Esileht Kodunurk Rabarberist mahla ilma aurutajata?

Näitan 7 postitust - vahemik 1 kuni 7 (kokku 7 )

Teema: Rabarberist mahla ilma aurutajata?

Postitas:
Kägu

Kas on võimalik teha?
Sügiseti teen alati arooniasiirupit nii, et kallan marjadele kuuma vee peale, sidrunkapet ka sekka ja 24h lasen seista. Järgmisel päeval kurnan ja keedan suhkruga (1:1) siirupiks. Väga hea ja peaaegu olematu raha eest, kuna marju saan tasuta.
Aga rabarber? Pole võimalik aurutajat osta, rabarberit saaks, aga lõpmatud koogid-kissellid on juba ära tüüdanud. Sügavkülma olen pannud, kompotti ei oska kahjuks teha. Tahaks just mahla, aga niimoodi nagu arooniaid teen, vist ei saa?
Veel – kas punastest s~ostardest saaks sel meetodil mahla/ siirupi jaoks midagi leiutada (kui marjad valmis saavad)?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

RE: Rabarberist mahla ilma aurutajata?

sain ühe retsepti Soomest. Rabarberi lõikusin tükkideks ja üks sidrun ka koorega kuid see valge osa tuleb ära võtta. Mina panin 5l poti täis ja siis külm vesi peale. Külmikus seista 2-3 ööpäeva. Kurnasin nüüd mahla ära ja panin karpidega sügavkülma ilma kuumutamata. Muidu tuleks ikka kuumutada ja lisada suhkur.
Punasest saab väga hästi teha, et paned marjad potti, põhja natuke vett ja väiksel kuumusel seni kuni marjakestad on läbipaistvad. Siis on ka mahl välja tulnud. Segada pole kuumutamise ajal vaja, sest muidu läheb pudruks. Kurnad ja lisad suhkru. Olen koos suhkruga kuumutanud veel, aga mitte keema.

0
0
Please wait...

Postitas:
Mirje77

RE: Rabarberist mahla ilma aurutajata?

sõstardega saad ka nii teha,kui aurutajat pole,et paned potti vett mingi koguse,poti peale paned marliriide,mille kinnitad pesulõksudega poti külge,marli peale paned punased sõstrad ja nii kuumutad,kui vesi hakkab keema ja marju kuumutama,hakkab sõstardest mahl läbi marli potti tilkuma,nii saad ka.aga ma tõesti ei tea,kui palju vett tuli panna,mu vanaema kunagi tegi nii,kui aurutajat polnud ja mahlad olid väga head

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

RE: Rabarberist mahla ilma aurutajata?

Ise plaanin teha rabaraberist mahla mahlapressiga.
Pärast kuumutan ära.
Eks paistab, kas rabarberitest piisavalt mahla ka välja tuleb.

0
0
Please wait...

Postitas:
789456

RE: Rabarberist mahla ilma aurutajata?

[small]Mirje77 kirjutas:[/small]
[tsitaat]sõstardega saad ka nii teha,kui aurutajat pole,et paned potti vett mingi koguse,poti peale paned marliriide,mille kinnitad pesulõksudega poti külge,marli peale paned punased sõstrad ja nii kuumutad,kui vesi hakkab keema ja marju kuumutama,hakkab sõstardest mahl läbi marli potti tilkuma,nii saad ka.aga ma tõesti ei tea,kui palju vett tuli panna,mu vanaema kunagi tegi nii,kui aurutajat polnud ja mahlad olid väga head [/tsitaat]

Pigem siis juba enne pudrunuia või miksriga purustada.

Rabarbarist ja marjadest teen blenderiga, aga sinna tuleb ka veidi vett panna, muidu blender ei tööta. Niisama kohe joomiseks on hea variant.

Teine variant on korraks vähese veega keema, jäta hauduma ja siis läbi sõela; kuid siis on purgi panemiseks vaja 2x kuumutada ja see ei ole ka hea…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

RE: Rabarberist mahla ilma aurutajata?

kodune aurutajata mahl – suurde potti lõhestan paksemad rabarberid, peenemad lihtsalt murran suvalisteks tükkideks – ei lõika väikeseks. Natuke vett potipõhja ja keema, kui varred on pehmed, kurnan paksu välja ja siis käitun nagu tavalise mahlaga – lisan suhkru, keedan, pudelisse. Paksule jäägile võib veel vett peale panna ja kurnata – saab kohe joomiseks mahla.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

RE: Rabarberist mahla ilma aurutajata?

Palju sa umbes vett paned? Kas näiteks nii palju, et tükid on kaetud, rohkem? Vähem? Ja palju suhkrut, 1:1-le tuleb vist siiru?

Aitäh sulle õpetuse eest!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Näitan 7 postitust - vahemik 1 kuni 7 (kokku 7 )


Esileht Kodunurk Rabarberist mahla ilma aurutajata?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.