Palun nimeta maailmas üks riik, kus sarnaseid ühiskondlikke probleeme ei oleks.
Miks te nii valikuliselt näete kõiki probleeme. Kui Ekre väidetavaid probleeme tekitab (nad on ju kolme kuuga juba nii palju pahandusi jõudnud kokku keerata, riik on sisuliselt huku äärel!), siis on need ainulaadsed Eesti probleemid. Meie maine on nii maas, keegi siia enam tulla ei taha, kõik põlgavad ja peksavad ja tahavad, et see hirmus Ekre minema löödaks.
Aga kui nimetada refioravate kokkukeedetud suppi, siis “nii on ju kõikjal”!
Tegelikult on ka ekresid kõikjal, keegi nende peale ei minesta ja Euroopa parlamendi konservatiivne ja rahvuslik fraktsioon järjest suureneb. USA-s võitis Trump, tuletan meelde.
Nii et te oma hädaldamise ja “maine” jutuga olete mingi üleeilne päev. Meie ekre võidakse ju ajutiselt maha trampida, aga kogu maailma ekred ei kao kuhugi, vaid laienevad sotside hüsteeriast olenemata või just selle pärast jõudsalt.
Maine on meil hea. Suurelt osalt tänu Ekrele.
Loomulikult on EKREsid ka mujal, õigemini on kogu meie EKRE mujalt maha viksitud, ütleks, et lausa kopeeritud unustades aeg-ajalt kohalikke olusid arvestada (nt aborditeema). Suureks mahaviksimise allikaks on USA ja Trump ja viimane on USA mainele ikka kõvasti kahju teinud.
EKRE ei kanna mingeid aateid, EKRE on puhtalt propagandistlik ja manipuleerib inimeste hirmudel. Mitte, et teised parteid seda sugugi teinud ei oleks, aga EKRE teebki ainult seda.
Ma pole veel näinud, et neil oleks tegelikult mingisugunegi plaan millegi paremaks tegemiseks.
Nii mitmestki aspektist on EKRE just kõige sarnasem meie sotsidele – ka nemad kopeerivad palju kohalikke olusid arvestamata, lisaks tõmblevad siia-sinna ja tegelevad populistlike (pseudo)probleemidega. Võimalik, et see ongi uus poliitika ja teised parteid on pigem ajast maha jäänud. Minu hinnangul on aga selline poliitika lammutav, lõhestav, vastandav, mitte ehitav, edasiviiv, parandav. Isamaaline minu väärtushinnangute järgi kindlasti mitte.