Esileht Lapse ootamine Raseduse katkemine

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 31 )

Teema: Raseduse katkemine

Postitas:
Kägu

Olen hetkel täiesti nõutu, sest ei tea mida edasi teha. Öösel algas tõsine veritsus, selline, et midagi päästa enam ilmselt pole. Aga edasi? Kas peaks minema erakorralise naistearsti juurde ikkagi täna – sest kõik erakorralise sümptomid olemas, et suurem kui mentsruatsioonilaadne veritsus ja nö raseduse ajal. Ühtegi valu pole, lihtsalt verd voolab. Või panna naistearstile aeg – aga seda ei pruugi saada 2-3 nädalat veel? Samas on mul määratud nädala lõpuks rasedusekontrolliks ultraheli – naistearst pani mind sinna kontrolli just rasedusaegsete veritsuste pärast – kas peaksin ehk hoopis sinna minema? Samas sinna üle poole nädala aega.

Täna pühapäev ka, ei ole arstilt ka võimalik nõu küsida.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sul ei ole erakorralises midagi tega, ega nad verejooksu peata. Puhka rahulikult kodus, joo nõgeseteed (kui on). Homme saad arstilt küsida.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sul ei ole erakorralises midagi tega, ega nad verejooksu peata. Puhka rahulikult kodus, joo nõgeseteed (kui on). Homme saad arstilt küsida.

Võinoh, mul ei ole arsti numbrit ja arst ise ei ole ka sel päeval tööl, vaid teises asutuses vastuvõtt. Seega saaksin helistada vaid lihtsalt üldnumbril registratuuri või naistekliiniku vastuvõttu lihtsalt.

Googeldades on erinevat infot nii palju.

Verejooks võib aga olla märk nurisünnitusest (raseduse katkemine enne 22. rasedusnädalat). Ähvardava raseduse katkemise korral esineb vähene vereeritus tupest koos nõrga valuga alakõhus. Kui günekoloog sedastab, et emakakael on suletud ning ultraheliaparaadiga on näha loote südametegevus, on prognoos üldiselt hea ja piisab aja maha võtmisest. Missed abortioni puhul, kui loode on hukkunud, esineb vähene pruunikas-vesine eritis tupest koos survetundega alakõhus. Raseduse katkemisega kaasneb rohke vereeritus verehüüvetega saatjaks krampjad valud alakõhus. Kahe viimase puhul rasedust säilitada pole võimalik ning vajalik on emakaõõne puhastus.

Mul on ikka suur verejooks, vetsus lihtsalt nagu kosest tuli, aga täiesti vedel ja erkpunane, ilma igasuguse valuta.

Seal muidugi kirjas Raseduse esimese poole verejooksude puhul võib pöörduda oma günekoloogi/ämmaemanda poole või naistenõuandla valvekabinetti. Väljaspool nõuandla tööaega saab abi EMO-st.

See annab isegi natuke lootust, et verejooksu algus ei pruugi veel katkemist tähendada

Vereeritus tupest, mis on suurem, kui määrimine, hoolimata raseduse suurusest Suurenenud vereeritus ja kõhuvalu raseduse alguses (enne 20 nädalat) võib viidata raseduse katkemise ohule. Tavaliselt verejooks peatub ja rasedus jätkub. Kui aga alaseljas või -kõhus jätkub valu või ebamugavustunne, mis sarnaneb menstruatsioonivaludele, tuleb kindlasti pöörduda erakorralise abi saamiseks.

Mulle tundub siiski, et käin erakorralises naistearsti juures kontrollis, ega muidu rahu ei saa… Saan vähemalt infotki, mida edasi teha, õige vastuvõtu aja või miski.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina käiks erakorralises ära.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina käiks ka kindlasti erakorralises ära. Liiati kui pole enam raseduse väga varajane järk.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitmes nädal sul on?
Kui vereeritus on suur (suur side saab tunniga täis), siis soovitavad ka EMO arstid ise ikkagi läbi käia. Ega nad midagi päästa saa, aga vähemalt saad teada, et katkes ikka rasedus (mitte polnud nt suur hematoom vm) ja et kõik saab korralikult tühjaks, seda on ka vaja jälgida.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käidud, 9+ ja rasedus oli sellest ehmatavast veritsusest hoolimata alles! Uskumatu. Kuna algusest peale veritsusega probleeme olnud siis arst paar nädalat tagasi just vaatas ultrahelis, et hematoomi pole näha. Ei tea millest tekkinud, igatahes praegu süda lõi ja vastas suurusele. Arst otsest veritsuse põhjust ei näinud ka, vähemalt ei öelnud vaid pakkuski, et ehk oli hematoom, nüüd pigem juba lihtsalt õrnalt määrib.

