Esileht Ajaviite- ja muud jutud rannas lapikutest kividest tornid

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 46 )

Teema: rannas lapikutest kividest tornid

Postitas:
Naine45

Vahel mõnes rannas näinud, on nendega mingi lugu?

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kaegu508

Lugu on see, et inimestele lihtsalt meeldib neid teha.

Mägedes on sellised asjandused sageli teeviitadeks. Aga rannas tehakse neid niisama lõbu pärast.

+18
-2
Please wait...

Postitas:
sokisahtel

Mulle räägiti et mõned laovad sellise torni ja soovivad midagi.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
koroonaviirus

Sellised tornid tuleb ära lõhkuda. Need ei sobi loodusesse, nad pole loomulikud ja risustavad keskkonda.

+9
-60
Please wait...

Postitas:
varskekartul

Sellised tornid tuleb ära lõhkuda. Need ei sobi loodusesse, nad pole loomulikud ja risustavad keskkonda.

Sa oledki see, kes RMK lõkkeplatsidel laamendamas käib?

+27
-4
Please wait...

Postitas:
tinistaja

Kusjuures olen kunagi kuskilt lugenud, et looduses see kasulik ei ole, et inimesed neid kivitorne randa ehitavad. Põhjust kahjuks enam ei mäleta.

+8
-14
Please wait...

Postitas:
koroonaviirus

Mis puutuvad siia RMK lõkkeplatsid?!?

+10
-7
Please wait...

Postitas:
eiteakes

Kusjuures olen kunagi kuskilt lugenud, et looduses see kasulik ei ole, et inimesed neid kivitorne randa ehitavad. Põhjust kahjuks enam ei mäleta.

Rannas ei tohiks küll mingit kahju tekitada, sügistormid varsti tulekul, siis tasandatakse kõik ära, mis loodusele ei sobi ja rohkemgi veel. Rand muutub kogu aeg, seal kus enne oli liiivarand võib mõne aasta pärast olla adruvall, kiviklibune rand võib muutuda liivarannaks või vastupidi.

Kui lapsed väiksed olid, sai ka mõnikord randa selliseid tornikesi ehitatud, nii nagu liivaranda liivalosse, meri kujundab kõik ümber varem või hiljem.

+28
-2
Please wait...

Postitas:
koroonaviirus

Kui lapsed väiksed olid, sai ka mõnikord randa selliseid tornikesi ehitatud, nii nagu liivaranda liivalosse, meri kujundab kõik ümber varem või hiljem.

Osa püstitab need veest mitu meetrit eemale, kuhu laine kunagi ei ulatu. Miks üldse peame ootama torme. Kui tahate kive laduda, siis viisaks oleks pärast rand enda järgi jälle korda teha.

Kui sa lähed parki, sa ei tõsta pinke üksteise otsa. Kui lähed metsa, ei riisu lehti hunnikusse. Miks on vaja mere ääres vandaalitseda.

+7
-46
Please wait...

Postitas:
Gruune

kas need tornid mitte mingi teraapia osa ei olnud? jooga, meditatsioon. mu meelest kasutati ka suhteteraapias, a la et naine ja mees pidid kive laduma, sellega mingeid probleeme lahendama.

Siin üks artikkel teraapia vormis ladumisest: https://travisruskus.medium.com/use-rock-balancing-to-heal-your-soul-71fdb51987fc

+1
-4
Please wait...

Postitas:
vaprake

Mägedes on need teetähisteks olnud olulistes kohtades. Tänapäeval jah tahavad paljud oma kivikuhja teha ja märgi maha jätta. See tegelikult pole ok.

+9
-17
Please wait...

Postitas:
varskekartul

Mis puutuvad siia RMK lõkkeplatsid?!?

Need pole ka ju loomulik looduse osa.

+14
-1
Please wait...

Postitas:
Agathe

Osa püstitab need veest mitu meetrit eemale, kuhu laine kunagi ei ulatu. Miks üldse peame ootama torme. Kui tahate kive laduda, siis viisaks oleks pärast rand enda järgi jälle korda teha.

