Kas keegi võiks selgitada, miks peaks rasedusdiabeedi puhul rasvade tarbimist piirama?
Päevane kaloraaž kipub mul soovituslikust nagunii väiksemaks jääma ja ma polnud enne rasedust paks ega ole praegu liialt juurde võtnud. Veresuhkur on senimaani ka korras püsinud, kuid mulle on endiselt arusaamatuks jäänud soovitus, miks ma peaksin piirama rasvade tarbimist?
Piisavalt rasvased toidud hoiavad ju kõhu täis ja näiteks täispiimatooted (mida ma nagunii palju ei tarbi) on tervislikumad kui rasvatud – D-vitamiin ja Ca imenduvad täispiimast paremini. Samuti on juustude valik kordades suurem, kui lubada endale ka rasvasemaid juuste.
Eriti kummaline on minu jaoks näidismenüü, kus sees on väike kogus kohvikoort, kuid sinna juurde lubatakse mitu klaasi rasvata piima tarbida. Samasse kategooriasse jääb näidismenüü, kus hommikukohvile või teele on lubatud lisada 2 tl suhkrut (pole aastaid kummagi sisse suhkrut pannud), kuid hoia selle eest, et tüki šokolaadi võtad!