Keemiline rasedus – viljastunud munarakk on püüdnud kinnituda emakasse ehk on toimunud pesastumiskatse, mis ei ole õnnestunud. Pesastumiskatsele reageerib keha koheselt HCG tootmisega, mis võib varajaselt testides ka rasedustestidele triibukesi juba tekitada, kuid ebaõnnestunud pesastumise pärast teistpidi juba langeb see pisike tekkinud HCG ja seetõttu toimub puhastumine samal ajal nagu ikka päevad igakuiselt. Vastavalt kehale ja juba tekkinud hormoonile võivad seejuures päevad natukene ka hiljem saabuda tavapärasest, kuid enamasti mitte oluliselt. Ilma varajaste testimisteta tavaliselt naised ei teagi, et mingisugune katsetus on toimunud. Seda ei saa kutsuda päris raseduseks, sest rasedust kui sellist pole tekkinud – on vaid katse selleks olnud. Viljastunud munarakk ei ole veel rasedus iseenesest.
Rasedus – Rasedus tekib, kui viljastunud munarakk pesastub edukalt emakaseinale ning jätkab seal arengut loodetavasti kuni sünnituseni välja.
Katkemine – Paraku mõni rasedus katkeb mis-iganes põhjustel ning see tähendab, et lühemat või pikemat aega kestnud rasedus lakkab olemast. Kui rasedus on veel pisike, siis võib keha olla suuteline ise puhastuma, kuid kui keha seda ei tee või siis suuremate raseduste puhul tuleb kindlasti pöörduda arsti poole, sest vastasel juhul võivad katkemisest tekkida erinevad põletikud ja muud terviseprobleemid, mille tagajärel võib tekkida ka oht hilisematele rasestumisetele/rasedustele.
Peetumine – Põhiosas sama jutt, mis katkemiselgi, kuid peetumisel rasedus veel kestab, kuid loote areng enamasti aeglustub, jääb samaks või toimub taandareng. Seda näitab väga selgesti ka kas väga aeglaselt kasvav või kahanev HCG.
NB! See on minu arusaam nendest mõistetest tänaseks, mil ma olen aasta aega triipe ise püüdnud. Mina olen nendest asjadest niimoodi aru saanud ja kui kellelegi on teistmoodi teadmised, siis jagage aga! 🙂
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 15.07 17:38; 18.07 13:22;