Teema: Reformierakonna valinud inimesed
Ei valinud reformi, aga tõepoolest, kui terve maailm on majanduskriisis, siis selles Kaja Kallast süüdistada on ikka veits veider. Isegi kui EKRE oleks valimised võitnud, siis poleks me ei tõusvatest hindadest ega maksudest pääsenud.
Naiste poolt juhitud woke Euroopa on ehk tõesti sügaval augus omadega aga “tervet maailma” puudutavat majanduskriisi ma küll kusagil ei näe.

Isegi sõdiv venemaa ei ole nii kriisis.
Naiste poolt juhitud woke Euroopa on ehk tõesti sügaval augus omadega aga “tervet maailma” puudutavat majanduskriisi ma küll kusagil ei näe.
Tee ise paremini. Mina tean päris mitmeid noori mehi, kes on läinud poliitikasse. Ikka päris noored. Juhtival kohal ka juba.
Ja mitte reformierakonnast ;).
Isegi sõdiv venemaa ei ole nii kriisis.
Ja mis kriisis me siis oleme?
Palju ustavaks, aga pimedaid parteisõdureid. Natuke veel lootsin, et kõik ei ole veel kadunud, aga pärast neid kommentaare siin tundub, et päästa pole enam midagi, üldine pimedus on saabunud…
Ma Reformi ei valinud, nii, et sorry, et ma siin sõna võtan; aga seda, et toetuste tõusu kinni maksta ja mitte lisaks tarbimislaenu võtta, tuleb maksusid tõsta, no ei tulnud väga üllatusena.
Küll aga ei saa ma aru sellest paanikast seoes maksutõususega. Ükski maks pole veel tõusnud. Kõik need ettepanekud olid ju alles koalitsioonilepingus, mis päriselt pole üldse mingi raudpolt siduv dokument. Igasugused asju võib vahepeal veel juhtuda. Ma isiklikult enne ei paanitseks kui asi käes on.
Mis maneer sel Kallasel siis on, et seda talle ette peab heitma? Et ei hakkagi nõme-küsimuste-kommentaari peale nutma? Et ta vahel vastab ka veidi teravamalt? Et tema “eee”-mõttepausid on ajaga lühemaks jäänud? Loeks kohe lähemalt! 🙂
Kas nt “teie suult on midagi raske lugeda, sest see ei liigu eriti” ja sinna juurde naermine on adekvaatne käitumine peaministri poolt? See on käitumine, mille pärast ta muidugi ka riigikogu ees vabandas. Kuidas teised ministrid suudavad viisakaks jääda, ainsana tema mitte?
Kuule peale ekrekaabude matslikku käitumist ja solvanguid on täbar üldse kellegi ebaviisakusest rääkida. Kaja on esinduslik ja haritud proua, teda pole häbi välisvisiitidele saata.
Kommentaarist on juba teavitatud
Turismisektori muredest ei saa aru – praegu on koolivahaaeg, hotellid-spad on välja müüdud, kuna reisin hobi mööda Eestit, siis on vaja ööbimist. Kui kohe ära ei bronni, on nädalavahetusel oht kohast ilma jääda jne. Tuttav käib Tallinnas koolitusel, ütles ka, et 3-4 nädalat ette peab hotelli koha kinni panema, muidu ei pruugigi saada.
Ükdjoontes olen rahul. Ma olen kogu aeg teadnud, et raha ei tule seina seest. Seega teadsin ka, et uus valitsus peab midagi ette võtma, et eelarvet paremasse seisu saada. Ainus, mida mina teisiti teeksin lisaks maksuküüru kaotamisele teeksin umbes 3 tulumaksu astet. Kaotaksin sellega ka ise oma 3000+ palgaga, aga raha ei tule seina seest..
Ja kui Kaja Kallase kommetest ja maneeridest rääkida, siis need on väga head võrreldes paljude teiste poliitikutega. Jah, on olnud kordi, kus ta on ebaviisakusele teravalt vastanud, aga see on ikka väike asi, võrreldes paljude teistega. Lõppude lõpuks on isegi hea kiusajatele vahel küüsi näidata.
Mis seda turismisektorit hävitab? See käibemaksu tõus? Et kui inimene oli nõus maksma ööbimise eest 109 eurot, siis 122 enam maksma ei ole nõus?
Et kui inimene oli nõus maksma ööbimise eest 109 eurot, siis 122 enam maksma ei ole nõus?
Eestlane on muidugi nii loll, et maksab mida iganes. Välisturistid lähevad mujale. Kui ma juba ei käi Eestis reisimas, sest sama raha eest saad mujal parema teenuse, parema kliima, teenindus on parem, siis miks see välismaalane peaks tulema. Hinnad on siin niigi ülimalt kõrged.
Väga rahul olen valimistulemusega ja loodan, et EKRE ei pääse enam iialgi valitsusse.
Et kui inimene oli nõus maksma ööbimise eest 109 eurot, siis 122 enam maksma ei ole nõus?
