Esileht Ajaviite- ja muud jutud Repsi kommunism!

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 249 )

Teema: Repsi kommunism!

Postitas:
Kägu

Enamus Eesti lapsi saab bussiga koolis käidud kuid tema pesamunad peavad autoga sõitma. Kui paljud maal elavad lapsed peavad pikad maad jala käima, kuidas ministril häbi ei ole?

No Repsi enda sõnade järgi on jutt kahest noorimast lapsest, ühe lapse eelkool ja teise lastead. Kahe noorima lapse vanused on 3 ja 6. Ma elan ka maal. Siin küll nii väikesed lapsed iseseivalt bussiga ja jala ei liigu. Kui sinu kolmene ja kuuene liuguvad, peaks lastekaitse teile tähelepanu pöörama.

Kui erisoodustus makstud, on auto kasutamine minu meelest ok. Autojuhi kasutamist ma ei oskagi hinnata… Kui on tegemist ta tööajaga, mis niikuinii makstud ning ta tööks autojuhtimine, siis ehk ei olegi probleem? Kui Reps ise saaks tööpäeva kell 4 lõpetada, siis ju sõidaks autojuht täpselt sama marsuuti täpselt samal ajal ja ei oleks probleemi, sest Reps ise ka autos?

+3
-28
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Rataste lapsi viib sama moodi autojuht kooli. Juba aastaid.

Kedagi ei huvita.

Aga vblla see ongi mingi reffide väljamõeldud ja käimalükatud ministrite hüve?

Ja kui refid praegu kisama hakkaks, siis nad ei saaks ju ise ka mitte kunagi enam seda kasutada. Nagu nad 20a on kasutanud…..

(eks nemadki ju loodavad kunagi ehk valitsusse pääseda ja imelik oleks siis ju omaenda joogitopsi kuseda)

jahtu maha. Ratas on neli aastat PM olnud ja viies jookseb. ja temal viib autojuht kooliealiseid lapsi kooli ja aitab ranitsa ka selga, nagu oleks lapsed invaliidid

+8
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hoopis teine lugu on see, kui Repsil on riigi (maksumaksja) kulul täiesti eraldi auto koos autojuhiga, kes tema lapsi sõidutab + veel ka lapsehoidja-koduabiline, kes saab nõuniku nime all riigilt palka. See on lausa karjuv seaduserikkumine ju! Inimene võiks siiski mingit piiri pidada. See on ju klassikaline “suured sulid tõllas, väikesed võllas” juhtum. Tavaline paljulapseline ema ei saa iial selliseid hüvesid kasutada. Või ta lastakse nende võtmise üritamise eest töölt lahti, või saab lausa kriminaalsüüdistuse.

Aga me ei räägi ju ka paljulapseliste emade diskrimineerimisest! Sa saad ju palka 5000 eurot! Su laste isa on hästimakstud advokaat! Kas tõesti keegi arvab, et Repsil käiks üle jõu liisida mingi Citroen C4 ja maksta 1000 € kuus (seaduslikult) inimesele, kes sõidutaks ta lapsi ja teeks neile söögi valmis, koristaks maja ära?

Miks sa arvad, et kõik see ei toimu kokkuleppel tööandjaga? Võib-olla Repsi muud hüved või palk on seetõttu väiksemad?

“Tavaline” paljulapseline ema võiks ka oma tööandjalt sellised hüved saada, kui ta hea töötaja on ja kokkuleppele jõuab. Miks ta selle eest kriminaalsüüdistuse peaks saama?

+1
-26
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 11 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mitte keegi ei keela tal ju seda autot, autojuhti ja lapsehoidjat oma raha eest palgata, nii nagu lihtsurelikud teevad.

Kas sul on infot, et see kulu ei ole tema palga osa?

+2
-14
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vabandus ,et haridusministeerium(maksumaksja) maksab erisoodustusmaksu on eriti küüniline ju!

Selle lolli vabanduse käis välja juba… vist see kunagi ametis olnud kärnas käoga maksuameti tegelane.

Miks Kajakesekene juba umbusaldust korraldanud ei ole?

+1
-16
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mitte keegi ei keela tal ju seda autot, autojuhti ja lapsehoidjat oma raha eest palgata, nii nagu lihtsurelikud teevad.

Kas sul on infot, et see kulu ei ole tema palga osa?

suht kahtlane, sel juhul oleks tegemist majanduslikult mitte kuigi nutika inimesega, mida ma Repsist ei usu. oluliselt odavam oleks tal endale lihtsalt juhiloaga koduabiline/lapsehoidja palgata ja lasta tollel oma autoga lapsi sõidutada. buss on tal ju nagunii olemas, ilma ei saaks ta kõigi oma lastega koos nagunii kuskile minna.

