Ma käiksin heal meelel sellistel talgutel, kus lihapirukat ja puljongi saab! Niisama kodus nosides pole ikka see, aga kambaga õues jahedal ajal tööd tehes on väga mõnus 🙂
Meie suguvõsas sellist mõtet polnud, et lihtsalt puljong on peielauatoit, aga muna seal sees muudab selle tavatoiduks. Kaugel sellest – puljongit ja väikesi pirukaid pakuti alustuseks igal suuremal üritusel. Ja neid üritusi vanaemade-tädide taludes oli ikka palju!
Enamasti juhatati iga kaugemalt saabunu kohe puljongipoti ja pirukavaagna juurde, et saaks linnupetet võtta.
Vahel serveeriti ka pidulauas esimese roana, kui praad veel ahjus pruunistus, olenes üritusest.
Muna puljongis – mu ema sai selle idee nõukaaegsest suvalisest sööklast ja hakkas kodus ka niimoodi pakkuma, aga mitte viilutatauna, lõikas sektoriteks. Kellele meeldis, see sõi, teised jätsid järele.
Minu jaoks teeb puljongi meeldivaks, kui saan sellele peale raputada maitserohelist. Sibul, petersell vm, väga meeldib, kui see on kaussidest hakituna võtta.
Muna võib olemata olla. See teeb puljongist juba supi, mida peaks lusikaga sööma, ei saa niisama tassi tühjaks rüübata. St kui puljongis on muna, peavad olema ka lusikad võtta.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 19.11 18:38; 19.11 22:05; 19.11 22:27;