Jah, minagi olen selle poolt, et tegelikult peaks praegu hoopis kooseluseadusega tegelema. See, et hetkel soovitakse samasooliste abielu seadustada, on tegelikult ju puhtalt EKRE teene. Mitte keegi ei rääkinud enne EKRE võimule tulekut samasooliste abielust. Sooviti teha kooseluseadust ja ma olen üsna kindel, et väga paljudele oleks sellest ka piisanud, ei oleks hakatud samasooliste abielu ülds nõudma. Millal tuli samasooliste abielu petitsioon? Vastureaktsioonina homode Rootsis jooksmise soovitusele. Miks inimesed sellel allkirja andsid? Kas kõik need kümned tuhanded on seda meelt, et samasoolistele peab kindlasti abiellumise õiguse andma? Ei, ei ole. Mina nt ei olnud enne EKRE lahmima hakkamist selle poolt. Aga soovitused homodel Rootsis joosta ning soov korraldada rahvahääletust, mis käib ainult samasooliste abielu kohta, aga mõjutab ka kooseluseadust, pani mind samasooliste abiellumise petitsioonile alla kirjutama. Ning kui referendum peaks tulema, siis paneb ka samasooliste abiellumise poolt hääletama. Pole midagi teha, ma ei talu kiusamist ja ebavõrdsust. Ja mul ei ole varianti hääletada kooseluseaduse poolt, mis oleks minu meelet tegelikult see õige lahendus.
Muideks, ütlesid eespool, et valid EKRE-t, sest toetad pereväärtusi. Tead, kui meil oleks erakond, kes päriselt toetab pereväärtusi, siis võibolla valiksin minagi seda erakonda. Aga EKRE ei toeta ju. Kogu nende pereväärtuste toetamine taandub ju ainult samasoliste abielu ja kooselu vaenamisele. No tegelikult lisaks abortide teema ja naistearstide halvustamine lisandub ka ehk pisut sellesse, mida nad ise pereväärtusteks peavad. No see ei ole ju pereväärtuste toetamine. Pereväärtuste toetamine oleks, kui neil oleks mingi programm, kuidas tugevdada meie peresid. Kuidas saavutada see, et perekondi planeeritaks ja loodaks õigetel alustel, tugevatena ja püsivatena. Kuidas saavutada see, et lapsed kasvaksid tõesti oma päritoluperedes. Lapsed, kes kasvavad oma bioloogilise isa ja emaga tugevas peres, kus hoolitakse ja armastatakse üksteist ning pakutakse lastele head kasvukeskkonda, ei ole kuidagi selles ohus, et neid hakkas lisaks oma emale kasvatama võõrasisa või võõrasema. Kas mitte see ei peaks olema tegelik pereväärtuste toetajate eesmärk? Saavutada seda, et meil ei lahutataks pooled abielud, et enamus lapsi ei kasvaks kas üksikvanemaga või kärgperedes? Selle nimel ei ole see enda sõnade järgi pereväärtusi propageeriv erakond mitte ühtegi liigutust teinud. Onju nii? See, kui kuskil mõni Peeter ja Paul koos elavad ja ennast kooseluseadusega ka registreerivad, ei mõjuta kuidagi selle lapse elu, kes kasvab toetavas ja armastavas peres koos oma ema ja isaga. Küll aga mõjutab Riina laste elu see, kui ta laste isa otsutab uue naise juurde kaduda ning Riina selle asemel hoopis Tiidu või Tiinaga koos elama hakkab. Ning tegelikult on selle näite puhul võimatu öelda, kas lastele on parem see variant, kui ema valib uueks kooselupartneriks Tiidu või see, kui Tiina. See sõltub sellest, kummaga pereelu on stabiilsem ning kumb suhtub lastesse paremini. Sugu ei määra sel hetkel enam midagi, määrab see, kas see uus partner koos laste emaga moodustab normaalse ja toetava keskkonna lastele või ei.
Koosoleluseaduse läbisurumine riigikogus oli enne EKRE võimuletulekut. Sellest kogu see lõhestatus algaski, enne seda ei tundnud keegi homode ja nende kooselude vastu huvi. Neid ei vaenanud ka keegi.
Pereväärtuste all mõistan ma seda, et pered ja laste saamine on au sees, traditsioonilised soorollid ka. See viimane ei tähenda, et naised peaksid olema aheldatud pliidi külge ega tohiks tööl käia ja karjääri teha, vaid seda, et kui mõni naine tahab end pühendada lastele ja neid rohkem saada, siis oleks see ka aktsepteeritud. EKREl oli oma valimisprogrammis ettepanek, et riik võiks kustutada iga lapse kohta 25% pere eluasemelaenust, mis oleks kindlasti väga tõhus meede, ehkki on üsna utoopiline juba oma maksumuse tõttu. Abortide keelustamise vastu olen ma kindlalt, aga tegeleda sellega, et püüda aborte vähendada nõustamise ja teavitamisega ei olegi minu meelest nii paha mõte. Peredel on kindlasti palju probleeme ja EKRE kahjuks ei ole tõesti suutnud siin palju ära teha selle lühikese ajaga (kuna neil polnud ka vastavat ministrikohta), aga usun, et üht-teist suutis ära teha rahvastikuminister Riina Solman, kes on saanud umbes sama palju rünnakuid ja kriitikat nagu mõni EKRE minister, kuna julges öelda, et iga peretüli ei ole veel koduvägivald ja siis veel, et juhuseks ei ole meelelahutus. Üksikemade toetamiseks loodud elatisrahafondiga on ka tegelenud Isamaa, kui ma ei eksi, väga tänuväärne ettevõtmine. Ma ei ole kahjuks kursis, kui hästi või halvasti see fond toimib.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 09.01 23:12; 10.01 00:49; 10.01 12:01; 14.01 01:23; 14.01 15:23; 15.01 12:37;