Eestlane on muidugi nii loll, et maksab mida iganes. Välisturistid lähevad mujale. Kui ma juba ei käi Eestis reisimas, sest sama raha eest saad mujal parema teenuse, parema kliima, teenindus on parem, siis miks see välismaalane peaks tulema. Hinnad on siin niigi ülimalt kõrged.
Ma Eestis reisides ei kasuta üldiselt majutusasutusi. Telkimine on ka äge.
Mind tõesti huvitab, kas Reformierakonna (“Kindlates kätes Eesti”) valinud inimesed on oma valikuga rahul? Kas teis ei tekita pettumust ja petetud saamise tunnet, reform jättis palju asju rääkimata? Ja nende põhjendus, et kui oleks rääkkinud, siis poleks neid ju valitud?
Eraldi küsin siia juurde, et kas teile tundub, et erakonna liidri käitumismaneer on tema positsioonile sobiv?
Eks seonduvaid küsimusi oleks mitmeid ja küllap neid teemas ka kerkib, kuid alustaks nendest.
Üldjoontes olen rahul, kuigi pole rahul sellega, et enne valimisi maksude kohta ausat juttu ei suudetud rääkida, seda pean siiski valetamiseks ja seetõttu järgmistel valimistel neid ei vali, põhimõtte pärast- sellist praktikat ei tohi tolereerida. Muidu maksumuudatused ise on enam-vähem. Tulumaksu oleks küll võinud 21% peale tõsta, et selle üldine maksukoormus ei väheneks ja laste ning nende huviringide eest tulumaksuvabastus on samuti mu meelest hea asi, mida ei ole pidanud tühistama, kuid muus osas on suht OK. Seni, kuni Ukrainat toetatakse sama efektiivselt ja Eesti kaitsekulutused on 3% peal, on minule antud oluline valimislubadus täidetud. Praegu küll ei näe, et keegi teine oleks parem valik olnud.
Mind tõesti huvitab, kas Reformierakonna (“Kindlates kätes Eesti”) valinud inimesed on oma valikuga rahul? Kas teis ei tekita pettumust ja petetud saamise tunnet, reform jättis palju asju rääkimata? Ja nende põhjendus, et kui oleks rääkkinud, siis poleks neid ju valitud?
Eraldi küsin siia juurde, et kas teile tundub, et erakonna liidri käitumismaneer on tema positsioonile sobiv?
Eks seonduvaid küsimusi oleks mitmeid ja küllap neid teemas ka kerkib, kuid alustaks nendest.
ja kes oleks oma lubadusi täitnud või kes oleks kinnitanud, et riigikassa on raha pilgeni täis ja kelle käitumismaneer viimastel aastatel on sobiv positsioonile
Nii ja..? Mis siis nüüd turismisektori sinu meelest välja suretab? Kas tõesti see lisandund 13 eurot? Või see, et üleüldiselt meie majutusasutustes pakutakse liiga kallist teenust? Ma olen nõus, et Eestis on nt spaapuhkused liiga kallid juba praegu. Sama raha eest saab kuskil soojal maal hulga rohkem. Aga tõesti, kui inimene on selline, kes pigem valib Kreeka kuurorti Eesti spaa asemel, teeb ta seda niikuinii, olgu see öö hind siis 109 eurot või 122 eurot siinses spaas. Ja kui ta on Eesti spaa usku, siis see 13 eurot rohkem maksta teda küll selle asemel Kreekasse ei aja.
Nii et kes suretab Eesti turismi välja? Kas ikka tõesti praegused maksutõusud? Või optimeerimata töö ja liiga ahned omanikud, kes juba praegu liiga kallist teenust pakuvad? Või ehk kehv kliima ja vähe huvitavat Eestis, mistõttu Eestis ei saagi turism iial nii tähtsaks majandusharuks saada, kui see kuskil soojas kliimas on?
Kaja on esinduslik ja haritud proua, teda pole häbi välisvisiitidele saata.
Elektrimolekul 🙂
Seni, kuni Ukrainat toetatakse sama efektiivselt
Efektiivseks nimetad sa 400 milj meie riigieelarvest eraldamist, millega saab Ukrainas pool päeva sõda pidada? Või vabatahtlike annetusi, kelle raha küünetehniku bisnesi heaks läks?
sama raha eest saad mujal parema teenuse, parema kliima
Ma saan aru, et see on sinu arvates ka praeguse valitsuse süü, et Eesti riik paremasse kliimasse pole kolinud? Kui EKRE võimule saaks, asuksime Aafrikas?
Elektrimolekul 🙂
Jah, elektrimolekul oli rumal apsakas tõesti. Mis see on, põhikooli kaheksas klass umbes? Aga eks ta ole, ega kõik ei ole kunagi kõiges targad. Ma olen üsna kindel, et paljud need, kes selle elektrimolekuli üle irvitavad, ei oskaks ise selgitada, mis see elekter täpselt on.
