Esileht Erivajadustega laps Rehabilitatsioon

Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )

Teema: Rehabilitatsioon

Postitas:
Kägu

Tere

Siin kindlasti palju neid kes saavad oma lapsega erinevaid teenuseid. Kas 3-4 aastastega käite lapsega ruumis kaasas. Vaatate pealt milliste meetoditega last aidatakse. Oli esmakordne kogemus (rehabilitatsiooni asutuses) nüüd ja kohati tundus, et terapeut oma tööd ei tunne ja tal oli kohati igav lapsega erinevaid ülesandeid teha. Huvitav kas sellistes asutustes töötavad alati koolitatud inimesed või võib juhtuda, et kui vastava kvalifikatsiooniga inimest ei leia siis mingeid teraapiaid viib läbi ka suvaline tädi tänavalt?

+4
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere

Siin kindlasti palju neid kes saavad oma lapsega erinevaid teenuseid. Kas 3-4 aastastega käite lapsega ruumis kaasas. Vaatate pealt milliste meetoditega last aidatakse. Oli esmakordne kogemus (rehabilitatsiooni asutuses) nüüd ja kohati tundus, et terapeut oma tööd ei tunne ja tal oli kohati igav lapsega erinevaid ülesandeid teha. Huvitav kas sellistes asutustes töötavad alati koolitatud inimesed või võib juhtuda, et kui vastava kvalifikatsiooniga inimest ei leia siis mingeid teraapiaid viib läbi ka suvaline tädi tänavalt?

Häbi ütlen ainult selle jutu peale. Kui sina ja lapse isa pädevamad olete, miks te ometi viite lapse suvalise tädi juurde. Ütleks inimene Aitäh tema heaks tehtud töö eest, aga sellist asja ei ole. Esimene asi käed puusa ja õiendama.

+7
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas Eestlane peabki olema pidevalt vait ja rahul? Kallis inimene rehabilitatsiooni teenuse osutaja saab 40€ riigilt 1h töö eest. Kas tõesti peab vait olema, et riigi raha raisatakse? Kas mitte reha teenused ei ole selleks, et last aidata. Ise arvan küll, et erivajadusega laps peaks saama vastava kvalifikatsiooniga inimese abi, mitte lihtsalt veetma aega suvalise tädiga lauaääres. Ma olen kohanud väga häid eripedagooge ja tegevusterapeude ja tolles reha asutuses ma omamoodi pettusin, kuna inimene istus lapsega laua ääres ja oli tüdinud olekuga. Laps ka lausa oli magamajäämise äärel, kuna terapeut väga ei näidanud ettegi kuidas mingeid klotse laotakse või ei rääkinud lapsega.

Kas peaksime siis tolereerima riigi raha raiskamist, et terapeut saab nn “abi osutada”. Laua ääres igavleda ju oskab iga üks lapsega, kas sellise teenuse pärast peaks last üldse tarima kuhuki kus väga kasu pole? Kuna olen väga palju teenuseid varem ise otsinud ja rahastanud siis olen näinud väga häid tegevusterapeute ja tekkiski siis küsimus, et kui riigi raha kulutame kas teenus siis ongi tänu sellele kesine? Kuna riiki võib lollitada ja justkui tasuta teenus, aga keegi ju selle teenuse eest siiski neile maksab ja mitte vähe.

+6
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tädi tänavalt ilmselt ei ole, aga meeletu vahe on, kas inimene teeb oma tööd südamega või mitte. Kes ja kuidas maksab, polegi väga määrav, sest puudus on ka erasektoris.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

