Esileht Lapse ootamine Rasedus väiksem kui peaks

Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )

Teema: Rasedus väiksem kui peaks

Postitas:
Kägu

Tere! Sain umbes 2nädalat tagasi oodatud positiivse tulemuse testile ja panin koheselt aja ämmaemanda juurde. Eile siis käisin ultrahelis ära ning päevade järgi oleks pidanud rasedust olema 6+3 aga ultraheli järgi oli hoopis 5+0. Arst muidugi rahustas mind et selliseid asju võib juhtuda ja ei pruugi midagi halvasti olla ja panime uue aja 2nädala pärast aga mina nüüd ei saa ilma muretsemiseta üldse olla ja paluksin et teie jagaksite oma kogemusi kas teil on ka nii olnud ja kuidas teil siis läinud on? Loodan väga et kõik on korras selle rasedusega.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei tasu tõesti muretseda. Rasedus on nii väike, et sel ajal ongi need mõõtmised veidi ebatäpsed. Ning noh alati on, et ovulatsioon toimus paar päeva hiljem ja ka sellest raseduse suurus muutub.

Minul oli teise lapsega nii. Teadsin millal ovulatsioon toimus ja kui suur rasedus olema pidi aga arst sai nädal väiksema raseduse.  2nädalat hiljem oli uus aeg ka siis oli rasedus veidi väiksem kui päevade järgi aga enam mitte nädal. Arst tegi isegi kaks mõõtmist ja ühte pidi oli nädalate arv üks ja kui sai korraks parema pildi siis tuli kohe nädalatele mõni päev juurde. Eks kõik olenebki mõõtmisest ja kuidas see rasedus parajasti nähtav on ning ka muidugi uh masinast.

Nüüdseks minu laps 2a ja kõik on hästi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, minu praegune rasedus on nii, põhjuseks ebaregulaarne tsükkel. Vahe 2 nädalat, TA pandi ultrahelis paika ja mingit muret sellega olnud ei ole.

Muretseda küll vaja ei ole, see vist pigem ikka erand kui tsükli ja UH põhjal 1:1 raseduse suurus klapib.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul oli loode nädala võrra väiksem kui päevade järgi ning ta on seda ka praegu 24.rasedusnädalal.
Ometi pandi tähtaeg päevade järgi paika kuigi see ei vasta tõele 🤷🏼‍♀️

Igatahes on lootust ilusti rasedus lõpuni kanda.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul oli loode nädala võrra väiksem kui päevade järgi ning ta on seda ka praegu 24.rasedusnädalal.

UH ei muuda tähtaega, vaid annab umbmäärade ülevaate sellest, kas laps kasvab vastavalt graafikule. Kui ta on nädala võrra maas, siis ta on veidi väiksem keskmisest, mitte ei sünni selllevõrra hiljem, ja vastupidi Sünnib ta ikka siis, kui  nädalad. täis on, mitte siis, kui mingi kaal saavutatud on.

Väga varased suured vahed tulenevad tsüklihäiretest jms, või siis tõesti probleemidest, tihtipeale selline rasedus peetub.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

UH ei muuda tähtaega, vaid annab umbmäärade ülevaate sellest, kas laps kasvab vastavalt graafikule. Kui ta on nädala võrra maas, siis ta on veidi väiksem keskmisest, mitte ei sünni selllevõrra hiljem, ja vastupidi Sünnib ta ikka siis, kui nädalad. täis on, mitte siis, kui mingi kaal saavutatud on.

Väga varased suured vahed tulenevad tsüklihäiretest jms, või siis tõesti probleemidest, tihtipeale selline rasedus peetub.

Eks muidugi sünnib siis kui aeg on. Aga minule muidu pandi uh suuruse järgi tähtaeg, mitte päevade järgi. Oscaris vastas päevade suurusele ja oma arsti juures 20 nädalal näitas lausa 12 päeva hiljemaks. Oscari arst ütles, et ei tea kuidas minu arst nädalaid nii vähe said, et nii väike laps kindlasti pole ja oma arst ütles, et ei tea kuidas seal nii palju said, erinevad aparaadid 😀 Oma arst ütles, et tema ei arva, et võiks tema mõõdetud suurusest ehk ajast varem sündida 😂😀. Aga sünnib, siis kui sünnib, eks ole näha.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

UH ei muuda tähtaega, vaid annab umbmäärade ülevaate sellest, kas laps kasvab vastavalt graafikule. Kui ta on nädala võrra maas, siis ta on veidi väiksem keskmisest, mitte ei sünni selllevõrra hiljem, ja vastupidi Sünnib ta ikka siis, kui nädalad. täis on, mitte siis, kui mingi kaal saavutatud on.

Eks muidugi sünnib siis kui aeg on. Aga minule muidu pandi uh suuruse järgi tähtaeg, mitte päevade järgi. Oscaris vastas päevade suurusele ja oma arsti juures 20 nädalal näitas lausa 12 päeva hiljemaks. Oscari arst ütles, et ei tea kuidas minu arst nädalaid nii vähe said, et nii väike laps kindlasti pole ja oma arst ütles, et ei tea kuidas seal nii palju said, erinevad aparaadid 😀 Oma arst ütles, et tema ei arva, et võiks tema mõõdetud suurusest ehk ajast varem sündida 😂😀. Aga sünnib, siis kui sünnib, eks ole näha.