Kui sa lähed parki, sa ei tõsta pinke üksteise otsa. Kui lähed metsa, ei riisu lehti hunnikusse. Miks on vaja mere ääres vandaalitseda.

Jah ja mõned lapsed, va kurjamid, ehitavad eemale, kuhu laine ei ulatu, liivalosse! Ja nende vanemad ei lükka neid laste kisa ja nutu saatel ilusti siledaks, kui lahkuvad. Vandaaaaaalid!

+33
-3
Please wait...

Postitas:
koroonaviirus

Jah ja mõned lapsed, va kurjamid, ehitavad eemale, kuhu laine ei ulatu, liivalosse! Ja nende vanemad ei lükka neid laste kisa ja nutu saatel ilusti siledaks, kui lahkuvad. Vandaaaaaalid!

Ei ole vaja joriseda. Kasvata oma põrnikat, et liivalosse saab ehitada lasteaia liivakastis. Looduses käitutakse vastustundlikult ja põhimõttega, et ka teised inimesed on olemas ja ei soovi näha ebaloomulikke kivi- ega liivahunnikuid.

+1
-43
Please wait...

Postitas:
Agathe

Ei ole vaja joriseda. Kasvata oma põrnikat, et liivalosse saab ehitada lasteaia liivakastis. Looduses käitutakse vastustundlikult ja põhimõttega, et ka teised inimesed on olemas ja ei soovi näha ebaloomulikke kivi- ega liivahunnikuid.

Kui loomulikult ja loodusega ühtsena muidu sina looduses mõjud? Kas nagu ürgse looduse iidne osa? Kas oled kindel, et teised inimesed soovivad sind näha pigem kui lapse tehtud kivitorni? Kes sulle seda küll ütles ja miks iganes sa seda usud?

Tead. Maailma on vaja vähem ebaloomulikult lolle inimesi. Nii loodusesse kui ka virtuaalmaailma.

+33
-2
Please wait...

Postitas:
koroonaviirus

Kui loomulikult ja loodusega ühtsena muidu sina looduses mõjud? Kas nagu ürgse looduse iidne osa? Kas oled kindel, et teised inimesed soovivad sind näha pigem kui lapse tehtud kivitorni? Kes sulle seda küll ütles ja miks iganes sa seda usud?

Jah, kui ma käitun looduses reserveerituna, kõnnin jala, ei lärma ega ei lagasta, siis minu otsene mõju loodusele on üsna olematu, isegi olematum kui ürginimestel, kes tapsid loomi.

Enamus inimesi soovivad näha teistega arvestavaid kaaskodanikke. Enamusele ei meeldi graffiti majaseintel, nimesid täiskraabitud liivakivikoopad, puude sisse lõigatud ristid jms risu. Loodus peab olema võimalikult loomulik ja inimkäest puutumatu nii palju, kui see on maksimaalselt võimalik.

+3
-27
Please wait...

Postitas:
Agathe

Enamusele ei meeldi graffiti majaseintel, nimesid täiskraabitud liivakivikoopad, puude sisse lõigatud ristid jms risu. Loodus peab olema võimalikult loomulik ja inimkäest puutumatu nii palju, kui see on maksimaalselt võimalik.

Ära nüüd laste liivalosse ja armunute laotud seitset kivi üksteise peal koleda linnagrafiti või lõhutud prügikastidega võrdle.

Aga proovi Tartu linnavalitsusse kirjutada – saaks ka ühe sillaga ju tegelikult hakkama.

Mina taandun ja lähen metsa, kus jätan oma rämeda inimkäe puudutuse kohe loodetavasti sada korda. Korjan seeni ning astun mõne kuivanud puuoksa katki. Seejärel võtame saega maha ühe suure vana kase, mis ähvardab kukkuda hoonetele (jah, luba on) ja anname sellega loodusele paraja maksahaagi. Ja kui aega on, siis mees niidab viimast korda muru ja ma lähen eemaldan värava juurest aiaservast seal looduslikku tasakaalu tagavad nõgesed. Pärast tapan mõne elusolendi. Raudne plaan on kärbestega. Aga jah sellist rõvedat loodusreostust nagu liivaloss ma keelan sinu sõnadest juhindudes edaspidi ehitada kõigil oma lastelastel. Kui sul on veel juhiseid, kuidas edasi elada – lugupeetud eetika-, esteetika- ja loodusteadlast olen nõus kuulama tundide kaupa.

