mul algas asi paarkümmend aastat tagasi tükitundega kurgus. tegin ära kõikvõimalikud uuringud – ei midagi. perearst arvas, et refluks, aga mingid maoravimid ei toiminud. siis hakkas maovalu. alguses paar korda aastas, siis juba kord kuus. käisin gastroenderoloogil, kes tegi gastroskoopia ja avastas helikobakteri. võtsin tablette, aga ei aiadanud, kuigi bakter sai tapetud. igaks juhuks käisin ka mao kompuutertomograafias, mis oli korras.
siis võtsin oma toitumise luubi alla. Joon palju keefiri, söön kolm korda päevas vähe ja kerget toitu. õhtul joon ainult puuviljakeefiri, kui vahel veidi söön, lähen hiljem veel koeraga jalutama. valmistoitu ei söö (rämpstoidust rääkimata), rasvast ei söö, praetud toitu enamasti ka mitte, maiustusi ei söö, gaasilisi jooke ei joo, alkoholi praktiliselt ei tarbi.
nüüdseks ei ole kolm kuud maovalu olnud.
Pead mõõka neelama minema, saab täpselt teada mis toimub. Minu puhul mao ravimitest otseselt mingit suurt tulu pole olnud. Küll aga soovitan sul katseda erinevaid. Kindlasti kui midagi mõjma hakkab pole see kohene. Juhul kui kuu aja jooksul pole mingi ravim tulemust andnud võiks proovida midagi muud. Lisaks tuleks kindlaks teha tekke põhjus! Varjant on kas toitusid totaalselt valesti või on asi närvides kinni. Minul võib öelda et mõlemad. Algul katsetasin erinevaid ravimeid ja pidasin ranget dieeti. Tulemusi see ei andnud. Asi hakkas taanduma kui kui stressi vähendasin. Refluksi tekke põhjuseid on stress. Pead kuidagi närvipinge alla saama. Pead kas või töökohta vahetama või abikaasa välja vahetama. Pangalaenud? Pead loobuma nendest. Kui stressi alla ei saa pole teha midagi….
Tööpinget on küll kõvasti, pereelus ja rahaasjades on õnneks kõik korras. Üritan tööl ikka vabamalt võtta ja mitte põdeda, aga see alati ei õnnestu.
Üks põhjus, miks magu streikima on hakanud, on ilmselt selles, et sügise alguses olid käe- ja seljavalud, närvipõletik, ikka väga hullul kujul, nii et pidin paar nädalat tugevaid valuvaigisteid võtma.
Üks arst soovitas ka vähem värsket kraami süüa (porgandid-kaalikad jmt hautatult või aurutatult, mitte värskena). Siiani sõin üsna palju värsket kraami, nüüd hautan. Vürtsikate toitude sõber pole, alkoholi tarbin ka üsna vähe, kord kvartalis paar siidrit või mõni pokaal veini, kui sedagi.
Ise loodan ka, et gastroenteroloog saadab uuringutele, saaks vähemalt kindla teadmise, milles asi, lihtsalt maoärritus või haavandid vmt.
Tänaseks on 40 mg pantoprazooliga need hullud röhatused vähemalt hakanud vähemaks jääma ja ei kerki valusalt rinnakorvis mulli üles. Nii et mingi muutus positiivses suunas ikka on.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 23.11 19:00; 24.11 11:56; 25.11 18:29; 28.11 10:57; 30.11 12:37; 12.12 15:18;