Teemaalgataja siin. Mulle meeldib eeskätt sealne loodus. Hea meelega veedaks päev või kaks Oslos ja siis teeks mingi rongireisi mööda rannikut või mõnepäevase laevareisi fjordides. Hiljem kuidagi organiseeriks tagasireisi Oslosse kui aeg tagasi lennata.
Toit ja hinnad on ja probleem, aga natuke ikka tuleb kohapeal kulutada, midagi pole parata..
Oh, ka rongisõit või laevareis on metsikult kallis. Oslos üle ühe päeva pole miskit teha. Mina esimese hooga käisin lossi vaatamas, kesklinnas paar tiiru, mingi muuseum, ja oligi kõik. See oli siis 2 aastat tagasi. Viimati seal käinud kuu aega tagasi, linn on lihtsalt remondis, kuhu iganes ei keera – teeremont või silla ehitus. Ja seda juba aasta aega.
Ise elan Stavangeris, Oslost 600km kaugusel, ookeani ääres. Vot siin on küll vaatamisväärsusi kuhjaga. Preikestollen, hästi kõrge mägi, on rahvalemmik, kuigi väikelastega on sinna keeruline minna. Ise oleme 2-aastase lapsega käinud Sandnesi lähedal mägedes, seal on palju matkarajasid, kus ka lapsega saab käia. Siis Stavangerist käime tihti praamiga Taus, seal on hästi ilus loodus, kõrged mäed. Oh, seal elaks hea meelega. Stavangeris on ka naftamuuseum, hästi kihvt koht, meie lapsele väga meeldis seal. Ja Kristiansandi poole sõites jääb automuuseum tee peale.
Hotelli alla 100.- eur öö ei leia, küll on hommikusöök selle hinna sees, ja TV/Wi-Fi. Pigem on mõtekam võtta mingi camping, nad on veidi odavamad ja varustatud on sama hästi, kui hotellitoad. Neid saab siis Oslo lähedal leida, kuskil väikelinnade lähedal. Restoranides on väga kallis. Kui mingit odavamat kohta otsida, siis Ikeas saab normaalselt süüa enam-vähem väikse raha eest.
Aga pead ikka ise välja mõtlema oma marsruudi. Arvesta sellega, et Oslo on hea vaadata 1 päev, järgmine päev pole enam kusagile minna. Rongisõit on kallis, ülalpool juba mainitud, et ainuüksi Rygge-Oslo-Rygge on 40.- eurot. Siin, kus mina elan, on selline meelelahutus, nagu ekskursioon laevaga, 4h sõita, vaatamisväärsusi uurida. Maksab selline lõbu 50.- eurot inimene.