Esileht Ajaviite- ja muud jutud Reformierakonna valinud inimesed

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 296 )

Teema: Reformierakonna valinud inimesed

Postitas:
Kägu

Mind tõesti huvitab, kas Reformierakonna (“Kindlates kätes Eesti”) valinud inimesed on oma valikuga rahul? Kas teis ei tekita pettumust ja petetud saamise tunnet, reform jättis palju asju rääkimata? Ja nende põhjendus, et kui oleks rääkkinud, siis poleks neid ju valitud?

Eraldi küsin siia juurde, et kas teile tundub, et erakonna liidri käitumismaneer on tema positsioonile sobiv?

Eks seonduvaid küsimusi oleks mitmeid ja küllap neid teemas ka kerkib, kuid alustaks nendest.

+27
-51
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hääletasin selle erakonna poolt, aga mitte selle pärast, mida nad enne valimisi lubasid või rääkisid või rääkimata jätsid, vaid nende ratsionaalse maailmavaate ja kaine ellusuhtumise ning nende seniste tegude pärast.

+65
-26
Please wait...

Postitas:
Kägu

olen rahul. Ma niikuinii ei usu erakondade valimiseelseid lubadusi, ja olen täiesti kahe jalaga maa peal selles osas, mis olukord valitseb riigi rahakotis. 2% käibemaksu tõus ja automaks mind vaeseks ei tee. Maksuküüru kaotusega võidan.

+54
-20
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina tunnen küll, et mind on petetud. Mina veel töötab turismisektoris ka, ilmselt tuleb meil koondamine.

+25
-25
Please wait...

Postitas:
Kägu

Valisin reformi, sest usun, et praeguses olukorras on nad ainsad, kes midagi reaalset ära teevad.

Nii et ei kahetse midagi, ma isegi ei lugenud ei nende ega kellegi teise valimislubadusi – mõttetu ajaraisk.

+48
-21
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma Reformi ei valinud, nii, et sorry, et ma siin sõna võtan; aga seda, et toetuste tõusu kinni maksta ja mitte lisaks tarbimislaenu võtta, tuleb maksusid tõsta, no ei tulnud väga üllatusena.

Küll aga ei saa ma aru sellest paanikast seoes maksutõususega. Ükski maks pole veel tõusnud. Kõik need ettepanekud olid ju alles koalitsioonilepingus, mis päriselt pole üldse mingi raudpolt siduv dokument. Igasugused asju võib vahepeal veel juhtuda. Ma isiklikult enne ei paanitseks kui asi käes on.

Mis maneer sel Kallasel siis on, et seda talle ette peab heitma? Et ei hakkagi nõme-küsimuste-kommentaari peale nutma? Et ta vahel vastab ka veidi teravamalt? Et tema “eee”-mõttepausid on ajaga lühemaks jäänud? Loeks kohe lähemalt! 🙂

+49
-17
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma Reformi ei valinud, nii, et sorry, et ma siin sõna võtan; aga seda, et toetuste tõusu kinni maksta ja mitte lisaks tarbimislaenu võtta, tuleb maksusid tõsta, no ei tulnud väga üllatusena.

Küll aga ei saa ma aru sellest paanikast seoes maksutõususega. Ükski maks pole veel tõusnud. Kõik need ettepanekud olid ju alles koalitsioonilepingus, mis päriselt pole üldse mingi raudpolt siduv dokument. Igasugused asju võib vahepeal veel juhtuda. Ma isiklikult enne ei paanitseks kui asi käes on.

Mis maneer sel Kallasel siis on, et seda talle ette peab heitma? Et ei hakkagi nõme-küsimuste-kommentaari peale nutma? Et ta vahel vastab ka veidi teravamalt? Et tema “eee”-mõttepausid on ajaga lühemaks jäänud? Loeks kohe lähemalt! 🙂

Nõme küsimused? Küsija küsib viisakalt ja Kaja viskab “nalja” küsija üle, on ikka nõme küll. Mina eeldan, et inimesed jäävad viisakaks, olenemata olukorrast.