+7
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ei tea kas Repsile hakatakse nüüd umbusaldust avaldama?

+1
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Loomulikult üdini ebaeetiline käitumine.

Inimesele makstakse palka. Ja kõik. Kui on 6 last ja aega või pappi ei ole, siis ei olda minister.

Paraku need elukutselised poliitikud juba ammu ei tee vahet era -ja avalikul rahal.

+30
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

suht kahtlane,

Kas väide suht kahtlane peaks väljendama mingeid kindlaid fakte?

oluliselt odavam oleks tal endale lihtsalt juhiloaga koduabiline/lapsehoidja palgata ja lasta tollel oma autoga lapsi sõidutada. buss on tal ju nagunii olemas, ilma ei saaks ta kõigi oma lastega koos nagunii kuskile minna.

Mille poolest see odavam oleks? Kas sa oled kursis selle hüve suurusega, mida ta saab juhi ja auto näol?

0
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei tea kas Repsile hakatakse nüüd umbusaldust avaldama?

Kas just umbusaldust aga seaduse rikkumise võiks küll lõpetada samuti vähemalt Horvaatia ja Soome reiside kulud hüvitada.Seda on ju väga lihtne arvutada.

+8
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Erisoodustusmaksu tasumisega õigustamine on naeruväärne. Ega ta seda ju oma taskust ei maksa. Ikka maksumaksja taskust. Proua kulutada oskab, sedan’d küll. Teine nii hea elu peal, et ei mäletagi enam, kus ja kaua ta maksumaksja raha peal rännelnud on (ehh, mingi Horvaatia reis ametiautoga – pole mainimist väärtki). Ja miks üldse ministri ametiauto peab buss olema?

+29
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laste kooli ja trenni sõidutamine ei ole ju inimõigus. Minu last ei sõiduta keegi, ei ma ise ega autojuht, liikleb ise. Ja kool ning ringid on valitud vastavalt sellele, et ta ise liigeldes hakkama saaks.

+23
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Autojuht “Urmas” juba rääkis ajakirjanikule oma loo, kuidas ta Mailise lapsi sõidutas. Huvitav kas ajakirjanikel on tagataskus veel varuks lugu lapsehoidjast sekretär “Sandraga”?

+7
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kui erisoodustus makstud, on auto kasutamine minu meelest ok.

Et kaks korda näkku sülitamine on parem kui üks?

Kui MailisTheAsendamatu mingi ime kombel pukist nüüd maha võetaks, kas ta siis saadetakse ka meile Viimsi? 🙁

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimesele makstakse palka. Ja kõik. Kui on 6 last ja aega või pappi ei ole, siis ei olda minister.

Leiadki, et kui naisel on 6 last, siis isegi kui tal on haridust, taibukust ja ambitsiooni, ei tasu juhtivast kohast unistada? Kui tal just rikkaid vanemaid või rikast meest pole, kes talle tugipersonali kinni maksaks. Aga kuhu jääb sooline võrdsus, naiste õigused, emantsipatsioon? Või kehtivad need vaid siis, kui naisel (liiga palju) lapsi pole?

Lapsed on natuke nagu ühiskonna solidaarne vastutus ka, kas ei oleks edumeelne ja solidaarne luua ühele töökale, võimekale ja aktiivsele emale tingimused, et ta saaks vaatamata oma 6 lapsele töötada juhtival kohal? Tundub, et praegused eeskirjad seda ei võimalda.

Ma ikka ei jõua seda kadedust ja õelust ära imestada.

+3
-27
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui MailisTheAsendamatu mingi ime kombel pukist nüüd maha võetaks, kas ta siis saadetakse ka meile Viimsi?

Selles võib üsna kindel on, et Eestis ei hakata sellepärast umbusaldama või ei lähe see läbi.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui MailisTheAsendamatu mingi ime kombel pukist nüüd maha võetaks, kas ta siis saadetakse ka meile Viimsi?

Selles võib üsna kindel on, et Eestis ei hakata sellepärast umbusaldama või ei lähe see läbi.

Haa, opositsioonist kostab selle peale “hoidke meie õlut”.

Ja Viimsi on ju reformarite pehme maandumise koht, Repsi ei laseks sinna keegi.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Erisoodustusmaksu tasumisega õigustamine on naeruväärne. Ega ta seda ju oma taskust ei maksa. Ikka maksumaksja taskust. Proua kulutada oskab, sedan’d küll. Teine nii hea elu peal, et ei mäletagi enam, kus ja kaua ta maksumaksja raha peal rännelnud on (ehh, mingi Horvaatia reis ametiautoga – pole mainimist väärtki). Ja miks üldse ministri ametiauto peab buss olema?

