Puhkuse ajal hotellides olen natuke heeringat hommikusöögilaudades võtnud, kuigi olen rase (II trimester). Tean, et üldiselt rase toorest kala süüa ei tohi. Samas googeldasin ja öeldakse, et heeringas on rasedale kasulik. Samas seda ju ei kuumtöödelda. Andke palun nõu, kas see siis on mingil määral ohtlik või võiks vabalt süüa ega pea muretsema.
Mul oli tohutu punase kala isu raseduse algul. Sõin ja nautisin seda igatmoodi va küpsetatult. Ainus mille ära jätsin oli härjasilm- muna ei julge toorelt hetkel süüa
Kasutan teemat ja küsin, mis te lõhe kohta arvate? Mul 2 trimestri algus ja raseduse algusest peale olen tahtnud lõhesaia. Tavalist soolalõhe saia. Siiani olen mitte söönud aga siit vastuseid lugedes… Mul pole kunagi meeles olnud arsti käest uurida, kui suur “Ei” see ikkagi on?
Kasutan teemat ja küsin, mis te lõhe kohta arvate? Mul 2 trimestri algus ja raseduse algusest peale olen tahtnud lõhesaia. Tavalist soolalõhe saia. Siiani olen mitte söönud aga siit vastuseid lugedes… Mul pole kunagi meeles olnud arsti käest uurida, kui suur “Ei” see ikkagi on?
Kui väga suur isu siis külmuta läbi soolalõhe, see peaks vähemalt mingi osa bakteritest hävitama mis listeeriat peaksid põhjustama. Pigem jätaks küll erandiks toore kala söömise raseduse ajal. Kuid nüüd tuli endal ka selline soolalõhe saia isu peale ????????♀️
Listerioos hävineb kuumutades (külm ja kuumsuits ei saavuta piisavat temperatuuri) ja marineerides. Listeeria kannatab välja suht tugevaid soolaannuseid, et nö lihtsalt soolvees või soolatud kalaga on oht olemas. Sh kannatab listeeriabakter ka külmutamist.