Abielluti ilma pulmapeota ka nõukogude ajal piisavalt sageli ja 90ndatel. Päris mitmed tuntud inimesedki on oma elulugudes rääkinuid, kuidas vaikselt ära registreerisid.
Tol ajal ei olnud pulm üldsegi kallis, sest nõudmised ei olnud nii kõrged, et peab olema mõis, catering, moekunstnikult tellitud kleit jne. Söögid tehti ise, pulmapeoks kõlbas suvaline suurem ruum ja kleidi õmbles suvaline tuttav või ka paljud pruudid ise valmis.
Abiellusin 90-tel 🙂 Rahaliselt sai kenasti hakkama ka keskmisest madalama palgaga. Laud oli nagu äke. Ikka palju rikkalikumad lauad olid siis kui nüüd. Jah, ise tuli palju asju lauale teha, aga pruudina mina muidugi minimaalselt. Tavaline laud – salatikorvid, täidetud munad, mitut sorti lihalõigud, liha- ja maksapasteedid, seened, keeleviilud, juustud, küüslauguleivad, salatid, heeringas hapukoorega, sült, marineeritud kala, kanarullid, lehtsalatid, õunad-pirnid-maasikad, värske hapukurk. No ja kaht sorti praadi – kana ja liha – ja tort. Kohv-tee-joogid. Mäletan, et maksma läks umbes üks kuupalk koos hoone rendiga kogu pidu.