+20
-36
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas nt “teie suult on midagi raske lugeda, sest see ei liigu eriti” ja sinna juurde naermine on adekvaatne käitumine peaministri poolt? See on käitumine, mille pärast ta muidugi ka riigikogu ees vabandas. Kuidas teised ministrid suudavad viisakaks jääda, ainsana tema mitte?

+22
-33
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei valinud reformi, aga see, mida valitsus praegu teeb, üldjoontes mulle meeldib. Oleks oodanud rohkem toetuste kokkutõmbamist ja näiteks magusamaksu, aga alguseks hea küll.

+41
-20
Please wait...

Postitas:
Kägu

kas sa tõesti arvad, et kui mõni teine erakond oleks võimule tulnud, siis need ei oleks aru saanud, et raha ei ole ja nii jätkates kaevame endale aina suuremat auku?

Võimalik et see ekre seltskond ei olekski enne aru saanud, kui viimane sent riigikassast ära kulutatud ja politseinike õpetajate arstide palgad maksmata.

See, et nad seda kõike ei rääkinud kohe alguses oli ju üsnagi mõistetav, suur hulk inimesi ei oskagi nii mõelda et riigi raha ei tule seina seest ja see kui palju neid lastetoetusi ja kõike muud saab maksta, sõltub sellest, palju me ise riigile tagasi seda raha anname.

Ma küll ei kahetse et Reformierakonda valisin, ehk on ikkagi lootus riigil tagasi normaalseks saada. Te ikka saate ju aru et see üüratu puudujääk tekkis lisaks koroonale ja ukraine sõjale ka paljuski selle ekreike  valituse ajal tehtud valedest valikutest, ajal kui maailmaturul oleks Eestiisaanud 0 % intressiga laenu võeti hoopis oma rahva pensionifondist laenu mis lõpus  kläks maksma  8% intressi  jne.  need summad olid ju miljardites, mis nii korstnasse kirjutati. Mida te arvate, mida see seltskond ja kui palju kahju ta Eestile nüüd oleks teinud, kui pumba juurde pääsenud?  Kasutage natukene oma mõistust ka.

+46
-17
Please wait...

Postitas:
Kägu
  • Jah, olen rahul. Sellest petmise jutust ei saa aru, sest iga mõistusega inimene peaks aru saama, et hüved ei kuku kuskilt taevast alla, vaid selleks tuleb panustada.
  • Maneeride küsimusest ei saa ka aru, kas viisakas jutt ei jõua piisavalt tõhusalt pärale või?
+41
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

kas sa tõesti arvad, et kui mõni teine erakond oleks võimule tulnud, siis need ei oleks aru saanud, et raha ei ole ja nii jätkates kaevame endale aina suuremat auku?

Võimalik et see ekre seltskond ei olekski enne aru saanud, kui viimane sent riigikassast ära kulutatud ja politseinike õpetajate arstide palgad maksmata.

See, et nad seda kõike ei rääkinud kohe alguses oli ju üsnagi mõistetav, suur hulk inimesi ei oskagi nii mõelda et riigi raha ei tule seina seest ja see kui palju neid lastetoetusi ja kõike muud saab maksta, sõltub sellest, palju me ise riigile tagasi seda raha anname.

Ma küll ei kahetse et Reformierakonda valisin, ehk on ikkagi lootus riigil tagasi normaalseks saada. Te ikka saate ju aru et see üüratu puudujääk tekkis lisaks koroonale ja ukraine sõjale ka paljuski selle ekreike valituse ajal tehtud valedest valikutest, ajal kui maailmaturul oleks Eestiisaanud 0 % intressiga laenu võeti hoopis oma rahva pensionifondist laenu mis lõpus kläks maksma 8% intressi jne. need summad olid ju miljardites, mis nii korstnasse kirjutati. Mida te arvate, mida see seltskond ja kui palju kahju ta Eestile nüüd oleks teinud, kui pumba juurde pääsenud? Kasutage natukene oma mõistust ka.