3-4-aastasega sai kaasas käidud, kuid ka ukse taga oodatud, olenes teraapiast ja terapeudist. Natukene nõustun 10.06 kommenteerijaga selles osas, et erialakauge inimesena ja emotsionaalselt seotuna (lapsevanemana) ei ole me kõige pädevamad isikud hindamaks terapeudi tööd. Nt. lapsele juhiste kätte andmine või ette näitamine: minu puhul nt. kästi ka lapsevanemana nn. hüppamine jätta ja lasta lapsel ette näidata, mida ta nt. raamaturiiulist tahab – kas seda kassiga raamatut või hoopis punast autot selle ees? Ja tuleb lasta lapsel rääkida! Toona võtsin ma ülehoolitseva lapsevanemana lapse sülle ja hakkasin huupi pakkuma, mida ta tahab, tekitades olukorra, kus laps ei näinudki pingutamiseks mingit vajadust. Seega oligi vaja veidi vähem seletamist ja rohkem hoopis lapsel lasta toimetada. Esimesed korrad oli nuttu ja protesti omajagu, kuid peagi ütles või üritas öelda, mida ta tahab. See seik meenus mulle kohe, kui ma teemaalgatust lugesin. Vahel ei saa kala kätte anda, vaid tuleb suunata õnge otsima, et seejärel kalapüük ette näidata. Lapse teraapias ei saagi tulemused tulla kohe vaid need tulevad teraapia+koduse töö tulemusel. Kas terapeut teile soovitusi koduseks toimetamiseks ei andnud?

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

3-4-aastasega sai kaasas käidud, kuid ka ukse taga oodatud, olenes teraapiast ja terapeudist. Natukene nõustun 10.06 kommenteerijaga selles osas, et erialakauge inimesena ja emotsionaalselt seotuna (lapsevanemana) ei ole me kõige pädevamad isikud hindamaks terapeudi tööd. Nt. lapsele juhiste kätte andmine või ette näitamine: minu puhul nt. kästi ka lapsevanemana nn. hüppamine jätta ja lasta lapsel ette näidata, mida ta nt. raamaturiiulist tahab – kas seda kassiga raamatut või hoopis punast autot selle ees? Ja tuleb lasta lapsel rääkida! Toona võtsin ma ülehoolitseva lapsevanemana lapse sülle ja hakkasin huupi pakkuma, mida ta tahab, tekitades olukorra, kus laps ei näinudki pingutamiseks mingit vajadust. Seega oligi vaja veidi vähem seletamist ja rohkem hoopis lapsel lasta toimetada. Esimesed korrad oli nuttu ja protesti omajagu, kuid peagi ütles või üritas öelda, mida ta tahab. See seik meenus mulle kohe, kui ma teemaalgatust lugesin. Vahel ei saa kala kätte anda, vaid tuleb suunata õnge otsima, et seejärel kalapüük ette näidata. Lapse teraapias ei saagi tulemused tulla kohe vaid need tulevad teraapia+koduse töö tulemusel. Kas terapeut teile soovitusi koduseks toimetamiseks ei andnud?

Ei terapeut ei andnud meile soovitusi ja koduseid ülesandeid. Oleks need täiesti hea meelega vastu võtnud. Nagunii saime vaid 2 korda kuus teenustele, et igati oleks olnud tore kui koduseid harjutusi oleks  soovitanud.

Meil oli siis selline tund. Laual oli klotsid, pusle ja see pulk kuhu sisse erineva suurusega rõngaid ajada. Ja ainus jutt mis terapeudil oli, et “pane see siia ja paneme selle sinna.”. Varasem kogemus tegevusterapeudiga oli selline kus terapeut seletas, et ” paneme nüüd selle suure punase ringi… Kus sa näed punast… Otsi mis sellesse auku võiks sobida. Oi väga tubli, see on punane….” hästi kirjeldav nagu. Mis mille peale, sisse, alla ja mis loom, värv jne on. Aga too terapeut kes eile oli, ta rääkiski vaid see siia see siia ja igavles ning kibeles minema. Juba 10 min pärast ütles, et täna kaua ei tee ja 15 min pärast, et 20-30min on nii väiksele piisav aeg küll. Kuigi tunnen ja tean oma last nii piisavalt küll, et 20 min ei ole tal probleem harjutusi teha kui neid teha huvitavalt.

Ma ei ole vanemana tundlik, aga kui näen, et terapeut oma tööd ei oska aga kasseerib selle “istumise” eest raha riigilt siis see ajab vihaseks küll. Lisaks ma lähen oma töö ajast last teenusele viima ning siis saad sellise istumise, et kuidas ma siis sellega peaks rahul olema?

