Palun kogemust, kas keegi on minuga sarnasesse olukorda sattunud.
Tellisin Ikealt köögi mõõtmisteenuse, mööbli planeerimise ja kokkupaneku – st täisteenus. Mööbli kokkupanekul selgus, et mõõdistus ja köögimööbel ei lähe kokku. OK, paigaldaja/mõõdistaja tegi mööbli paigaldamisel pisimuudatuse. Aga seinakappide valgustuse juhtmed toppis kapi sisse ja tagaseina sisse tegi juhtmete jaoks augu, selle asemel, et juhtmed kapi peale lae alla panna. Kõige tipuks esitas mulle arve lisatöö eest. Arvan, et olen kogu teenuse Ikealt tellinud ja ei pea midagi juurde maksma. Mõõdistaja ja planeerija peavad oma möödapanekud ise ära korraldama ja mina ei pea enam juurde tasuma… Ikeal läheb mulle vastamisega kaua aega..
+3
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu
15.11.2023 10:09
Kui suurte summade üle vaidlus käib? Kui palju maksis see ostetud köögimööbel koos paigaldusega? Kui suur oli arve lisatööde eest?
Kui suurte summade üle vaidlus käib? Kui palju maksis see ostetud köögimööbel koos paigaldusega? Kui suur oli arve lisatööde eest?
Arvan, et teema on pigem põhimõttes, mitte summades. Kui ühe ettevõtja (IKEA) kaks eraldi alltöövõtjat (mõõtja ja paigaldaja) ei suuda oma tegemisi koordineerida, siis vastutab alltöövõtjale arvete tasumise eest ikkagi see peatöövõtja (IKEA).
+3
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
15.11.2023 15:33
Olen teemaalgataja. Vaid infoks – lisaarve on sama suur kui kogu mööbli kokkupanemise arve.
Olen teemaalgataja. Vaid infoks – lisaarve on sama suur kui kogu mööbli kokkupanemise arve.
Kui suurtest numbritest jutt käib? 50+50 eurot? 100+100 eurot? Vaevalt, et siin inimestel selles vallas praktilisi kogemusi on. Ma ootaks IKES vastuse ära ja siis mõtleks edasi. Lisatööde arve maksmata?
0
-3
Please wait...
Postitas:
Kägu
16.11.2023 11:20
Mina ei maksaks. Kui ruum ja mööbel ei lähe kokku, sest mõõdistaja tegi vea, siis see on tema tehtud viga, mida ta ise peab “lappima”. Kui viga on planeerija poolne, siis tema “lappigu”. Ja pisitööde eest küsida sama palju kui terviktöö eest on ikka liig, vaevalt see mööbli kokku panemine 50 eurot maksis…
Lisa maksaks vaid siis kui tegu on tööga, millest hinnapakkumise tegemisel ei olnud juttu või mida ei saanud ette näha. Köögimööbli puhul võiks see ehk olla mingisuguste elektri- või torutööde tegemine.