Esimese lapsega võtsin juurde 14 kg ja teisega 15 kg. KMI enne rasedusi 19.6 ehk alakaalu piiril. Esimesel korral jäi sünnitusmajja 6 kg, järgmised 3 kg läks kiiresti ja viimased 5 kg jäidki, jäin uuesti rasedaks enne imetamise lõpetamist ja kaal hakkas uuesti tõusma hoopis. Teise lapsega jäi sünnitusmajja 5 kg ja nüüd olen umbes pooleteist kuuga 6 kg veel alla võtnud. Tean veel inimesi, kellel just imetamine on viimaseid kilosid kinni hoidnud, mitte pole imetamisega alla võetud, nagu siin eespool on kommenteeritud. Mul on pärast teist rasedust juba rinnad oluliselt suuremad kui varem 😃
2 nädalat on kindlasti liiga lühike aeg, et suuri muutusi oodata. Lisaks mina pole kordagi kuulnud, et normi piires võetavad kilod iseenesest kaovad. Natuke naiivne arvamus minu arust, iseenesest ei saa kilod kuhugi kaduda, lisaks on 16 kg pigem normi ülemises otsas (mulle ütles kalkulaator, et minu norm on 11-15.9kg). Seega see pole isegi loogiline, et nii 11 kui 16 kg juurde võtnud naised kaotavad oma kilod ühtemoodi “iseenesest”, kuigi vahe on 5 kg.
Ehk siis vastus on ei, lihtsalt imetamise ja kärutamisega kilod ei kao. Kärutamine ei pruugi isegi trennina kirja minna, sõltub kas teed iga päev mitmetunniseid tempokaid ringe või patseerid aeglaselt kuskil pargis, telefon pihus.