Tallinnas ilmselt, kui linna pole mainitud?
Mul Tartus eile täpselt sama kogemus, Tasku keskuses. KFC juures. Samuti kaks poissi, samuti 4 eurot. Esimese hooga ütlesin lihtsalt, et mul pole, mis oli tõsi ka, aga poleks ka andnud kindlasti. Ma saan aru, et inflatsioon jne, aga see on päris suur summa. Kui keegi vetsu jaoks sente küsiks või kas või ühte eurot, ja ilusti seletaks et miks, kas või et burksi rahast puudu, ja mul oleks, ja küsija ei paista joobes ega mingis muus kahtlases seisundis, siis ikka ilmselt annaks. Aga 4 on ikka nagu pärisraha juba.
Paar minutit läks mööda, tulid sama küsimusega, nüüd küsis teine poiss. Küsis 2 eurot. Ma ausalt ei osanud jätkuvalt käigu pealt mõelda, mis see kõige õigem reaktsioon oleks. Turvamees küll ei tulnud pähe, ja jätkuvalt tunnen, et see oleks ikka kõva ülereageerimine. Poisid päris tillukesed polnud, minul on lihtsalt võimalik keelduda, pealetükkivad nad otseselt polnud, pigem kuidagi kohmetud ja kössis. Läksid pärast teist küsimist lihtsalt oma teed. Tahaks sellises olukorras ennekõike aru saada, kas neil on mingi päris probleem, ega keegi neid pole kerjama sundinud, kas nad on adekvaatsed, küsivad niisama burgeriraha nalja pärast, või on siin midagi katki kuskil. Küsisin neilt, miks nad võõralt inimeselt raha küsivad, kas neil on kõht tühi ja raha pole, kas vanemad ei anna söögiraha, või milles asi. Seletasid selle peale midagi segast vaikselt, näitasid laua peal burgeri reklaami peale, et näe, see maksab 4 eurot, ja midagi et neil pole sularaha. Ei tea.