Esileht Lapse ootamine Rase ja töötamine

Näitan 25 postitust - vahemik 1 kuni 25 (kokku 25 )

Teema: Rase ja töötamine

Postitas:
Kägu

Tere

Mul on küsimus.

Kui töökoht tegelikult võimaldab töötamist kodukontoris- siiamaani on võimaldanud, ja seda ka tegin. Kuid nüüd järsku kuna meeskonna eesmärk on kukkunud siis “kaotatakse” kodukontori võimalus.
Kas selleks on õigus? Kuna ma ise olen 24 nädalat rase ja tööle edasitagasi käimine on pigem raske ja siiamaani ka iiveldab, siis on totter, et minust aru ei saada.  Lubati siis mul tööd teha üks päev kodus..
Kas ma lihtsalt vingun või on tööandjal see õigus olemas käituda nii nagu soovib minuga?

Ja kui mul on õigus siiski siis kust leiaksin abi? Sest ei tahaks haiguslehel istuda.. kodus voodis on tore tööd teha aga.. jah

Aitäh vastajatele.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere

Mul on küsimus.

Kui töökoht tegelikult võimaldab töötamist kodukontoris- siiamaani on võimaldanud, ja seda ka tegin. Kuid nüüd järsku kuna meeskonna eesmärk on kukkunud siis “kaotatakse” kodukontori võimalus.

Kas selleks on õigus? Kuna ma ise olen 24 nädalat rase ja tööle edasitagasi käimine on pigem raske ja siiamaani ka iiveldab, siis on totter, et minust aru ei saada. Lubati siis mul tööd teha üks päev kodus..

Kas ma lihtsalt vingun või on tööandjal see õigus olemas käituda nii nagu soovib minuga?

Ja kui mul on õigus siiski siis kust leiaksin abi? Sest ei tahaks haiguslehel istuda.. kodus voodis on tore tööd teha aga.. jah

Aitäh vastajatele.

Rasedus pole haigus, et sa kodukontori tööd ei saa teha. Kujuta ette – suurem osa naisi käib praktiliselt sünnituseni igapäevaselt tööl.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas ma ütlesin,et on haigus? Ma ütlesin,et mul on siiani halb olla ja lisaks on mul jalutamisega probleemid kus kõht tõmbab toonusesse ja mõlemaltpoolt valusaks, ei pea tulema targutama kui pole midagi asjaliku öelda ! 🙂

Enamus naistel ei ole ka selleks ajaks enam mittemidagi enesetundel viga. KÕIK pole ühesugused!

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Räägi oma murest. Kui tööandja ei ole nõus vastu tulema (tööandja ilmselt eelistab, et sa siiski tööd edasi teeks, mitte et peab sinu asemele kedagi otsima hakkama), siis räägi oma murest äemandale. Võimalus on kergemale tööle üleviimine, mis sinu puhul tähendaks, et saaksid ehk kodukontoris jätkata.  Küll aga soovitan sul siiski rohkem liikuda, siis keha harjub. Liikumine raseduse ajal ikka vajalik, mitte voodis töötamine. Tõenäoliselt oled oma keha ära harjutanud selle toas istumisega. Olen ise ka kodukontoris peamiselt, kuid püüan vähemalt 7000 sammu igapäevaselt täis teha. Töökoht tuleb kenasti vastu, et käin kontoris vaid nendel päevadel, kui mu kohalolek vajalik. Räägi.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Räägi oma murest. Kui tööandja ei ole nõus vastu tulema (tööandja ilmselt eelistab, et sa siiski tööd edasi teeks, mitte et peab sinu asemele kedagi otsima hakkama), siis räägi oma murest äemandale. Võimalus on kergemale tööle üleviimine, mis sinu puhul tähendaks, et saaksid ehk kodukontoris jätkata. Küll aga soovitan sul siiski rohkem liikuda, siis keha harjub. Liikumine raseduse ajal ikka vajalik, mitte voodis töötamine. Tõenäoliselt oled oma keha ära harjutanud selle toas istumisega. Olen ise ka kodukontoris peamiselt, kuid püüan vähemalt 7000 sammu igapäevaselt täis teha. Töökoht tuleb kenasti vastu, et käin kontoris vaid nendel päevadel, kui mu kohalolek vajalik. Räägi.

Tal on kontoritöö, mida kergemat veel tahta? Lihtsalt tööle liikumine on nüüd juba ületamatu raskus.

Jah, kui su töökoht on lepingus märgitud, on õigus nõuda kohapeal käimist. Kui su töötulemused on langenud kodutööl, noh, ise tead, sind võib ka lahti lasta.

