Esileht Tööelu, raha ja seadused. Püsivast töövõimetusest tuleneva kahju maksmine ja töötamine

Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )

Teema: Püsivast töövõimetusest tuleneva kahju maksmine ja töötamine

Postitas:
Kägu

Tere,

seoses liiklusõnnetusega maksis kindlustusselts mulle seni igakuiselt ajutisest töövõimetusest tulenevat kahjuhüvitist. Nüüd haigusleht lõppes, määrati püsiv töövõimekaotus.
Seadusest loen välja, et nüüd peab hakkama kindlustus hüvitama püsivast töövõimetusest tulenevat kahju.
Küsimus oleks- kas sel ajal ka töötada võib?(On kuskil seaduses see ka ära määratud)? Kuna töövõimetus määrati 80% 1aastaks,siis aastat niisama kodus ka istuda ei tahaks.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

RE: Püsivast töövõimetusest tuleneva kahju maksmine ja töötamine

Riik maksab töövõimetuspensioni ja puudetoetust … töötada ei tohi (st töist tulu saada) 100% korral. Kindlustusseltsi tingimusi loe enda lepingust.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mul ei ole kindlustusseltsiga lepingut- hüvitamine toimub liikluskindluse seaduse alusel. Lihtsalt selle töötamise kohta ei leia ma ühtegi punkti.
Mis mõttes ei tohi töötada 100% töövõimetuse korral? Kus see kirjas on? Minu teada võib küll- võib olla mitte samal ametikohal jah, aga töötamist ma ei tea, et seadus keelaks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

seadus ei keela kindlasti töövõimetuspensionäril töötamist. pigem on tööandjale see isegi kasulik, kuna sinu pealt on sotsmaks väiksem.

liikluskindlustuse tingimuste kohta ei tea.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks ikka inimene ise esitab avalduse töövõimetuse määramiseks ja kui komisjon liiga väikese % määrab siis saad ju otsuse edasi kaevata. Samamoodi käib asi ka 100% korral. Kui avastad siiski, et tahad tööd teha siis pead ka komisjoni otsuse vaidlustama, sest kui oled siiski 100% TÖÖVÕIMETU siis kuidas sa saad tööd teha???
Riiki ei huvita, kuidas sa oma 10% töövõimega (kui määrati 90% töövõimetust) tulu teenisid ja sellelt sotsmaksu maksti.
Teemaalgataja: loe aga seadust. Seal kõik kenasti kirjas.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Aitäh, sain vastuse.

Mis puudutab 100% töövõimetust- kui mul on mingil kindlal põhjusel see määratud, siis jah enda eelneval töökohal ma ei saaks töötada, küll aga kuskil mujal, kus mu puue pole määrav.

0
0
Please wait...

Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Püsivast töövõimetusest tuleneva kahju maksmine ja töötamine

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.