Lugesin kõik teema kohta käivad artiklid läbi ja selles juhtumis mina usun eesti poisse. Eesti laps vabandas, ent too vastasmängija pole küll vabandanud, et halvustava märkuse eesti lapse kehakaalu kohta tegi. Miks? Paksuks sõimamine on nii Eesti kui Soome kultuuriruumis räige solvang ja selles vanuses poiss peaks olema suuteline ennast pisut kontrollima. Isegi välismaal viibides ja isegi siis, kui ta on juhtumisi mõnest teisest rassist kui Eesti või Soome põliselanikud.
Näiteks minu lapsel on kehapuue. Kui te vaid teaksite, kui palju teda on sellepärast mõnitatud ja narritud! Nii Eestis kui Soomes. Ent selle peale kehitatakse ainult õlgu ja koolipsühholoog soovitab ükskõikselt, et kasvatagu laps endale paksem nahk.
Niisugune hüppamine, juhtumi nii eesti- kui soomekeelsesse ajakirjandusse paiskamine paari teismelise pallimängija omvahelise kisma pärast tekitab rassismi juurde, mitte ei vähenda seda. Tekitab ebameeldiva tunde, et mis erilised pühad lehmad need teisest rassist inimesed küll on, et nemad võivad tulla minu koju, mõnitada mind kehakaalu või kehapuude alusel, kuid mina ei tohi vastugi öelda, vaid pean üksnes alandlikult vabandama, et julgesin jumalatele vastu hakata.