli võttis ta käest ära.

Siis ta ju tegutses rohkem vanaema kui teie juures…

Jah, ta oli korrus all pool vanaema juures kuni siis kusagil peale 22’t tuli ülesse ning kogu pull hakkas peale kell 23.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See üürimaksmine on kõige parem nõuanne, mis siit seni tulnud on. Ma usun, et mees peaks seda varianti temaga arutama, kuna ma arvan, et see lahendaks palju probleeme. Vähemalt praegu. Aga no, see seda suhtumist tal ei muuda. Proovin ise ka nüüd teisest vaatevinklist seda olukorda näha. Enne siia kirjutamist nii ei mõelnud. Võib-olla pakkuda kommunaalide tasumist ka täies mahus? Siis on äkki lõpuks rahu majas.

Et nüüd lähed ja viskad raha näkku ja kamandad, et olgu nüüd mutt vait.

Inimloomusest ei tea vist midagi. Te olete ta üdini ära solvanud. Nõuate kommunaalide raha, ei luba lapselast näha, ülbate nii ja naapidi.

See on inimene, kes on sinul ja su lapsel lubanud elada enda kodus tasuta. Ja millega sa vastad?

+17
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimloomusest ei tea vist midagi. Te olete ta üdini ära solvanud. Nõuate kommunaalide raha, ei luba lapselast näha, ülbate nii ja naapidi.

See on inimene, kes on sinul ja su lapsel lubanud elada enda kodus tasuta. Ja millega sa vastad?

Ei mõelnud absoluutselt nii. Tahakski uurida, et kuidas ta suhtuks sellesse, kui maksame talle üüri, kui ta ise ehk ei ole tihanud sellist asja küsida ning kanname ise kommunaalid samuti.
Jumala eest, lapsega ta saab koguaeg koos olla. Ta ju viibib siin nii pikalt ja tihti, et saab olla koos rohkemgi lapselapsega kui kindlasti mõni teine vanaema. Eelmisel suvel olid nad koos mitu nädalat Soomes. Keegi nüüd seda küll keelanud pole. Ja vaheaeg oli just hiljuti, ta tuli vahetult peale vaheaega siia.
Ma ei ole kordagi tänamatu olnud tema suhtes, kunagi kui suhted paremad olid, siis arutasime ka koos, et mida siin veel teha võiks ja üldse igast muudest asjadest.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks nende “heast südamest” andmisega tavaliselt ongi nii, et lõpuks on suhted rikutud ja tüli majas…  Lihtsam on üürida võõralt- on leping ja kõik must-valge kirjas, piirid paigas ja kõik selge, mingeid emosioneerimisi ei tule vahele.  Teil ongi need piirid nüüd sugulussuhted ja juriidilised suhted sassi läinud ämm+üürilenadja+vanaema veel vs sugulased+üürnikud  jne, nüüd on suusad risti, pahameel ja kibestumine mõlemalt poolt. Vaevalt, et raha ja üür ja kommunaalid kõike lahendavad, ämm tunneb ennast heategijana, kelle suhtes ollakse tänamatud, teie ei saa kibestumise põhjustest ja tagamaadest aru ja solvute omakorda.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei mõelnud absoluutselt nii. Tahakski uurida, et kuidas ta suhtuks sellesse, kui maksame talle üüri, kui ta ise ehk ei ole tihanud sellist asja küsida ning kanname ise kommunaalid samuti.

Jumala eest, lapsega ta saab koguaeg koos olla. Ta ju viibib siin nii pikalt ja tihti, et saab olla koos rohkemgi lapselapsega kui kindlasti mõni teine vanaema. Eelmisel suvel olid nad koos mitu nädalat Soomes. Keegi nüüd seda küll keelanud pole. Ja vaheaeg oli just hiljuti, ta tuli vahetult peale vaheaega siia.

Ma ei ole kordagi tänamatu olnud tema suhtes, kunagi kui suhted paremad olid, siis arutasime ka koos, et mida siin veel teha võiks ja üldse igast muudest asjadest.

Sa korduvalt rõhutad, et sööb külmiku tühjaks ja kulutab teie elektrit. Kuni sinnani välja, et nõuate selle eest raha. Või et, see pole sinu laps, hoia mokk maas.

Kui laps oli soomes, siis te ikka maksite tema osa elektrist kinni?…

+17
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siis talle makstaks ju üüri, millest saab ka kommunaalid tasuda.

Siis ei saaks ta ju oma korteris elada ja teha, mis tahab, ükski üüriline ei taha teda sinna virvendama nagu oma kodus 🙂 See variant et korteris elavad lähisugulased, on nii talle ja teile kõige parem ju, kui nüüd suhted silutud saaksid. Pole mõtet kuhugi üürima tuisata. Iga purjus peaga mula ei tasu nüüd ka 100% tõe pähe võtta, samas, eks ka purjus inimesel on see keelel, mis meelel.

+3
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 153 )

Esileht Pereelu ja suhted Probleem ämmaga