Ma olen ju näinud hea terapeudi tööd ja see erines väga palju rehabilitatsiooni asutuse teraprudi tööst. Kas siis rehabilitatsiooni keskusest võibki oodata vaid kehva tööd? Head terapeuti sealt oodata pole? Tuleb leppida ja tänada, et terapeut istus mu lapsega?

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rehas käib raha koos lapsega kaasas. Ehk kui terapeut ei meeldi, lähed teise terapeudi juurde või vahetad asutust. Terapeudid töötavad rehas reeglina tükitöö alusel. Tuleb laps kohale, saad selle tunni eest tasu, ei tule siis ei saa sentigi. Head terapeudid sellise palgasüsteemiga tööle ei tule. Tasu rehas on 4-12 € tunnis, sõltub täiesti asutusest, erialast jne. Väga tihti meeldib vanemale see terapeut, kes on lapsevanema isiksusele sobivam. Ja meile kõigile meeldivad erinevad inimesed. Ilma hariduseta reha asutuses töötada ei saa. Pisut jääb arusaamatuks miks üldse asutust ja terapeuti vahetasite kui olete varem teraapias käinud ja varasema terapeudiga rahul.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Reha teenuse 1h hind on umbes 25-30€ sõltuvalt erialast.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui minna mõne reha teenuse leheküljele siis hinnad on 40-60€. 4-30 € sa ei saa mitte midagi. Huvitav kus nii odavad need teenused on. Kui ma ise oma lapsele teenust otsisin siis pakuti samuti 40-60€ h hinnaga.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rehas käib raha koos lapsega kaasas. Ehk kui terapeut ei meeldi, lähed teise terapeudi juurde või vahetad asutust. Terapeudid töötavad rehas reeglina tükitöö alusel. Tuleb laps kohale, saad selle tunni eest tasu, ei tule siis ei saa sentigi. Head terapeudid sellise palgasüsteemiga tööle ei tule. Tasu rehas on 4-12 € tunnis, sõltub täiesti asutusest, erialast jne. Väga tihti meeldib vanemale see terapeut, kes on lapsevanema isiksusele sobivam. Ja meile kõigile meeldivad erinevad inimesed. Ilma hariduseta reha asutuses töötada ei saa. Pisut jääb arusaamatuks miks üldse asutust ja terapeuti vahetasite kui olete varem teraapias käinud ja varasema terapeudiga rahul.

Kus see 4-12€ h koht asub?

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on väga keeruline laps täiskasvanuks kasvatatud.

Mina igal juhul usaldan terapeute. Tihti liigutakse tunnis edasi nii vähe et lapsevanemana ei saa arugi.

Tulemus on näha vaid aastate pärast.

See pole kaalulangetamine kus iga päev kaotatud gramme mõõdad.

Erivajadusega lapse areng ongi eriline. Minuarust tekitab kaost terapeutide ja keskuste vahetamine. Siis iga spetsialist peab taas otsast alustama.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kus see 4-12€ h koht asub?

Pole küll minu kommentaar, mille kohta küsiti, kuid oluline vahe on see, kui palju maksab Haigekassa teenuse osutajale (ettevõttele), mis ongi 30-60€/tunnis, vaid ka see, mida terapeut ise brutotasuna kätte saab (siinkohal räägime 6-12€/tunnis, sellest lähevad veel maksud maha). Palgakalkulaator on siit kätteleitav: https://www.kalkulaator.ee/et/palgakalkulaator Soovitan arvutada ja mõelda, kas ise oleksite peale ülikooliõpinguid sellise tasuga päriselt ka rahul. See on muidugi jällegi hinnastamise küsimus, kuid juhin tähelepanu ka sellele, et peale otsese palgakulu tuleb tasuda ka ruumide rendi, kommunaalkulude (sh. elekter, telefon jm.), sekretär/raamatupidaja jm. eest. Siit tulenevalt võibki hind tunduda suur, kuid tegelikult on kasumimakrginaali osa üliväike.