+2
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas ma ütlesin,et on haigus? Ma ütlesin,et mul on siiani halb olla ja lisaks on mul jalutamisega probleemid kus kõht tõmbab toonusesse ja mõlemaltpoolt valusaks, ei pea tulema targutama kui pole midagi asjaliku öelda ! 🙂

Enamus naistel ei ole ka selleks ajaks enam mittemidagi enesetundel viga. KÕIK pole ühesugused!

Oh teid hädiseid esmarasedaid, kuidas see 2000a millenniumi põlvkond selline hädapunnide armee on ometi. Jalutada ei saa isegi. No eks sa siis kirjuta lahkumisavaldus, saab vähemalt tööandja uue töötaja võtta su kohale.

+3
-11
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Aga miks sa töövõimetuslehele jääda ei taha? Ma oma teise rasedusega jäingi varakult töövõimetuslehele – sama teema: oksendasin peaaegu kuni sünnituseni, samuti olid tihedalt valulikud toonused (nii istudes kui ka käies, sain ainult rahulikult püsti seista). Valulikud toonused pole naljaasi – see võib viia enneaegse sünnituseni. Tööandja ei pea nõus olema kergemalt tööle üleviimisega (võibolla tal polegi kergemat tööd anda), sel juhul tulebki jääda siis töövõimetuslehele.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

.

Kaks viimast kommenteerijat – kui ma nii rumalaid kommentaare kirjutaks ja teistele soppa viskaks siis oleks ikka päris kurb. Kahju, et teie eluke nii halb on 🙂

Ju ei ole Teil ühtegi last ja te pole kunagi rase olnud see on fakt. 🙂 teisel juhul te lihtsalt ei tea rasedusest mitte midagi ja teil vajalik kuskil end välja elada. Palun otsige mõni “suunamudija foorumi postitus” eksole 😉

Jah ma jään peatselt kohe koju töölt aga tööandja “laseb raseda lahti” nagu kui rumal saab olla? et sellist kommentaari üldse kirjutada? Mine hari palun end!

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Töövõimetuslehel saab kahjuks vähem raha nagu olen aru saanud.. Eelnevalt sain kaks kuud kodus tööd tehtud aga nüüd järsku ei sobi enam, et sellest kahjuks ei saa aru kuigi mul vaid kuu aega veel tööl käia.. aga eks pean mõtlema mingisugust lahendust asjale kui muudmoodi ei saa siis peab käima see kuu aega veel ära 🙂

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kannata see kuu ära ja mine kontorisse.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaks viimast kommenteerijat – kui ma nii rumalaid kommentaare kirjutaks ja teistele soppa viskaks siis oleks ikka päris kurb. Kahju, et teie eluke nii halb on 🙂

Ju ei ole Teil ühtegi last ja te pole kunagi rase olnud see on fakt. 🙂 teisel juhul te lihtsalt ei tea rasedusest mitte midagi ja teil vajalik kuskil end välja elada. Palun otsige mõni “suunamudija foorumi postitus” eksole 😉

Jah ma jään peatselt kohe koju töölt aga tööandja “laseb raseda lahti” nagu kui rumal saab olla? et sellist kommentaari üldse kirjutada? Mine hari palun end!

Olen 3 lapse ema, aga tõsi ta on, pole ükski kolmest rasedusest mind printsessiks udusulgedel teinud ja olen suutnud olla normaalne inimene sünnituseni. P.S ma ei kirjutanud, et tööandja su lahti laseb, kirjutasin, et palun anna ise lahkumisavaldus.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rasedat naist ei ole lubatud lahti lasta ega koondada. Pealegi ei ole kõik rasedused ühesugused, kui teil on seni hästi läinud, siis ärge loopige neid poriga, kelle kehad hormoonidele teistmoodi reageerivad.

Teemaalgatajale jõudu läbirääkimistel!

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rasedat naist ei ole lubatud lahti lasta ega koondada. Pealegi ei ole kõik rasedused ühesugused, kui teil on seni hästi läinud, siis ärge loopige neid poriga, kelle kehad hormoonidele teistmoodi reageerivad.

Loomulikult on lubatud nii raseda koondamine kui vallandamine. Põhjuseks ei või lihtsalt rasedus olla.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaata, ta ei ole nii haige, et haiguslehele jääda. Raha, noh. Kui on ikka paha ja ohtlik, ei lasekski ämmakas teda tööle. Praegu on põhjuseks, et talle meeldib kodus voodis olla.

