Tere kallid Perekoolikad.
Mul on väga keeruline olukord ning sooviks seda lühidalt jagada ka Teiega. Väga loodan, et saate mind natukenegi aidata.
Oleme mehega koos elanud 2 aastat. Suhte jooksul on olnud väga palju probleeme, temapoolset nii vaimset kui ka füüsilist vägivalda. Abielust, mille tema pärast lahutasin on eelnevalt kaks last 16a. ja 7a. Mitte kumbki lastest pole sallinud seda uut meest.
Nüüd augusti keskel ma lahkusin meie ühisest üürikorterist peale temapoolset konkreetset füüsilist vägivalda, kus ta lõi mind jalaga kõhtu ning andis rusikaga vastu põske.
Nüüd aga sain teada, et ootan tema last, kes otsustas tulla vahetult enne minu äraminekut. Hetkel elan oma endise abikaasa korteris koos meie lastega. Eksabikaasa töötab välismaal ning käib väga harva, kuid kuuldes minu rasedusest oli ta igati nõus, et on toeks ning pole abordi poolt. Lubas, et võtab last kui oma lapsena ning on valmis beebi ka oma nimele võtma.
Endine elukaaslane teab, et ootan tema last ning on raevus. Ähvardab kirjades, et on valmis kõigeks, kui kavatsen lapse sünnitada temaga lahus olles. Seab mulle ultimaatumeid, kui tema juurde tagasi ei lähe, siis olen kohustatud tegema abordi. Ning kui lapse sünnitan temaga lahus olles, siis võib kasvõi tappa mu eksabikaasa. Ta on väga äkilise iseloomuga, varem kokku puutunud vägivallaga ning kunagi ka vangis olnud.
Minu kindel otsus on laps alles jätta, kuid hetkel ei kujuta ma ette, mida see kõik endaga kaasa võib tuua. Ei saa ju talle valetada, et tegin abordi. Millised on üldse minu õigused ning millised tema?
Loodan, et saate mind natukenegi aidata oma nõuga.
Ette tänades.