Hmm…ja turismisektori välja suretamine on igati mõistlik otsus?

+15
-21
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sa uskusid nt EKRE lubadusi ja arvad, et need oleks kõik täidetud?? Mis raha eest, kas seda ka keegi seletas sulle, või ikka “riigieelarvest” (geniaalne vastus iseenesest, ülimalt Rataselik 🙂 ).  Kui naiivne peab üks täiskasvanud valimisealine ja eeldavalt enam-vähem normaalintellektiga inimene olema, et mitte aru saada, et usud poolt, saad poolega petta. Pole kunagi valinud midagi ega kedagi nende lubaduste pärast, vaid vaadanud näkku sellele, mis varem on tehtud ja kuidas ennast tõestanud. Ei rääkinud MITTE ÜKSKI partei valimislubadustes ausalt sellest, mida teha tuleb ja kuidas seda saavutada ja selleks loobuda tuleb, ilma ilustamata. Mina oleksin nõus, et see lastetoetuse seadus siiski ümber vaadataks ja õiglasemaks tehtaks (ma ise kolmelapseline, aga selle toetuse vajadus ei käi laste arvu pidi, vaid üldise hakkamaasamise piirid jooksevad teistmoodi, samuti toetuse vajadus ja üldse oleks ideaalis see paremini sihitud ja kataks laste reaalseid (huviringide, sotsabi jms) vajadusi).

+38
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud. 

2.14 Kasutatud seaduse rikkumisele üleskutsuvaid ning kehtivate õigusaktidega vastuollu minevaid sõnumeid (rikuvad head tava, sisaldavad riigisaladusi, õhutavad rahvuste ja sugudevahelist või rassilist vihavaenu, vägivalda, propageerivad narkootikume, alkoholi ja /või tubakatooteid, piraatlust, jagatakse/müüakse ravimeid vms).

Perekooli Moderaator

+5
-26
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Mul on hoopis suuremaid kahtlusi mõne teise erakonna esinumbri käitumismaneeride sobivuses tipp-poliitikule ja erakonna esinumbrile Kallase omadest.

+36
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

hääleõiguse andmine naistele oli viga

Kust sa võtad, et just naised rohkem Reformi hääletasid?! Mis loogika see oli nüüd, palun seletust!

+9
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen rahul. Otseselt maksutõusu juttu polnud, aga sellega tuleks alati arvestada, olenemata kelle poolt hääletad. Osad maksud olid nagunii aja küsimus- nt automaks. Makse oleks tõstnud ükskõik kes, kes oleks saanud võimule. Ilma ei saaks rahastada kõiki neid lubadusi. EKRE rääkis miskit majanduse turgutamisest, aga samas ei olnud kordagi juttu kuidas nad seda teeksid.

+27
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hääletasin selle erakonna poolt, aga mitte selle pärast, mida nad enne valimisi lubasid või rääkisid või rääkimata jätsid, vaid nende ratsionaalse maailmavaate ja kaine ellusuhtumise ning nende seniste tegude pärast.

olen rahul. Ma niikuinii ei usu erakondade valimiseelseid lubadusi, ja olen täiesti kahe jalaga maa peal selles osas, mis olukord valitseb riigi rahakotis. 2% käibemaksu tõus ja automaks mind vaeseks ei tee. Maksuküüru kaotusega võidan.

Mina tunnen küll, et mind on petetud. Mina veel töötab turismisektoris ka, ilmselt tuleb meil koondamine.

Valisin reformi, sest usun, et praeguses olukorras on nad ainsad, kes midagi reaalset ära teevad.

Nii et ei kahetse midagi, ma isegi ei lugenud ei nende ega kellegi teise valimislubadusi – mõttetu ajaraisk.

• Jah, olen rahul. Sellest petmise jutust ei saa aru, sest iga mõistusega inimene peaks aru saama, et hüved ei kuku kuskilt taevast alla, vaid selleks tuleb panustada.
  • Maneeride küsimusest ei saa ka aru, kas viisakas jutt ei jõua piisavalt tõhusalt pärale või?