Teine asi, mis mind veidi mõtlema pani, oli määratud teraapia (tegevusteraapia) – kas teil nn. tugevamaid spetsialiste vaja ei lähegi? Psühholoog, logopeed jne? Teatud määras on võimalik mittesobiv teraapia mõne teise teraapia vastu määrata ehk siis ma ei olegi kunagi tegevusteraapias lapsega käinud vaid need just välja vahetanud nende vastu, mida läks rohkem vaja (logopeed, ravivõimlemine, psühholoog).

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laste rehabilitatsiooniteenuste hinnakiri on sotsiaalministeeriumi poolt fiktseeritud https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/1191/2201/9016/Som_lisa.pdf#

Terapeutide palk on väga väga erinev asutuseti. Eraasutuses tõesti on hind 40 eurot ja ilmselt makse makstakse nii nagu tahetakse. Rehaasutuses peavad kõik spetsialistid olema sotsiaalministeeriumis kinnitatud ja ükski ilma vastava haridusega inimene teraapiat teha ei tohi. Samas olen ise korduvalt kuulnud, kuidas eripedagoog väidab end ka logopeedi või tegevusterapeudi tööd tegevat vms, aga tegelikult on selline asi keelatud.

Aga ikkagi kui tundub, et terapeut ei sobi, ei meeldi vms. siis vanemal on alati õigus teraapiast loobuda ja endale sobivam spetsialist, asutus leida. Nii nagu igal erialal on pädevaimaid ja ebapädevaimaid spetsialiste. Lisaks on osades  reha asutustes ka komme mitte hoolida spetsialisti väljaõppest, spetsialiseerumisest, vaid näiteks täiskasvanute terapeudi juurde saadetakse väike laps või siis vastupidi ja siis see spetsialist lihtsalt peab midagi selle lapsega tegema kuigi tal puudub vastav väljaõpe.

Lihtsalt teadmiseks, et spetsialistiks ei saada mitte ülikoolis, vaid läbi täiendkoolituste ja kogemuse. Koolitused nagu ka kõik töövahendid maksab terapeut reha asutuses isiklikust rahast kinni. Eestis eriti spetsiifilisi koolitusi ei ole, välismaalt saab odavamad on-line koolitused 400-500 eurot eest.  Jah on terapeute, kes kogu oma palga kulutavadki esimestel tööaastatel koolitustele ja töö- ning hindamisvahendite ostmisele, kuid mitte kõik ei saa endale lihtsalt rahaliselt seda lubada.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegelikult on ikka küll terapeudil ja terapeudil vahe. Minu lapse esimene logopeed oli umbes sama, mida TA kirjeldas. Haigutas tunnis, andis lapsele paberi ja pliiatsi ja rohkem lapsega ei rääkinud. Mulle korrutas aina, et lapsesse peab uskuma, küll siis kõik laheneb. Lõpuks kujuneski välja, et tegelesin lapsega tunnis ise ja logopeed oli üllatunud, kui hästi ma oma last tunnen??? Laps oli siis kahene, hakkas saama kolm. Teine logopeed valdavalt sundis kolme-neljasele suuharjutusi, mida ta üldse teha ei tahtnud. Tegime siis koos ja pool sunniviisiliselt. Laos ainult vigurdas tunnis ja ei tahtnud ûldse kaasa teha. Pakkusin, et ehk ma jään ukse taha, laps võõra inimesega ehk ei vigurda? Sellega polnud logopeed nõus. Vahepeal sattusime logopeedi juurde, kes oli nagu tuulispask ja selline olek ajas mu lapse täiesti pöördesse. Lõpuks ta ainult tuuseldas toas ja läks logopeedile kallale, st lõi teda. See juhtus nii ootamatult, et ma isegi ei osanud seda ära hoida. Lõpuks oli logopeed, kes oli rahulikuma moega ja sai laosega ka parema kontakti. Selleks ajaks, laps oli ehk viiene, olin ma juba nii tark, et ma ütlesin, et pigem jään ukse taha ootama. Sellisel juhul oli vigurdamist vähem, kuid aeg ajalt siiski laps keeldus koostööst ja reeglina olid tunnid hoopis lühemad, kui oleksid pidanud olema. Samal ajal käisime ka tegevusterapeudi juures, kus lsos slgusest peale üksi käis, sai terapeudiga hea kontakti ja oli oma võimete kohaselt üsna koostöö aldis. Füsioteraapia meeldis lapsele rohkem.

