Mul on kodus puidust lõikelaud ja klaasist lõikelaud. Puidu peal ei lõika kunagi liha, kala, peeti. Sibulat olen lõiganud, probleemi pole olnud, et hiljem haiseks. see on ka suht tugevast puidust, eriti palju mingeid täkkeid sees pole.
Klaasist lõikelaua jaoks ei ole vaja mingit erilist nuga, lihtsalt nuga peab terav olema, et sa ei nüsiks seal peal oma toiuduaineid, vaid et nuga ikka lõikaks.
Kui su praegune lõikelaud on haisev ja see ei meeldi sulle, osta lihtsalt uus. sibula jaoks võidki siis osta eraldi kas klaasist või plastist lõikelaua.
Klaasist lõikelaud on mul olnud sama juba aastast 2008, pole kõikide aastate vältel sellega midagi juhtuma. Puidust lõikelaudasid tuleb ikka sagedamini vahetada.
Klaasist lõikelaua eelis on veel see, et seda saab ka nõudepesumasinas kuumal temperatuuril pesta. Ja tõesti mingid haisud või bakterid selle sisse enda pesa teha ei saa. Miinuseks on see, et paljudele inimestele lihtsalt ei meeldi see, kui nuga puudutab klaasi pinda, tekitab ebameeldiva tunde ja heli. Noaga lõigates seda siiski katki võimalik teha ei ole.
Mina olen klaasist lõikelaua peal ka liha haamerdanud, kolisemise vastu panen alla väikse rätiku, muidu tõesti põrkleb ja tekitab imeliku tunde 😀