Sõnaõiguse andmine lollidele oli ka viga .

+29
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ehk et demokraatia?

+2
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks maksu oleks võinud tõsta ka näiteks EKRE ja KE kui nemad oleksid saanud rahvalt mandaadi moodustada valitsus. Kas ma olen pettunud Reffides. Pisut olen, aga minu silmis oleks EKRE valimiste võitjana veelgi halvem olnud. Samas ma usun, et kui nüüd opositsioon teeb oma tööd hästi ja protestib, siis maksutõuse “täies ulatuses” ei tule. tehakse mingi kirik keset küla variant. KE on juba protestidega alustanud, tubli jätkake samas vaimus ja sügisel on vast selgem mis maksud ikkagi tulevad ja kuidas neid siis arvutatakse. Automaks näiteks on täna veel vägagi segane selles arvutamise mõttes.

+5
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei valinud reformi, aga tõepoolest, kui terve maailm on majanduskriisis, siis selles Kaja Kallast süüdistada on ikka veits veider. Isegi kui EKRE oleks valimised võitnud, siis poleks me ei tõusvatest hindadest ega maksudest pääsenud.

+30
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mind tõesti huvitab, kas Reformierakonna (“Kindlates kätes Eesti”) valinud inimesed on oma valikuga rahul? Kas teis ei tekita pettumust ja petetud saamise tunnet, reform jättis palju asju rääkimata? Ja nende põhjendus, et kui oleks rääkkinud, siis poleks neid ju valitud?

Eraldi küsin siia juurde, et kas teile tundub, et erakonna liidri käitumismaneer on tema positsioonile sobiv?

Eks seonduvaid küsimusi oleks mitmeid ja küllap neid teemas ka kerkib, kuid alustaks nendest.

No ilmselget Refi valijad saavad aru, miks makse on vaja tõsta ja peretoetust vähendada. Mina väga ootan ebaõiglase tulumaksu süsteemi kaotamist.

+22
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas eelmises või viimases Keskpäevatunnis võrreldi praegust koalitsiooni maffiapealike kokkutulekuga. Kõike tehakse jõuga, seadused ja lubadused ei tähenda enam midagi.

+10
-20
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120175918/fotod-ekspress-ukrainas-kaja-kallas-saabus-kauaoodatud-visiidile-ja-kohtus-president-zelenskoiga#daltop1

III MS käima tõmbamas selle Ukraina NATO-sse  upitamisega.

… Eesti on võtnud lisaks sadade miljonite eurode eest relvaabi andmisele kohustuse aidata sõjas purustusi saanud Žõtomõri piirkonda üles ehitada.

Hurraaaa!!

+9
-36
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Ei valinud reformi, aga tõepoolest, kui terve maailm on majanduskriisis, siis selles Kaja Kallast süüdistada on ikka veits veider. Isegi kui EKRE oleks valimised võitnud, siis poleks me ei tõusvatest hindadest ega maksudest pääsenud.

Jah, meediat maksustada ei taheta, aga vot turismil tõmbame asja lakke.
Ega tõesti, milleks Eestile turism, eks? Pole vajadust.

+13
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ikka, muidugi päästab III MS valla just Kaja Kallas… mitmenda klassi sellised arvajad lõpetatud said, mind huvitaks…

+27
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ikka, muidugi päästab III MS valla just Kaja Kallas… mitmenda klassi sellised arvajad lõpetatud said, mind huvitaks…

Sädemest tõuseb leek (kes seda ütleski) ja kui neid sädemeid palju saab ongi suur sõjatuli lahti. Kui juba Kaja Ukrainat NATO-sse tahab, Eesti mehi Ukrainasse sõdima, ega siis Hiinagi tukkuma jää. Te üldse seoseid ei taipa?

+6
-29
Please wait...

Postitas:
Kägu

rõhk sõnal ‘ka’

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen rahul.

+16
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ikka rahul, Kaja on ju nii nummi

+3
-4
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 296 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Reformierakonna valinud inimesed