Meie abiellusime eelmisel kuul ja meil oli plaanis teha lihtsad pulmad – kirik ja restoran. Eelarveks panime 7000 eurot, aga kokku läks ~ 13 000 eurot.
Külalisi oli 67.
Pulmaisa meil ei olnud.
67 on lihtne ja väike pulm? Meie registreerisime abikaasaga omaette, misjärel lasime fotod teha ja tegime paari päevase reisi Lõuna-Eestisse. Hiljem oli ainult lähisugulaste ringis istumine (ca 10 inimest). Eelarve koos sõrmustega oli ca 1000. See on väike pulm.
Hmm.. kuidas on nii, et mina ei näe sõna “väike”? Lihtne saab olla ka suur pulm. Meil umbes sama palju külalisi ja ma ütleks, et oli ka lihtne pulm kevadel, küll juba kaks aastat tagasi.
Ja miks kirjutada nii palju vastuseid stiilis “sellele küsimusele ei saa vastata 😱”. Ma arvaks, et ära siis vasta, kui ei suuda välja nuputada, et kuidas teemapüstitajale kasulik olla 😀 mu meelest oleks väga lihtne kirjeldada enda pulma ja siis eelarve välja tuua 🤷♀️ Põnev ka lugeda neil, kes otseselt pulma ei planeeri. Kahjuks meie eelarvest abi ei ole, kuna kahe aastaga on hinnad palju muutunud! Aga juhendiks mõnele võiks ju natuke midagi kirjutada, arvestada päris suur hinnatõus siis juurde:
Pulmaisa oli sugulane (väga oluline, et oleks viisakas, humoorikas, tabaks ära peoliste meeleolu ja ei oleks labane! Meil oli tegevusi planeeritud rohkem, kuna ei olnud varem pulmategevuste organiseerimisega kokku puutunud. Jooksvalt võtsime siis vähemaks, kuna pulmalised tahtsid ka jutustada) – tasuta
Fotograaf oli abikaasa klassivend, kes ei olnud pulmi pildistanud, vaid pildistas hobikorras loodust 😅 (lahe oli jälgida, et pärast seda hakkaski pildistama ka teiste tuttavate pulmi☺️) – 500€
videograafi polnud, palusime vendadel vahepeal natuke mingeid tegevusi ja meeleolukkippe filmida ja neid on väga lahe vaadata – tasuta
kleit – 600€
ülikond -150€, Montonis olid suured soodukad
Sõrmused – u 250-300€ kokku (kõige tavalisemad)
Bändi tahtsime sellist, kus oleks ka saksofonimängija, aga siis üks tuttav muusik ütles, et igale liikmele arvestada vähemalt 200€ õhtu palgaks pluss transport ja muidugi söök, jook ehk neile kohad (meil oli neile palutud laud katta kõrvalruumis). Seega valisime bändi, kus oli ainult neli liiget. Küsisid umbes 1000€ vist. Bändi pealt ma eriti kokku ei hoiaks, tõmbab peo ikka korralikult käima!
Muid hindu ma nii täpselt ei mäleta, nt kutsed tegin ise, seega ainult materjali kulu. Dekoratsioonid (valisime üsna lihtsad kimbukesed laudadele, lisaks küünlad), kingad, magusalaud, tubadesse kõigile lihapirukas ja vesi jm pudi-padiga ikka koguneb seda summat. Suurim kulu on ikkagi söök-alkohol ja ööbimine. Kuna abiellumise hooajaväliselt, saime peokohalt pulma kohta üsna hea pakkumise. Alkohol lubati ka ise tuua (Lätist tõime).
Kokku läks ikkagi 9000€, kuigi professionaalseid tegijaid oli vähe. Kallis lõbu, aga supermälestused 😉