Sa võid panna eraldi aja kinni ÄEle konsultatsiooniks (kui enda ÄE väga hõivatud, võid ka kellegi teise juurde panna, see vaid konsultatsioon). Seal saad sa ise küsida igasuguseid küsimusi ning samuti eelnevalt teada anda, et oluline faktor on just mehele selgitustöö tegemine, mida rasedus endast kujutab naise tervisele ja olemisele ja kuidas tema sind toetada saab. Mina küll käisin üksinda sellel visiidil, sest mees ei saanud tulla ja mul oli peamiselt endal igasuguseid küsimusi, mida mehele edasi rääkisin kodus. Kahjuks mehed ei tunneta oma kehaga rasedust ja seetõttu on neil tihti raske mõista tegelikke vaevusi ja asju, mis selle kõigega kaasnevad.
Näiteks minu mees sai aru, kui paha mul olla on tegelikult tänu sellele, kui käisin igapäevaselt potti kallistamas. Ehk siis füüsiline märk sellest, et mul ikka tõesti on paha olla, mitte ma lihtsalt ei ütle nii.
Tuli ette ka piinlikke momente, kus sõidus olles tanklast süüa kaasa ostes hakkasin korralikult nutma, sest kõht oli tühi, aga mitte midagi ei tundunud kõlbavat ja oma õnnestus olekus oli pisar nii paratamatu, et ma lihtsalt ei osanud seda nuttu tagasi hoida. Mees küll üritas rahustada ja pakkus variante üks haaval, millest 1 siis lõpuks mind ka kõnetas ja rahustas. Lõpuks selgus, et see oli otsas ja mingi ürituse tõttu valik oli olematu. Võtsin mingi suvalise hotdogi ära ja kätte saades hakkasin uuesti kõva häälega nutma (õnneks suutsin nuttu kinni hoida kuni välja jõudmiseni). See oli taaskord selline olukord, mis lõpuks pani meest arusaama “hormoonide möllust” ja “kontrollimatud emotsioonid” mõistetest. Ehk siis et ma ei nuta meelega alati, vaid vahest on see nii paratamatu, et lihtsalt puudub kontroll. Mõnikord pole isegi põhjust vaja – nutt tuli niisama peale, ilma et ma isegi aru sain, mille tõttu… Ja mõistes siis juba olukorda, ta naeris mu üle (mitte mõnitavalt) ja ütles, et see nii äge ja armas 😀
Kuigi sul mees ei võta ehk niihästi kuulda sinu enda seletusi, aga kuniks sa pole otseselt kuskile konsultatsiooni saanud, siis võid proovida ikkagi ka ise selgitada võimalikult faktipõhiselt ja võimalusel otsigi mõni artikkel vms sinna jutule kõrvale, et näed, nüüd on see hormoon selline, mille tulemusel toimub see või too….
Edu!