Minule pandi ka uh järgi tähtaeg. Mul on pikk tsükkel. Seda arvesse ei võetud.

Ma tean kindlalt rasestumise aega. Sellest ühest korrast piisas 06.01.23 😄

Laps sündis nädalate järgi 39+6. Looteveed olid juba rohelised, seega oli ta ammu juba valmis. Õnneks kõik läks hästi. Uh-sa käisin iga 4 nädala tagant haiguse pärast. Ja siis ka kõik vastas alati nädalatele. Lõpuks oligi nii, et viimase(päev enne TA) arvati kaaluks 3.1kg aga laps sündis kõigi imestuseks 2.7kg. Järgmiseks päevaks sain ka esilekutsumise aga õnneks tuli ise. Ja viimases uh-s mõõdeti lapse kere ümbermõõdu järgi kaal, mitte reieluu, nagu eelnevalt. Öeldi kohe, et pikka aga peenike.  Nii oligi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma arvan, et sa ei pea 2n ootama, kui muretsed. 2n pärast oleks sul juba 7n, aga südamelöögid on nähtavad al 6n. Eks muidugi tasub ennast ette valmistada ka mitte heaks uudiseks. Mul kahjuks oli ühe rasedusega sama teema ja lõppes kehvasti. Aga kui sul on ebaregulaarne tsükkel, siis on lootust.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul oli esimese lapsega esimeses UH-s loode u 4 nädalat väiksem kui päevade järgi. Tsükkel oli varasemast teada ebaregulaarne, selle rikkus ära pikaaegne beebipillide tarvitamine. Rasestumise ajal tarvitasin juba ravimeid, mis oleksid tsükli pidanud regulaarseks tegema ja rasestumisele kaasa aitama. Arvasin, et ravimid ei toimi ja tegin testi igaks juhuks enne arsti poole tagasi pöördumist kui juba nö. teised järjestikused päevad ära jäid. Ilmselt oli üks ovulatsioon lihtsalt vahele jäänud 🙂

Hetkel n üks “tsüklihäire” 14-aastane ja teine 2-nädalane 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Uh ei ole mikroskoop ja nii väikse loote puhul on mõõtmisvea osakaal suur ja mõjutab nädalate arvestust suurelt. Oleneb ka, kui täpne on su tüskkel (mis ei tähenda, et kui miski on “alati käinud nagu kellavärk” ei võinud just nüüd paar päeva hilisema oV-ga toimuda) ja kui täpselt üldse OV ja eostamise aega tead. Sul on juba tuvastatud rasedus, mis on õiges kohas jne, kõik on hetkeseisuga korras, ei ole valusid ega määrimist jms. Kui tahad ja ei suuda 2 ndl olla, siis võid ju teha veretesti 48 tunni tagant, et näha, kas hcg tõuseb topelt ja rohkemgi, et hinnata raseduse elujõulisust. Muud ei anna praegu teha ja tõenäoliselt läheb kõik hästi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peale peetumist jäin peagi uuesti rasedaks ja kui päevade järgi oli 9+ nädal, siis hakkas veritsema ja läksin erakorralisse. Seal tuvastati raseduse suuruseks 7+, süda ilusti lõi ja lootega paistis kõik korras. Mingi verevalum või midagi taolist veritses ja kästi rahulikult võtta. Aga kõik läks hästi ja hiljem oli raseduse suurus kooskõlas just selle erakorralises tehtud ultraheliga. Laps sündis pea neljakilosena.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen teemaalgataja!

käisin täna arsti juures ära ja loode oli tänaseks 7+2 ja südamelöök oli ilusti olemas🥰 ainus asi mille pärast oli arst mures oli see et mul on emaka toonus ja pean võtma nädala nospad. Eelmise rasedusega oli emaka toonus alles kolmandal trimestril niiet ma ei teagi kas see on normaalne et mul nii vara see nüüd on (ise midagi ei tunne)

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Probleem on selles, et esilekutsumine pannakse päevade järgi, 41.nädalaks kuigi reaalsuses vastab rasedus siis alles 40+0 ning pole ühtegi põhjust, miks ta juba sündima peaks. Minu jaoks on see küll ebaloomulik ja liiga varajane sekkumine

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen viimasega nõus. Ma ka ühe korra siia teemasse enne kirjutasin, et näiteks minul tsükli ja UH vahe 2 ndl ja pandi UH järgi Oscaris TA ja see TA on ka loogiline kuna lapse eostamise kuusse sattuski üksainus vahekord, mis aga absoluutselt ei oleks saanud klappida ovulatsiooniga tsüklit arvesse võttes.

Seal on ikkagi ju väga oluline vahe. Kui tähtaeg oleks pandud tsükli järgi, siis praeguseks oleks mu rasedus juba üle kantud ja ilmselt esilekutsumine plaanis.

0
0
Please wait...

Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )

Esileht Lapse ootamine Rasedus väiksem kui peaks