Olime samas asutuses ca viis aastat, kuid tegelikult mulle tundub, et logopeediline töö jäi sesl siiski nõrgaks ja tundus mulle endale ceits raha raiskamisena. Asukoht oli hea ja laps terapeutidega juba tuttav, seega nagu ei tahtnud kohta vahetada. Oleks ehk pidanud. Samal ajal pli lapse lasteaias logopeed, kes oli kuidagi tugevama ja konkreetsrma natuuriga ja kuigi raske oli, suutis ta lapse tööle panna. Areng oli poole aasta jooksul suurem kui seni mitm aasts jooksul.

Lapse kooli minekuga seoses sai ka REHA-teenuse kohta vahetatud. Esialgu logopeedi küll pole, aga uute spetsialistidega on laps saanud hea kontakti ja tahab tundi minna. Samuti on ta seal nõus tegema asju, mis talle tegelt eriti ei meeldi, käte määrimine mingi lima, savi vms-ga.

TA toetuseks tahtsin seda jagada. Mina leiaks uue spetsialisti ja pigem käiks kaasas üks-kaks tundi, et näha, kuidas spetsialist ja laps omavahel klapivad. Kui tundub ok, siis pigem edaspidi laps üksi tundi. Reha-teenustel on kirjas ka pere nõustamine, seega nt pärast tundi saab nt logopeed anda soovitusi, mida lapsega kodus teha, mis harjutusi jne.

Jõudu teile!

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laste rehabilitatsiooniteenuste hinnakiri on sotsiaalministeeriumi poolt fiktseeritud https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/1191/2201/9016/Som_lisa.pdf#

Terapeutide palk on väga väga erinev asutuseti. Eraasutuses tõesti on hind 40 eurot ja ilmselt makse makstakse nii nagu tahetakse. Rehaasutuses peavad kõik spetsialistid olema sotsiaalministeeriumis kinnitatud ja ükski ilma vastava haridusega inimene teraapiat teha ei tohi. Samas olen ise korduvalt kuulnud, kuidas eripedagoog väidab end ka logopeedi või tegevusterapeudi tööd tegevat vms, aga tegelikult on selline asi keelatud.

Aga ikkagi kui tundub, et terapeut ei sobi, ei meeldi vms. siis vanemal on alati õigus teraapiast loobuda ja endale sobivam spetsialist, asutus leida. Nii nagu igal erialal on pädevaimaid ja ebapädevaimaid spetsialiste. Lisaks on osades reha asutustes ka komme mitte hoolida spetsialisti väljaõppest, spetsialiseerumisest, vaid näiteks täiskasvanute terapeudi juurde saadetakse väike laps või siis vastupidi ja siis see spetsialist lihtsalt peab midagi selle lapsega tegema kuigi tal puudub vastav väljaõpe.

Lihtsalt teadmiseks, et spetsialistiks ei saada mitte ülikoolis, vaid läbi täiendkoolituste ja kogemuse. Koolitused nagu ka kõik töövahendid maksab terapeut reha asutuses isiklikust rahast kinni. Eestis eriti spetsiifilisi koolitusi ei ole, välismaalt saab odavamad on-line koolitused 400-500 eurot eest. Jah on terapeute, kes kogu oma palga kulutavadki esimestel tööaastatel koolitustele ja töö- ning hindamisvahendite ostmisele, kuid mitte kõik ei saa endale lihtsalt rahaliselt seda lubada.

