Mina käisin juulikuus Paphosel, siis oli megakuum ja kuiv, selline korralik kõrbevaib, loodus justkui sureb 😀
Olen pool maailmat läbi reisinud ja läksin Paphosele, sest tahtsin lihstalt päikest võtta ja polnud sinna veel jõudnud ning lennupiletid maksid sinna peaaegu mitte midagi (Ryanairiga otse Tallinnast).
paphose lennujaamast takso – kui sa ei plaani rentida autot, siis vaata mis kell läheb viimane buss linna, taksosõit lennujaamast maksab seal 50eur ja see max mingi 20 minuti sõit (bolti,uberit jm. seal siis polnud), mina jõudsin napikalt bussile ja maksis paar euri. Üleüldse sai seal bussiga suht igalepoole ja odavalt, aga autorent on seal kõige parem variant, saad tervet saart avastada. Ööbisin airbnb-s ja sõitsin bussiga nii lähedale kui sai ja kõndisin mööda kottpimedat teedpidi oma airbnb-ni, väga kõhe oli, aga muidu turvalisuse suhtes ma ei põdenud, pimedaks ajaks üritasin enam vähem airbnb juurde jõuda.
paphos on mega run down, näiteks see klubide/pubide rajoon on reaalselt nagu mahajäetud, kõik on selline stagnaaegne ja tundub uskumatu, et see kunagi mingi populaarne koht oli.
rannad on ilusad ja mõnusad, oma päevituse saab sealt kätte ja shopata saab ka veits seal suuremas kaubanduskeskuses (bussiga saab sinna), käisin seal õhukonditsioneeri nautimas, kui kuum tahtis ära tappa. Muud seal väga ilma rendiautota teha pole 😀 aa käisin bussiga+jalgsi seal mahajäetud laeva ka vaatamas ja Kato Paphos Archaeology pargis käisin ka.
kassid – seal on megapalju kodutuid kasse, reaalselt iga nurga peal. Ma ostsin pidevalt toitu ja käisin neid söötmas seal, sest kahju hakkas.
hinnatase oli suht sama mis eestis või kohati odavam, oleneb kus sööd/jood.
Seal oli palju vene mammisid ja pakse britte – ühtegi ilusat inimest ma ei näinud 😀