Tal ju lausa kaks autot MB väikebuss (läheb see aasta vahetusse) laste veoks ja Audi A6 enda tarbeks.

+15
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas ma saan nii kahepalgeline olla. Minu maksumaksja raha, läheb nagu minu taskust ka. Aga mul pole sellest midagi et Repsile kulus. Kahepalgelusus seisneb selles et ma ei suuda olla üle nagu kaastundest, et ta on üksikema. Kuue lapsega. Kui raske see võib olla.

+1
-17
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui erisoodustus makstud, on auto kasutamine minu meelest ok.

Mis järgmiseks? Ministeerium ostab ministrile häärberi kuskile mereäärde (no lastel tore ju) pluss tasub lisaks erisoodustusmaksu (35% või palju see oligi) – kõik maksumaksja taskust -, siis oleks ikka okei, sest erisoodustusmaks on tasutud?

+24
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu jaoks on täiesti uskumatu, kui paljud õigustavad sellist teguviisi laste arvu ja sellega, et viskab tee peal lapsed kooli.

Kas tehasetöölisest või poemüüjast üksikemal pole raske, töötades 12 tundi järjest. Lahkudes kodust enne laste ärkamist ning jõudes koju, kui lapsed magama sätivad. Miks ministriamet peaks olema priviligeeritum kui tavaline amet. Kas või näiteks õpetaja või siis praegu aktuaalne amet- meditsiiniõde, kes teeb valveid 24 tundi. Kes tema lapsi sõidutab.

Nagu praeguses valitsuses näha, siis saab kõigist minister, miks järsku haridusminister asendamatu on.

Kuldsed sõnad. Eriti see viimane lõik.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

suht kahtlane,

Kas väide suht kahtlane peaks väljendama mingeid kindlaid fakte?

oluliselt odavam oleks tal endale lihtsalt juhiloaga koduabiline/lapsehoidja palgata ja lasta tollel oma autoga lapsi sõidutada. buss on tal ju nagunii olemas, ilma ei saaks ta kõigi oma lastega koos nagunii kuskile minna.

Mille poolest see odavam oleks? Kas sa oled kursis selle hüve suurusega, mida ta saab juhi ja auto näol?

Erisoodustusmaks on suurem, kui oleks maksta väikesepalgalisele autojuht-koduabiline-lapsehoidjale  töötasu omast taskust. Minu teada on ministritel kõigil samad palgad, seega ei saa Repsi palk olla erisoodustusmaksu ja isikliku autojuht-lapsehoidja palga võrra väiksem.

Lisaks ju kaks autot, mille eest ministeerium maksab.

Ma ei saa aru, mis siis täna perekoolis lahti on? Siin on varem ka arutatud ametiautodega isiklike sõitude teemat ja siis on siin olnud väga palju väga printsipiaalseid kägusid, kelle arvates ka ametiautoga koduteel poes käimine on patt ja tuleks karmilt karistada. Või on need siin jälle täiesti teistsugused käod?

Saage aru, et siin ei ole tegemist mingisuguse töösõidu trassilt kõrvalepõikega, kui autojuht viib hommikul ministrit tööle ja ühtlasi teeb väikese kõrvalepõike lasteaeda. Me räägime sellest, et ministeerium maksab Repsile kahe ametiauto ja kahe autojuhi eest, kellest üks  komplekt on mõeldud tema laste talitamiseks. Või te arvate, et selle bussilaadse asjaga sõidab Reps ise pärast Ida-Virumaa haridusjuhtidega kohtuma? Mõelge uuesti, sest samal ajal on ju bussi vaja laste laulukoori viimiseks!

+26
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Rataste lapsi viib sama moodi autojuht kooli. Juba aastaid.

Kas peaministrile ja tema perele (nagu ka presidendile ja tema perele) pole mitte ette nähtud ihukaitse? See lapsi kooli transportiv autojuht võib olla osa sellest ihukaitsest.

Tegelikult on see ju täiesti loogiline, et riigi seisukohast oluliste inimeste lapsed on tavapärasest rohkem valvatud. Mujal maailmas igati tavapärane praktika.

+2
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

Leiadki, et kui naisel on 6 last, siis isegi kui tal on haridust, taibukust ja ambitsiooni, ei tasu juhtivast kohast unistada? Kui tal just rikkaid vanemaid või rikast meest pole, kes talle tugipersonali kinni maksaks. Aga kuhu jääb sooline võrdsus, naiste õigused, emantsipatsioon? Või kehtivad need vaid siis, kui naisel (liiga palju) lapsi pole?