+17
-4
Please wait...

Postitas:
koroonaviirus

Aga jah sellist rõvedat loodusreostust nagu liivaloss ma keelan sinu sõnadest juhindudes edaspidi ehitada kõigil oma lastelastel.

Oma aias liivakastis ehitage, palju kulub. Võite minna ehitama ka laste mänguplatsile. Võite ehitada isegi avalikuks kasutuseks mõeldud rannaalal – näiteks Prita rannas.

Kivihunnikud aga jäävadki randa reostama aastateks, nende püstitamisest tasub tõesti loobuda!

+4
-28
Please wait...

Postitas:
Agathe

Aga jah sellist rõvedat loodusreostust nagu liivaloss ma keelan sinu sõnadest juhindudes edaspidi ehitada kõigil oma lastelastel.

Oma aias liivakastis ehitage, palju kulub. Võite minna ehitama ka laste mänguplatsile. Võite ehitada isegi avalikuks kasutuseks mõeldud rannaalal – näiteks Prita rannas.

Kivihunnikud aga jäävadki randa reostama aastateks, nende püstitamisest tasub tõesti loobuda!

Loa eest aitäh, annan edasi.

Jah, seal, avalikuks kasutamiseks mõeldud rannaalal, neid liivalosse vist tehaksegi. Või milliseid kinniseks kasutamiseks mõeldud ranna-alasid sa silmas pidasid? Keegi tuleb üleni sinu krundil asuva järve äärde, mil puudub avalikuks kasutamiseks lubatud rannariba ja teeb seal salaja kivitorne?

+16
-1
Please wait...

Postitas:
kriit

kas keegi muidu maksab sulle sellise jama tootmise eest? on ju ilmselge, et sa tegelikult nii ei mõtle, vaid lihtsalt provotseerid. ainult, et miks? pole muud elu?

+20
-2
Please wait...

Postitas:
koroonaviirus

kas keegi muidu maksab sulle sellise jama tootmise eest? on ju ilmselge, et sa tegelikult nii ei mõtle, vaid lihtsalt provotseerid. ainult, et miks? pole muud elu?

Miks sa arvad, et ma provotseerin? Mulle tõesti meeldib looduses vaadata loodust tema loomulikus ilus! Inimese poolt ümberkujundatud loodus ei ole ilus! Mingi mõne inimese kiviladumiskihu pärast peavad 10 inimest kannatama? Ma saan aru, et rajatakse põlde ja raiutakse metsa – seda on vaja inimkonna hüvanguks. Aga kivihunnikutel puudub mõte. Milleks lõhkuda ja laamendada, kui puudub praktiline vajadus. Kas on raske mõista?

+3
-20
Please wait...

Postitas:
IirHisabella

Ma olen selle postitaja osas sama mõelnud sageli. Oleks need (l)iba-kommentaarid siis kuidagi humoorikad, iroonilised või isegi väga nutikalt poleemikat tekitavad, aga no nii läbinähtavalt ja üle võlli alati, et mis imelikku rahuldust selliste väljamõtlemine peaks ometi kellelegi pakkuma?! Aga ometi pakub. Eks mõnele teisele jälle pakub siis kividest tornikeste ehitamine.

+13
-2
Please wait...

Postitas:
dooraliisa

Ahvenamaal nägin mitmel saarel märki: kivitorn , kus oli rist peal, ehk siis kivitornid keelatud. Inimesed tahavad näha ehedat loodust, mitte hordide viisi inimeste laotud kivisid.

+7
-2
Please wait...

Postitas:
lorem ipsum

Käisin üle pika aja jälle Türisalu panga all mere ääres, seal on kena kivine rannariba, ühel pool meri, teisel pool pank. Olen seal kunagi paar kena pilti teinud: rannakivid, meri ja päikseloojang. Rahu, vaikus, ei mingit inimeste tekitatavat visuaalset müra.
Seekord vedasin statiivi ja kaamera üles autosse tagasi, sest keegi oli ranna kivitorne täis ladunud.