Aga see oli tõsiselt ehmatav ikka küll, öösel lihtsalt ärgata selle peale, et verd voolab ja siis lihtsalt tunde järgi ikka metsik kogus voolas välja – rohkem kui kunagi päevade ajal või sünnitusjärgsel perioodil. Ja mitu korda. Olin vaimselt tõsiselt valmis, et katkeski, aga siiski see just, et erk vedel veri ja null valu siiski sundis kontrolli minema, et ehk on lootust.

Aga päris hirmutav on, et kui esimene rasedus möödus ilusti siis teisega pidevalt veritsustega probleeme. Kogu aeg kuidagi halvimaks valmis ja ei julge üldse loota, samas niiii õnnelik hetkel, et nii on ja rasedus alles.

+11
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käidud, 9+ ja rasedus oli sellest ehmatavast veritsusest hoolimata alles! Uskumatu. Kuna algusest peale veritsusega probleeme olnud siis arst paar nädalat tagasi just vaatas ultrahelis, et hematoomi pole näha. Ei tea millest tekkinud, igatahes praegu süda lõi ja vastas suurusele. Arst otsest veritsuse põhjust ei näinud ka, vähemalt ei öelnud vaid pakkuski, et ehk oli hematoom, nüüd pigem juba lihtsalt õrnalt määrib.

Aga see oli tõsiselt ehmatav ikka küll, öösel lihtsalt ärgata selle peale, et verd voolab ja siis lihtsalt tunde järgi ikka metsik kogus voolas välja – rohkem kui kunagi päevade ajal või sünnitusjärgsel perioodil. Ja mitu korda. Olin vaimselt tõsiselt valmis, et katkeski, aga siiski see just, et erk vedel veri ja null valu siiski sundis kontrolli minema, et ehk on lootust.

Aga päris hirmutav on, et kui esimene rasedus möödus ilusti siis teisega pidevalt veritsustega probleeme. Kogu aeg kuidagi halvimaks valmis ja ei julge üldse loota, samas niiii õnnelik hetkel, et nii on ja rasedus alles.

Super uudis! Hoia end!❤️

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oi kui tore, et hetkel rasedus püsida jaksanud, loodan väga, et rohkem suuri verejookse ei tule. Kas oled nüüd päris lamamisrežiimil?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Arst voodirežiimile ei pannud, aga lihtsalt ütles, et täna last ei tõstaks-veaks ja pingutusi nõudvaid asju a la lumerookimine ei teeks. Aga võtan ise rahulikult, igapäevaselt lapse tõstmisest-vedamisest siiski ei pääse. Kuigi väidetavalt keha peaks sellega harjunud olema kui seda nagunii igapäevaselt teen.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas mingit ravi ei määratud. Mul oli hematoom ja määrati rasedust toetavad tupeküünlad 15 päeva. Nüüd on hematoom kadunud.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas mingit ravi ei määratud. Mul oli hematoom ja määrati rasedust toetavad tupeküünlad 15 päeva. Nüüd on hematoom kadunud.

Ei määratud, pole kordagi veritusustega määratud, pigem on kõigil arstidel siiani see olnud, et kui katkeb siis peabki katkema.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle küll määrati rohud ja nädalaks voodirežiim + edasi kuni 14. nädalani duphaston + kergem režiim (üle 2-kiloseid asju ei tõstnud, saun, kuum dušš, füüsiline pingutus keelatud, ainult rahulikud jalutuskäigud olid lubatud). Mul määris küll paljupalju vähem, mitte polnud suur verejooks.
Rasedus jäi püsima.
Ma võtaks vist TA asemel natuke tõsisemalt seda asja, aga eks arvamusi on erinevaid. Igatahes palju edu!

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võtangi tõsiselt ja rahulikult, aga kaaslane ei saa päevad läbi kodus olla ja aastast last ikka peab voodisse, söögitooli tõstma jne. Trepist üles saab ise ronida, aga alla pean ikka tooma. Muud füüsilist pingutust, kuuma dušši, vanni jne ikka väldin. Õues koeraga jalutamine ikka.

Praeguseks 2x emos käinud ja kahe naistearstiga kokku puutunud, keegi pole tahtnud ühtegi rohtu määrata.

Aga eks olenebki ilmselt verejooksu põhjustest ka. Nädala lõpu poole ongi õnneks varasema veritsuse tõttu eraldi ultraheliaeg määratud, et eks seal võimalik, et vaadatakse natukene süvenenumalt ka – loodan. Aga saangi aru, et kui arst verituse põhjust hetkel ei näinud, kuid sain aru, et lootekott on ilusti seal kus peab, siis ilmselt lihtsalt hematoom jooksiski tühjaks ära selle kogusega.

