Heheh, see pole veel midagi. Mina elan ühes bürokraatlikus välisriigis ja siin mõnedel spämmijatel ei olegi unsubscribe nuppu ega linki. Pärast pikka tuhnimist leiad kuskilt kirbukirjas juhendi, et uudiskirjast loobumiseks palun, saatke avaldus aadressil see ja see. Jah, te lugesite õigesti, päris kiri paberil tuleb saata ümbriku ja postmargiga.
Ma olen viimastel aastatel massiliselt veebilehtedelt asju tellinud, pandeemia tõttu ja vahepeal me ka kolisime ja pidime uut mööblit ostma. Ja see on uskumatu, millise lolli järjekindlusega mõeldakse välja nippe seadustest mööda sahkerdada.
Mitmed poed on teinud nii, et ilma kontot loomata ei saagi tellida ehk siis sinu aadress ja meil/telefon jäetakse vägisi andmebaasi, kuigi see on mingi suvakas pood, kust ma tahan üldse ainult ühe asja osta. Siis mõned teevad nii, et teatud kaupadele pannakse märge, et seda saavad tellida ainult meie kliendid (mis tähendab konto omamist). Üks vist Hiina leht nimega Light in the Box tegi nii, et rabas mu andmed, kuigi ma üldse kontot ei loonudki. Saatmiskulusid ei kuvata muidu kui pead aadressi sisestama, samal vormil on muidugi ka meiliaadress jm. Sain teada, et saatmine maksab sama palju kui asi ise, jätsin kõik ilma salvestamata pooleli, kustutasin asja korvist ära, panin brauseri kinni. Ja krdi 5 min pärast tuli meil, umbes et heijou, sul jäid asjad pooleli, telli aga kähku, hinnad juba tõusevad! Täielik WTF.
Ma panen neile lihtsalt gmailis spämmi sildi ja bloki, ei viitsi neid kirbukirjas loobumise linke otsidagi. Seal tavaliselt tuleb veel mitu korda klõpsida, et kas oled ikka kindel? Aga sa jääd ju niimoodi kõigest heast ilma? Oo, ära mine, meil on nii kurb meel nüüd! Ah ikka ei taha? Aga vott siis põhjenda miks, vali menüüst, mis sulle ei meeldinud! Varianti “liiga palju lolli spämmi” millegipärast ei ole tavaliselt valikus…