+2
-5
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Kuidas sa sellise õeluse peale tuled üldse? Kui ma nii õel ja kade inimene oleks siis oleks päris kurb. 3 last vau.. loodan,et nad sellist käitumist ei talu

Aga palun anna ise enda töökohast lahkumisavaldus puhtalt selllepärast,et ükski kolleeg ilmselt ei sooviks sinuga koostööd teha, sest see õelus on päris lämmatav. 🙂

Aitäh neile kes on aru saanud ja vastanud! Ja on tõesti keeruline rasedus, kahju,et mõni aru ei saa ja tuleb kaklema siia kui võiks vait olla ja minna tagasi suunamudijate klatsimisfoorumisse. 🙂

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küsi kergemale tööle minemise leht. 100% maksta palk. Ei saa vähem. Lihtsalt mingi % maksab tööandja ja ülejäänud % siis tervisekassa. Räägi ämmakaga ja ta annab sulle nõu. Kuna sul on võimalus kodus tööd teha siis peaks ülemus suutma seda sulle võimaldada.

https://www.tervisekassa.ee/kergem-tool

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja teistele, inimesed on erinevad. Raseduse on erinevad. Inimeste taluvuse piir on erinev. Istuv töö võib ka rasedale raske olla. Pidevalt ühes asendis ja toolil istuda võib ka ebamugav olla sellise kõhuga.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loomulikult on lubatud nii raseda koondamine kui vallandamine. Põhjuseks ei või lihtsalt rasedus olla.

Vat ei oska öelda, millele te oma väites tuginete, töölepingu seaduse järgi ei ole koondamine igal juhul lubatud:

(1) Tööandja ei või töölepingut rasedaga või naisega, kellel on õigus saada rasedus- ja sünnituspuhkust, või isikuga, kes kasutab lapsehoolduspuhkust või lapsendaja puhkust, üles öelda koondamise tõttu, välja arvatud tööandja tegevuse lõppemisel, tööandja pankroti väljakuulutamisel, kui tööandja tegevus lõpeb, või pankrotimenetluse lõpetamisel, pankrotti välja kuulutamata, raugemise tõttu.<br style=”color: #202020; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px;” />[RT I 2009, 36, 234 – jõust. 01.07.2009]

Lihtsalt töölepingut üles öelda võib, aga mitte põhjusel, et naine on rase. Jällegi – reaalses praktikas ükski tööandja rasedat väga kergekäeliselt lahti lasta ei soovi, kuna kerge on tulema töövaidlus teemal, kus naine väidab, et temaga lõpetati tööleping just seetõttu, et ta on rase. (Ei oldud rahul töö tulemustega, mis aga nõrgenesid just seetõttu, et rasedana nii palju ei jaksanud vmt)

Teemaalgataja leiab ehk abi siit:

https://www.eesti.ee/et/perekond/muud-tegevused-ja-teenused/raseda-oigused-toeoel

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vat ei oska öelda, millele te oma väites tuginete, töölepingu seaduse järgi ei ole koondamine igal juhul lubatud:

(1) Tööandja ei või töölepingut rasedaga või naisega, kellel on õigus saada rasedus- ja sünnituspuhkust, või isikuga, kes kasutab lapsehoolduspuhkust või lapsendaja puhkust, üles öelda koondamise tõttu, välja arvatud tööandja tegevuse lõppemisel, tööandja pankroti väljakuulutamisel, kui tööandja tegevus lõpeb, või pankrotimenetluse lõpetamisel, pankrotti välja kuulutamata, raugemise tõttu.<br style=”color: #202020; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px;” />[RT I 2009, 36, 234 – jõust. 01.07.2009]

Lihtsalt töölepingut üles öelda võib, aga mitte põhjusel, et naine on rase. Jällegi – reaalses praktikas ükski tööandja rasedat väga kergekäeliselt lahti lasta ei soovi, kuna kerge on tulema töövaidlus teemal, kus naine väidab, et temaga lõpetati tööleping just seetõttu, et ta on rase. (Ei oldud rahul töö tulemustega, mis aga nõrgenesid just seetõttu, et rasedana nii palju ei jaksanud vmt)

https://www.eesti.ee/et/perekond/muud-tegevused-ja-teenused/raseda-oigused-toeoel

No aga ise tõid ju kenasti välja ka erisused, millal võib rasedat koondada. Pole õige väita, et pole lubatud.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja oi kuidas ma jälestan seda ” rasedus ei ole haigus”. Minu 2 esimest olid ikka vägagi haigused, ma pole elus veel sellist haigust põdenud, mis mind kuude kaupa oksendamise ja peavaluga voodisse aheldaks.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja oi kuidas ma jälestan seda ” rasedus ei ole haigus”. Minu 2 esimest olid ikka vägagi haigused, ma pole elus veel sellist haigust põdenud, mis mind kuude kaupa oksendamise ja peavaluga voodisse aheldaks.