Aga selles osas saan ka arstidest aru, et kui loode pole elujõuline ja seepärast kisub katkemisele, et ega siis rohtudega kinni hoidmine miskit ei muuda. Et kui katkmise põhjus on loote, mitte minu poolne.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga selles osas saan ka arstidest aru, et kui loode pole elujõuline ja seepärast kisub katkemisele, et ega siis rohtudega kinni hoidmine miskit ei muuda. Et kui katkmise põhjus on loote, mitte minu poolne.

Jaa, täitsa arusaadav, kuigi arstid ütlevad ka seda, et kui viga on lootes, siis ei päästagi säilitamiseks mõeldud rohud ka, et katkeb/peetub ikka. Ja kui asi on emas (verevarustuses, mõne hormooni vähesuses või hematoomis), siis rohud ja säästurežiim võivad (kuid samuti ju ei pruugi) aidata. Ja ega nendel puhkudel, kui hästi läheb, ei tea ju keegi, kas oleks hästi läinud ka ilma rohtudeta.

Igatahes on 10. rasedusnädal juba selline, et loode vaikselt üha elujõulisem ja ma julgeksin vaikselt loota küll, et mitte tema enese arengus pole midagi valesti (siis äkki oleks ikka juba ära katkenud), vaid sinu enda keha millegipärast praegu raseduse hoidmisega hädas – aga ehk ikka siis nii vastupidav nöps, kes sihukese verejooksu üle elas, sellele vaatamata jääb püsima 🙂

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul olid sellised tihedad veritsused seotud platsentaga. Platsentaarsed verejooksud. Samamoodi erk punane ja massiliselt. Tavaliselt tekkis veritsus wc-s käies, voolas nagu tühjendaks põit. See oli tõesti väga šokeeriv. Teada sain selle alles oscaris ja ega ma täpselt ei teagi mille järgi arst seda ütles.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul oli selline verejooks 25.rasedusnädalal, täpselt 24+0 raseduspäeval. Olid ka õrnad valud emakas. Läksin erakorralisse, ise nii ehmunud, et praktiliselt nutsin. Kontrolli jõudmise ajaks õnneks oli verejooks juba vähemaks jäänud. Seal aga selgus, et verd ei tulnud üldse tupest ning arvatavasti oli üks häbememoka siseküljel olnud veenilaiend lõhkenud. Edaspidiseks soovitas näiteks vatipulgaga kontrollida, kas veritsus on tupest või ei, kui peaks analoogne olukord korduma.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul oli teise rasedusega paaril korral kerge määrimine ja korra väga suur verejooks. See oli nii ootamatu, sest mäletan, et enesetunne oli hea ja valusid ei olnud. Verd tuli u viis minutit väga palju ja läksin EMOsse kontrolli. Seal midagi kahtlast ei nähtud ja rasedust oli 8+ nädalat. Öeldi, et nemad midagi teha ei saa ja rasedus võib katkeda.

Peale seda päris voodirežiimile ei jäänud, aga loobusin pikematest jalutuskäikudest ja lasin mehel esimese lapsega rohkem tegeleda.

Mul läks hästi ja rohkem veritsust ei olnud ning sain tubli ja terve lapse.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rasedus voi mitte

Tere

Minul selline mure, nimelt plaanime neljandat last , ning jaanuari algul oli rasedus test positiive mul oli jeee , ja ss hakkasid paevad  5 paeva oli verejooks , peale jaanuari paevasid , sios proovisime jalle olla vahekorras et ehk ss onnestub  uuesti . 12.02 tundsin et kehas on midagi teisiti ja tegin rasedustesti milles jalle 2 triipu ning 13.02.23 haklas verejooks òrnem ja 5 paeva…, kàisin arstil kontrollis , oeldi et rasedust ei nae ja kui oleks siis paevade jargi 3+6 , aga nad ei nàind midagi , ega osanud oelda milleks verejooks et ju paevad, peale paevasid tegin huvi parast testi 19.02.23 siis oli siiski nàha kahte triipu.

Ma ise enam ei oska midagi mòelda , andke nòu

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere

Minul selline mure, nimelt plaanime neljandat last , ning jaanuari algul oli rasedus test positiive mul oli jeee , ja ss hakkasid paevad 5 paeva oli verejooks , peale jaanuari paevasid , sios proovisime jalle olla vahekorras et ehk ss onnestub uuesti . 12.02 tundsin et kehas on midagi teisiti ja tegin rasedustesti milles jalle 2 triipu ning 13.02.23 haklas verejooks òrnem ja 5 paeva…, kàisin arstil kontrollis , oeldi et rasedust ei nae ja kui oleks siis paevade jargi 3+6 , aga nad ei nàind midagi , ega osanud oelda milleks verejooks et ju paevad, peale paevasid tegin huvi parast testi 19.02.23 siis oli siiski nàha kahte triipu.

