Sul ei ole erakorralises midagi tega, ega nad verejooksu peata. Puhka rahulikult kodus, joo nõgeseteed (kui on). Homme saad arstilt küsida.
Võinoh, mul ei ole arsti numbrit ja arst ise ei ole ka sel päeval tööl, vaid teises asutuses vastuvõtt. Seega saaksin helistada vaid lihtsalt üldnumbril registratuuri või naistekliiniku vastuvõttu lihtsalt.
Googeldades on erinevat infot nii palju.
Verejooks võib aga olla märk nurisünnitusest (raseduse katkemine enne 22. rasedusnädalat). Ähvardava raseduse katkemise korral esineb vähene vereeritus tupest koos nõrga valuga alakõhus. Kui günekoloog sedastab, et emakakael on suletud ning ultraheliaparaadiga on näha loote südametegevus, on prognoos üldiselt hea ja piisab aja maha võtmisest. Missed abortioni puhul, kui loode on hukkunud, esineb vähene pruunikas-vesine eritis tupest koos survetundega alakõhus. Raseduse katkemisega kaasneb rohke vereeritus verehüüvetega saatjaks krampjad valud alakõhus. Kahe viimase puhul rasedust säilitada pole võimalik ning vajalik on emakaõõne puhastus.
Mul on ikka suur verejooks, vetsus lihtsalt nagu kosest tuli, aga täiesti vedel ja erkpunane, ilma igasuguse valuta.
Seal muidugi kirjas Raseduse esimese poole verejooksude puhul võib pöörduda oma günekoloogi/ämmaemanda poole või naistenõuandla valvekabinetti. Väljaspool nõuandla tööaega saab abi EMO-st.
See annab isegi natuke lootust, et verejooksu algus ei pruugi veel katkemist tähendada
Vereeritus tupest, mis on suurem, kui määrimine, hoolimata raseduse suurusest Suurenenud vereeritus ja kõhuvalu raseduse alguses (enne 20 nädalat) võib viidata raseduse katkemise ohule. Tavaliselt verejooks peatub ja rasedus jätkub. Kui aga alaseljas või -kõhus jätkub valu või ebamugavustunne, mis sarnaneb menstruatsioonivaludele, tuleb kindlasti pöörduda erakorralise abi saamiseks.
Mulle tundub siiski, et käin erakorralises naistearsti juures kontrollis, ega muidu rahu ei saa… Saan vähemalt infotki, mida edasi teha, õige vastuvõtu aja või miski.