Ma arvan, et eripedagoog tegevusterapeudi tööga saaks hakkama küll, sest paljuski töö eesmärgid kattuvad, eripedagoogiline arendustöö sisaldab endas väga palju samu tegevusi, mis tegevusteraapiaski: peenmotoorika ja mõtlemise arendamine, erinevate meelte kasutamine jne. Meetoditki samad. Eripedagoogi ettevalmistus on veidi pikem kui tegevusterapeudil ja sisaldab kõvasti ka kõnearendust.
Võis ju juhtuda, et TA sattus terapeudi juurde, kui sel oli mingi väga raske hetk. Lõppude lõpuks on ju ka nemad inimesed ja kes teab, mis tema elus sel hekel võis juhtuda: keegi lähedastest raskelt haige või suisa surnud, lapsega koolis mingi probleem…kes teab. Eks TA peab nüüd ise otsustama, kas annab terapeudile veel ühe võimaluse või vahetab spetsialisti.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on nn normlapsed, aga kui suunati füsioteraapiasse (titena) ja logopeedi (isegi 7a) siis olin ruumis kaasas. Ise saab seal ju juhiseid ja nippe kodus toimetamiseks. Esimest korda sattusime logopeedi juurde, kes ei tegelenud lapse murega vaid tegi muid suvalisi asju. Esimesed 1-2x ma ei arvanud sellest midagi, sest hea küll – tutvub lapsega ja tema võimetega. Aga kui ka edaspidi nägin, et probleemiga ei tegeleta, siis vahetasime logopeedi. Uus logopeed lahendas mure 3 kokkusaamisega (ja rohke kodus harjutamisega, mida ma poleks osanud läbi viia ilma sessioone kuulamata).

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei tea, miks see mõnele vastajale nii uskumatu tundub, aga loomulikult on kõikides eluvaldkondades spetsialiste, kes on oma tööst paremad või kehvemad ja kes kas armastavad oma tööd ja teevad seda südamega või siis ei armasta ja vaatavad, kuidas ülejala kuidagi lihtsalt tehtud saaks.

Päris ühe-kahe korra põhjal ma ei otsustaks muidugi, aga kui sisetunne ikka ütleb, et sellisest teraapiast erilist tolku ei ole, tasub siiski edasi liikuda (kui on, kuhu liikuda).

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie käime ka ühes tuntud rehabilitatsiooni asutuses Tallinnas ja seal võiks mõne tööd lausa kiita ja teine terapeut teeb kõike ükskõikselt või kiirustades läbi.

Näiteks meil üks kunstiterapeut kes tõsimeeli ei viitsigi teraapia aega täis teha. Ma tunnen oma last ja tean, et ta võiks joonistada ja meisterdada tund aega ka, aga antud terapeudil pole talle anda tunniks ajaks tegevusi. Mind juurde ei soovi ning pärast ütlebki peale 25 minutit, et laps on väsinud kuigi tean, et ei ole. Ja lasteaias ka just nimelt nähakse, et kui sellised tegevused siis püsivust on.  Mul tõsine plaan sellest teenusest loobuda kui näen, et edaspidi ka lollitatakse 20-30 minutiga. Ma ei näe mõtet minna kohale selleks, et 25 minuti pärast koju tagasi minna. Mu laps samuti 3-aastane ja uskuge kõik terapeudid ei tee oma tööd südamega ja üritavad jube kiirelt teraapiaga ühelepoole saada.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mind huvitaks kas mõnel veel kustiterapeudiga samamoodi on ja mida teised vanemad teevad kui teraapiasse kaasa ei lubata. Mõtlen, et ehk peaks tunniks lihtsalt asutusest ära minema, et ehk siis hakatakse ka teraapia aeg täis tegema. Nagunii teraapias osaleda ei lubata ja mingeid soovitusi ei saa, kuigi teise terapeudi sõnul pidi olema rehabilitatsioon kui kodu ja rehabilitatsiooni asutuse koostöö, aga meile soovitusi ei jagata ja 3-aastasega teraapias osaleda ei lubata.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lapsevanemal on alati õigus teraapiast loobuda või terapeuti vahetada, kui muidugi on kellegi vastu vahetada. Ise olen ühe kunstiterapeudi kaasjuhendaja olnud ja vähemalt temal oli alati konkreetsed tegevused planeeritud ja kui need tegevused tehtud, siis ta lõpetas teraapia, mitte ei mõelnud lisategevusi. Lisaks osad terapeudid töötavad põhikohaga lasteaias ja seal on teraapia pikkus 20 min, sest rokem laps ei jaksa ühele tegevusele keskenduda. Kokkuvõttes aga on mõistlik lihtsam terapeuti vahetada kui ei meeldi, ei sobi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie käime ka ühes tuntud rehabilitatsiooni asutuses Tallinnas ja seal võiks mõne tööd lausa kiita ja teine terapeut teeb kõike ükskõikselt või kiirustades läbi.