Ja eks lausrumalust on mujaltki tulnud. Taas kord meenutan seda rahandusministrit, kes korrutamise ja jagamise sassi ajas. See muuseas on kolmanda klassi tase. Ning rahandusminister ei pea tingimata just kõrgemat matemaatikat oskama, piisab liitmisest, lahutamisest, korrutamisest, jagamisest ja protsentarvutusest. See on baasteadmine, mis on just selle töö jaoks vaja. Erinev ses osas peaministri eksimusest, et peaministri töö jaoks füüsika ei ole baasteadmine. Aga see muidugi ei vabanda, rumalust ikka demonstreerima ei peaks.
Seni, kuni Ukrainat toetatakse sama efektiivselt
Efektiivseks nimetad sa 400 milj meie riigieelarvest eraldamist, millega saab Ukrainas pool päeva sõda pidada? Või vabatahtlike annetusi, kelle raha küünetehniku bisnesi heaks läks?
Mõlemat (muide, küünetehnikule läks vaid viiendik- väidatavalt igasugu Aafrika abikampaaniatel on hea, kui viiendik abivajajateni jõuab), kuid eelkõige Ukraina toetamise poliitilist vedamist, eeskuju ja selgeid sõnavõtte.
Elektrimolekul 🙂
Eks neid fopaasid ole teisigi, nt valetamine, et põhiseadus ei luba maksudebatti, on palju tõsisem eksimus. Oma vanemate näiteks toomine, et pensionärid saavad elektrihinnakriisis hästi hakkama, on palju nõmedam. Kuid ka neid arvestades on ta ikkagi kõvasti üle keskmine. Võrdle nt siseminister (!!!) Helme massiliste, alla igasuguste normide labasustega.
Kaja Kallas laseb niikuinii varsti Euroopasse, mingile soojale kohale jalga. Eesti pole teda kunagi huvitanud.
Ükdjoontes olen rahul
Päris naljakas, et alustasin enda kommentaari täpselt samade sõnadega 🙂 tundub, et seda saab siis pidada reformierakonda valinute kõige valdavamaks reaktsiooniks?
Mind tõesti huvitab, kas Reformierakonna (“Kindlates kätes Eesti”) valinud inimesed on oma valikuga rahul?
Jah, olen.
Ükdjoontes olen rahul
Päris naljakas, et alustasin enda kommentaari täpselt samade sõnadega 🙂 tundub, et seda saab siis pidada reformierakonda valinute kõige valdavamaks reaktsiooniks?
Jah, alustasime samade sõnadega. Eks see ole mõtleva inimese tunnus. Kui mõeldakse oma valik korralikult läbi, siis ei ole peale valimisi midagi kahetseda. Ja 100% kattuvust vaevalt et keegi saab oma soovide ja arvamustega, seegi jääbki see “üldjoontes olen rahul”. Kui inimene 1.5 kuud peale valimisi oleks täiesti rahulolematu oma valikuga, siis tekib mul küsimus, et kus sa enne olid ja mida mõtlesid? Uskusid tõesti ainult valimisreklaame ja üldse ei mõelnud nende erakondade varasematele toimetamistele? Kui nende varasemaid tegevusi tead, ei ole ju praegustes otsustes midagi üllatavat. Ja no 100% kattuvus ei ole lihtsalt kuigi tõenäoline, kui inimene ikka ise ka mõtleb, mitte lihtsalt igale asjale kaasa ei nooguta.
Kaja Kallas laseb niikuinii varsti Euroopasse, mingile soojale kohale jalga. Eesti pole teda kunagi huvitanud.
Ei tea midagi, Kaljulaid pidi ja ka tohutut karjäärilendu tegema, aga ei ole teda kuhugi kõrgele/kaugele tahetud.
Madal kodumaine maandumine https://www.err.ee/1608943433/kersti-kaljulaidist-sai-alexela-noukogu-liige
Sädemest tõuseb leek (kes seda ütleski) ja kui neid sädemeid palju saab ongi suur sõjatuli lahti. Kui juba Kaja Ukrainat NATO-sse tahab, Eesti mehi Ukrainasse sõdima, ega siis Hiinagi tukkuma jää. Te üldse seoseid ei taipa?
Venemaale ei ole Eestisse tungimiseks mingeid seoseid vaja. Tahab, siis tuleb, isegi kui me kõik üheskoos iga hommik Putinile hosiannat laulaksime.
Turismisektori muredest ei saa aru – praegu on koolivahaaeg, hotellid-spad on välja müüdud, kuna reisin hobi mööda Eestit, siis on vaja ööbimist. Kui kohe ära ei bronni, on nädalavahetusel oht kohast ilma jääda jne. Tuttav käib Tallinnas koolitusel, ütles ka, et 3-4 nädalat ette peab hotelli koha kinni panema, muidu ei pruugigi saada.
Ohmu, käibemaksu VEEL ei ole tõstetud. Kasuta veel võimalust, nii kaua kui seda on. Kui majutusasutused hakkavad uksi kinni panema, siis polegi nagu kuskil ööbida.
Maksad ka mujal 250 eurot korraliku toa öö eest, nagu siingi.
Mind tõesti huvitab, kas Reformierakonna (“Kindlates kätes Eesti”) valinud inimesed on oma valikuga rahul?
Jah, olen.
Puruloll
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.