Siin pole mingit nõu anda, teed liiga vara teste. Paljud raseduse katkevad varajases staadiumis. Oota nüüd natuke ja vaata, võid ju mingi aja pärast uuesti arstile minna. Ja ära ürita kohe uuesti, jäta paar kuud vahele. Peale katkemist ei muutu ka test kohe negatiivseks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere

Minul selline mure, nimelt plaanime neljandat last , ning jaanuari algul oli rasedus test positiive mul oli jeee , ja ss hakkasid paevad 5 paeva oli verejooks , peale jaanuari paevasid , sios proovisime jalle olla vahekorras et ehk ss onnestub uuesti . 12.02 tundsin et kehas on midagi teisiti ja tegin rasedustesti milles jalle 2 triipu ning 13.02.23 haklas verejooks òrnem ja 5 paeva…, kàisin arstil kontrollis , oeldi et rasedust ei nae ja kui oleks siis paevade jargi 3+6 , aga nad ei nàind midagi , ega osanud oelda milleks verejooks et ju paevad, peale paevasid tegin huvi parast testi 19.02.23 siis oli siiski nàha kahte triipu.

Veretestid hcg – 48h vahega. Siis on näha, kas rasedus areneb.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere

Ka raseduse katkemise puhul võib esialgu hCG tõusta

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere

Nii varajases järgus pigem mitte.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Juba mitmendat korda loen seda valeväidet mitmes teemas, ei tea, kas seda levitab üks või mitu inimest. Kuidas see loogiline on su meelest? Loomulikult raseduse KATKEMISEGA katkeb ka loote platsenta alge hcg tootmine ja edasi selle tase ainult langeb, nii kuidas hCG ema kehast välja viiakse (uriiniga nt). Enamasti kaasneb katkemisega juba kahe päeva järel hcg märgatav langus.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Juba mitmendat korda loen seda valeväidet mitmes teemas, ei tea, kas seda levitab üks või mitu inimest. Kuidas see loogiline on su meelest? Loomulikult raseduse KATKEMISEGA katkeb ka loote platsenta alge hcg tootmine ja edasi selle tase ainult langeb, nii kuidas hCG ema kehast välja viiakse (uriiniga nt). Enamasti kaasneb katkemisega juba kahe päeva järel hcg märgatav langus.

Ok

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peetumisega võib tõesti hcg tõusta, sest platsenta toodab edasi, aga see pigem juba raseduse suuremas järgus kui platsenta hcg tootmise üle võtnud.

Kuid kui hoolimata veritsusest rasedus püsib siis saab seda hcg ilusti mõõta 2-3x mõõtes ja jälgida just hcg normaalset kasvu.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vastan siis sellele, kes teemas hiljem oma muret kurtis, tore, et teemaalgatajal kõik hästi on! Õnneks ei saanud verejooks lootele saatuslikuks.

Me ei räägi ju raseduse II trimestri või mittetäielikust katkemisest, kui osa platsentast jääb alles ja toodab hormooni edasi, või põismoolist jne, mis on palju harvem juhus, et seda võiks igale poole näiteks tuua. Katkemise järel reeglina hcg langeb, kuigi ei kuku ju nulli koheselt ega mõne päevaga.  Praegu on teemas vaevu 4-nädalane rasedus. Ja tihtipeale seda uh-s nagunii ei ole veel näha. Kõige parem oleks teha 48t vahega veretest rasedushormooni taseme mõõtmiseks, kui see tõuseb nadilt või langeb, siis järgneb tõenäoliselt katkemine ja uus verejooks.  Ka klassikalise peetumise järel, mis enamasti juhtub I trimestril, ei TÕUSE hcg enam tavapäraselt.

After a miscarriage, hCG levels should drop. The average rate of decrease is about 50% every 48 hours. The vast majority will see their hCG levels drop by 50% within seven days. 

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks jàlgin end , ja ikka tihti kàin wc , alakòhus vahel valud.nuud 13màrtsi paiku peaks pàevad hakkama , nàis kas hakkavad .kuid siiralt hoian pöialt et ei tule ja seekord ònnestub koik

Minu jaoks oli eelnev kuu veider , 12.02 test pos. Ja 13.02 hakkas verejooks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu jaoks oli eelnev kuu veider , 12.02 test pos. Ja 13.02 hakkas verejooks.

No oli ebaõnnestunud pesastumine, keemiline rasedus, seda juhtub alatihti. Loodan ja hoian pöialt, et seekord jään täpike paika ja kõik löheb hästi. Kui juba kohe järgmine kuu õnnestus, siis on teie viljakusega kõik korras, hoolimata ebaõnnestunud raseduse algest esimesel korral.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul oli ka pos test ja järgmine päev hakkas neljapäevane veritsus  testid olid positiivsed ja hcg tõusis – siiani kasvab ilusti. Seega kõik võimalik

https://foorum.perekool.ee/teema/menstruatsioonilaadne-veritsus-ja-pos-test/

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 31 )

Esileht Lapse ootamine Raseduse katkemine