See on väga individuaalne, ükski nõustaja ei saa ette teada kuidas sinu keha raseduse ajal toimib.
Kas diabeedi õde ei öelnud sulle, et esimesel nädala söö tavalist sööki ja mõõda suhkrut lihtsalt?Kui mõni näit on kõrge, vähenda järgmine kord selle söögi süsivesikuid. Kui ei ole kõrge, ära muuda midagi.
Raseduse jooksul muutub see sul veel korduvalt mida võid süüa ja mis toit näidu üles ajab. Sa pead õppima ise oma toitumist jälgima ja analüüsima.
Vaata, mul on raseduse ajal vaja toitmine korda saada ja pidada kinni kindlatest kellaaegadest, söögikordadest jne – seda lisaks siis süsivesikute vaatamisele. Muidugi võin kõike süüa, aga normaalses koguses. Nagu eespool mainisin – minu tavaline toitumine on hommikul kohv, esimene toidukord kohati 12-2. Kodukontoris palju woldin, näljaga teen seda, mis kapis on ja kiiresti valmib. Küsimus pole üldse selles, küsimus on, kas keegi võtab seda toitumiskava tehes arvesse. Jah, ma oskan ise ka end kokku võtta, aga praegu ongi küsimus selles, kas on juba toitumisnõustajat, kes suudab sellise kava teha, millest lihtsalt kinni pidada. Et saaks toitumise korda, vaheldust toitudele, ideid ja üksiti arvestaks ka süsivesikute hulka ja glükeemilist indeksit.
Fitlapis on valik,et põen I astme diabeeti ja näitab süsivesikute koguse ära igas retseptis
Olen fitlapi varasemalt kasutanud, aga üldse ei meeldinud. Kui i-astme diabeet valida, kas ta ise kuidagi filtreerib ka neid retsepte või koguseid vastavalt sellele? Või lihtsalt kuvab süsivesikute infot?
Ideaalis tahaks, et valikski kartuli roogade asemel pigem täistera tooted jne, et ei paksuks esimese asjana pannkooke jne. Eks see jääb jah üheks variandiks, kuigi see asendamine on minu arust ka seal tüütu. Enamus toitumisnõustajaid teevad küll menüüsid, aga tihti siiski millegi baasil ja muudavad natukene. Tahakski teada, kas on kedagi, kes tegelebki selliste menüüdega, et on baas olemas ja saab kohandada.