Etjah, kui see kiviladumine te hingele nii oluline on, minge õppige kellu-koolis müürsepaks, aga randa laotud kivitornid võiksite enda järelt siiski ära koristada. Visuaalne reostamine ei ole okei.

+6
-15
Please wait...

Postitas:
kriit

Käisin üle pika aja jälle Türisalu panga all mere ääres, seal on kena kivine rannariba, ühel pool meri, teisel pool pank. Olen seal kunagi paar kena pilti teinud: rannakivid, meri ja päikseloojang. Rahu, vaikus, ei mingit inimeste tekitatavat visuaalset müra.

Seekord vedasin statiivi ja kaamera üles autosse tagasi, sest keegi oli ranna kivitorne täis ladunud.

Etjah, kui see kiviladumine te hingele nii oluline on, minge õppige kellu-koolis müürsepaks, aga randa laotud kivitornid võiksite enda järelt siiski ära koristada. Visuaalne reostamine ei ole okei.

Mnjaa… Ida-Virumaa on maa alt tühjaks kaevatud, kõikjal on tuhamäed, pool Eestit on metsast lage, mitmelgi pool on võssa kasvanud vanad kolhoosiaegsed ehitised ja siis nüüd peaksid inimesed, kes mere äärde paar kivist torni ehitavad, end reostajate ja looduse tasakaalu rikkujatena tundma. Huvitav mõte.

+21
-2
Please wait...

Postitas:
Mette-Merithh

Mina ei taha sinusuguseid näha. Ei looduses, ega mujal. Lollust ja õelust on lihtsalt valus vaadata ja tegelike vaimsete probleemidega inimesed peaksid ravil olema. Märgin ära, et ühtegi liivalossi ehitavat last mul isiklikult ei ole ja kive ka kusagil ladumas ei käi. Rääkisin lihtsalt konkreetselt sinust. Mine ravile.

+15
-3
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Aneke

Kivide rannast eemaldamine suurendab kaldaerosiooni. Kui tolad need virna laovad, lõhuvad nad kallast.

Kivide virnastamine ei ole tarvilik tegevus!

+4
-4
Please wait...

Postitas:
koroonaviirus

Mulle meenutavad need kivitorniladujad maski- ja vaktsiinivastaseid räuskajaid. Ajavad taga oma õigust, kaasinimestega arvestada ei soovi.

+1
-17
Please wait...

Postitas:
mii

Miks sa arvad, et ma provotseerin? Mulle tõesti meeldib looduses vaadata loodust tema loomulikus ilus! Inimese poolt ümberkujundatud loodus ei ole ilus! Mingi mõne inimese kiviladumiskihu pärast peavad 10 inimest kannatama? Ma saan aru, et rajatakse põlde ja raiutakse metsa – seda on vaja inimkonna hüvanguks. Aga kivihunnikutel puudub mõte. Milleks lõhkuda ja laamendada, kui puudub praktiline vajadus. Kas on raske mõista?

Siin on see väike vahe, et põldude rajamine ja metsa raiumine on loodusele ja laiemas plaanis ka inimkonnale kahjuliku mõjuga. Hüvang on lühiajaline, aga kahjud pikaajalised.

Mõne kivikese üksteise otsa ladumine (jätame selle tornidest rääkimise, need moodustised on siiski meeter või vähem) aga ei mõjuta loodust mitte kuidagimoodi. Nagu eespoolkõnelejad juba ütlesid, tugevamad tuuled, vihmasajud, jäämine ja muud loomulikud looduslikud protsessid lükkavad need virnakesed kiiresti ümber.

Hämmastav, kui loodusest kaugenenud on tänapäeva inimesed. Isegi need, kes ennast uhkelt “loodusfotograafiks” tituleerivad.

+14
-2
Please wait...

Postitas:
kolja

Tänapäeval jah tahavad paljud oma kivikuhja teha ja märgi maha jätta. See tegelikult pole ok.

Misasi pole ok?? 😀

+3
-2
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 46 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud rannas lapikutest kividest tornid