Aga sellisel juhul sa lased end kergemale tööle üle viia ja kui sobivat kergemat tööd ei leidu, siis jääd koju. Päris nii see ei käi, et raskema raseduse korral tööandja peab kõigega vastu tulema. Ei pea. Rase saab mõningad erisused aga tööd peab ikka tegema nii nagu ette nähtud. Kui teemaalgataja juhtumil lõpetatakse kõigil tulemuste halvenemise tõttu kodukontor, siis loomulikult peab ka rase kontorisse naasma. Kui tema jaoks on tööle minek nii ületamatu, siis ilmselgelt ta ka kergemat tööd teha ei saa ning jääbki koju. Mis sellest, et see ta sissetulekut vähendab. Kui ei soovi vähendamist, siis käib tööl edasi ja leiutab võimaluse kontoris käima hakata.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

(1) Tööandja ei või töölepingut rasedaga või naisega, kellel on õigus saada rasedus- ja sünnituspuhkust, või isikuga, kes kasutab lapsehoolduspuhkust või lapsendaja puhkust, üles öelda koondamise tõttu, välja arvatud tööandja tegevuse lõppemisel, tööandja pankroti väljakuulutamisel, kui tööandja tegevus lõpeb, või pankrotimenetluse lõpetamisel, pankrotti välja kuulutamata, raugemise tõttu.<br style=”color: #202020; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px;” />[RT I 2009, 36, 234 – jõust. 01.07.2009]

No aga ise tõid ju kenasti välja ka erisused, millal võib rasedat koondada. Pole õige väita, et pole lubatud.

Ettevõtte tegevuse lõppemine raseda koondamise kontekstis on juriidikas siiski väga harva ette tulev erijuht nagu näiteks ka eraisiku surm, seega lähtume sellest, et reeglina ei ole võimalik rasedat koondada. (Tõsi naine peab olema oma rasedusest tööandjale eelnevalt teada andnud). Ma ei ole ka tähele pannud, et teemaalgataja oleks öelnud, et ettevõte, kus ta töötab, oleks tegevust lõpetamas, nii et antud juhul pädeb ikkagi see, et koondada ei saa.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Palun loe oma töölepingut. Enamasti on seal kirjas ka töö tegemise koht. Kui on kirjas, et lubatud on ka kodukontor, siis ütled tööandjale, et sul on lepingujärgne õigus kodust töötada. Kui tahab seda õigust muuta, siis on vaja muuta töölepingut, mis omakorda eeldab mõlema poole nõusolekut. Kui kodukontorit lepingus lubatud või üldse mainitud ei ole, siis on selle senine võimaldamine olnud tööandjapoolne vastutulek ja ta võib selle võimaldamise päevapealt lõpetada, kui parasjagu nii vajalikuks peab.

Naised reageerivad rasedusele erinevalt ja seetõttu ongi loodud võimalus võtta haigusleht või minna üle kergemale tööle. Kes ikka hommikust õhtuni oksendab, see on haiguslehel, mitte ei eelda, et tööandja talle kodus oksendamise eest endistviisi edasi maksab. Kui rasedus ei võimalda kontoris tavapärasel viisil tööl käia, siis taotled üleviimist kergemale tööle. Kui seda võimalust ei ole pakkuda, siis jäädki koju. Seadus annab sulle selleks õiguse. Jah, rahas natuke kaotad, aga see-eest on sul lõpmatult vaba aega.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Point polnud praegu selles, kas ja mis võimalused on, vaid just selles lauses. Mina jäingi koju, aga usu mind, ma kuulsin seda lauset ka pärast kojujäämist iga kord, kui julgesin poole sõnaga mainida, et mul on nii halb olla…

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ettevõtte tegevuse lõppemine raseda koondamise kontekstis on juriidikas siiski väga harva ette tulev erijuht nagu näiteks ka eraisiku surm, seega lähtume sellest, et reeglina ei ole võimalik rasedat koondada. (Tõsi naine peab olema oma rasedusest tööandjale eelnevalt teada andnud). Ma ei ole ka tähele pannud, et teemaalgataja oleks öelnud, et ettevõte, kus ta töötab, oleks tegevust lõpetamas, nii et antud juhul pädeb ikkagi see, et koondada ei saa.

Vahet pole ju, mis erisused jne . Igal juhul ei ole rase 100% koondamise eest kaitstud ja punkt.

0
-1
Please wait...

Näitan 25 postitust - vahemik 1 kuni 25 (kokku 25 )

Esileht Lapse ootamine Rase ja töötamine