Näiteks meil üks kunstiterapeut kes tõsimeeli ei viitsigi teraapia aega täis teha. Ma tunnen oma last ja tean, et ta võiks joonistada ja meisterdada tund aega ka, aga antud terapeudil pole talle anda tunniks ajaks tegevusi. Mind juurde ei soovi ning pärast ütlebki peale 25 minutit, et laps on väsinud kuigi tean, et ei ole. Ja lasteaias ka just nimelt nähakse, et kui sellised tegevused siis püsivust on. Mul tõsine plaan sellest teenusest loobuda kui näen, et edaspidi ka lollitatakse 20-30 minutiga. Ma ei näe mõtet minna kohale selleks, et 25 minuti pärast koju tagasi minna. Mu laps samuti 3-aastane ja uskuge kõik terapeudid ei tee oma tööd südamega ja üritavad jube kiirelt teraapiaga ühelepoole saada.

Seljuhul uuriks, et kui teid rahastab riik siis mis on märgitud rehabilitatsiooni pikkuseks. Ei saa olla nii, et raha võetakse tunni aja eest ja teenus kestab 30 minutit. Siis ju see nii riigi kui kliendi petmine. Riik võiks rahastamist kontrollida ja vanenatelt allkirju nõuda, et kui pikalt teenus kestis. Ei saa nii, et põrast oeldakse rahastus otsas, kui teenuse kestvus oli 30 minutit ja tunni eest nõutakse riigilt raha.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Näiteks meil üks kunstiterapeut kes tõsimeeli ei viitsigi teraapia aega täis teha. Ma tunnen oma last ja tean, et ta võiks joonistada ja meisterdada tund aega ka, aga antud terapeudil pole talle anda tunniks ajaks tegevusi. Mind juurde ei soovi ning pärast ütlebki peale 25 minutit, et laps on väsinud kuigi tean, et ei ole. Ja lasteaias ka just nimelt nähakse, et kui sellised tegevused siis püsivust on. Mul tõsine plaan sellest teenusest loobuda kui näen, et edaspidi ka lollitatakse 20-30 minutiga. Ma ei näe mõtet minna kohale selleks, et 25 minuti pärast koju tagasi minna. Mu laps samuti 3-aastane ja uskuge kõik terapeudid ei tee oma tööd südamega ja üritavad jube kiirelt teraapiaga ühelepoole saada.

Seljuhul uuriks, et kui teid rahastab riik siis mis on märgitud rehabilitatsiooni pikkuseks. Ei saa olla nii, et raha võetakse tunni aja eest ja teenus kestab 30 minutit. Siis ju see nii riigi kui kliendi petmine. Riik võiks rahastamist kontrollida ja vanenatelt allkirju nõuda, et kui pikalt teenus kestis. Ei saa nii, et põrast oeldakse rahastus otsas, kui teenuse kestvus oli 30 minutit ja tunni eest nõutakse riigilt raha.

Ma käisin kunagi lapsega hambaarstil ja see külastus kestis vähem kui 5 minutit. Haigekassale oli esitatud selle eest arve 35 €, usu riiki petetakse pidevalt.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu lapse puhul on paberil kirjas, et tunnist ajast 75% on otsekontakt ja tegevused lapsega ning 25% ehk 15 min on ettevalmistuste ning kokkuvõtete-paberitöö aeg.

0
0
Please wait...

Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )

Esileht Erivajadustega laps Rehabilitatsioon