Lapsed on natuke nagu ühiskonna solidaarne vastutus ka, kas ei oleks edumeelne ja solidaarne luua ühele töökale, võimekale ja aktiivsele emale tingimused, et ta saaks vaatamata oma 6 lapsele töötada juhtival kohal? Tundub, et praegused eeskirjad seda ei võimalda.

Ma ikka ei jõua seda kadedust ja õelust ära imestada.

Möh? Mis kadedus ja öelus? Parteisõdurile on antud töökoht ja seda lüpstskse. Kus see tegelik taibukus ja arukus on?

+18
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Haritud, taibukas ja ambitsioonikas naine, kelle palk on 5000 eurot, palkab endale 1000 euro eest koduabilise-lapsehoidja, kellel on autojuhiload ja liisib talle mingi väiksema keskklassi auto.

Paar aastat tagasi löödi lokku OÜ-tamise teemal. Kui Reps töötaks eraettevõttes, siis tegemist oleks puhtakujulise ja eriti räige OÜ-tamisega ju.

+19
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kui Reps töötaks eraettevõttes, siis tegemist oleks puhtakujulise ja eriti räige OÜ-tamisega ju.

Tegelikult ei oleks (OÜtamine oli natuke teine teema). Kui tegutsev eraettevõte tasub erasõitudeks kasutatavalt autolt täie rauaga erisoodustusmaksu, siis on kõik okei, sest see tuleb eraettevõtte enda kasumi arvelt. Mitte maksumaksjalt nagu Repsi puhul.

Tahaks lausa teada, kui paljusid teisi haridusministeeriumi töötajaid sama heldelt kui ministrit toetatakse “töö- ja pereelu ühildamisel”. Või seal ministeeriumis on minister ainus abi vajav üksikema?

Ja veel võrdlusest eraettevõttega. Erisoodustusmaksust rääkides selgitas maksuamet printsipiaalselt, et eraettevõtte ametiautot kasutades ei või ametisõidu ajal isegi bensiinijaamas tankides sealt piima osta ja seda kojuminekuni autos hoida – erisoodustus! pole ametisõiduga seotud! täie rauaga erisoodustusmaks peale! Nüüd siin haridusminister nii liigutavalt räägib, et mis seal ikka nii hullu, kui mind tööle viies autojuht ka kõik mu põngerjad kooli, lasteaeda, näiteringi ja laulukoori sõidutab ning ühtlasi poest toidukraami ostab. Nii optimaalne ju!

+15
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No ongi, millalgi ju käis MTA spordiklubide ees reididel ja hirmus paanika oli, et eraettevõtjad teevad firmale ostetud autoga erasõite. Tõesti lihtsam on maksta seda erisoodustust kui tõestada, et ainult ja ainult teed ettevõtlusega seotud sõite. Tegelikult tuleks oma nina alla vaadata ja vaevalt et Reps ainuke minister on kes sarnaselt käitunud on. No see on ka nüüd liiast, et oma sõbranna Ministeeriumi palgal on, müstika.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mailis saab aru, et milleks omast taskust maksta, kui on võimalik riiki lüpsta. Oma palk jääb ju alles. Kui oled minister, siis oled kunn. Palkad tööle nõuniku, võtad enda käsutusse mitu autot.

Siis vabandad, et mul on ju 6 last. Aga kordan veelkord, kui sul on 6 last, siis võid muud tööd ka teha. Sa ei pea ju minister olema. Aga mujal on raske kui mitte võimatu riigi rahakoti peal liugu lasta.

+20
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mailis saab aru, et milleks omast taskust maksta, kui on võimalik riiki lüpsta. Oma palk jääb ju alles. Kui oled minister, siis oled kunn. Palkad tööle nõuniku, võtad enda käsutusse mitu autot.

Siis vabandad, et mul on ju 6 last. Aga kordan veelkord, kui sul on 6 last, siis võid muud tööd ka teha. Sa ei pea ju minister olema. Aga mujal on raske kui mitte võimatu riigi rahakoti peal liugu lasta.

Jutt jumala õige, mina tema asemel astuksin tagasi. Oled teinud vigu, siis julge ka tunnistada, mitte ennast veel õigustama ja nüüd reaalselt peaks ta tõesti omast taskust maksma kinni need sõidud läbi aastate. Üldse ei imesta, mis sealt veel välja tulla võib.

+15
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

jahtu maha. Ratas on neli aastat PM olnud ja viies jookseb. ja temal viib autojuht kooliealiseid lapsi kooli ja aitab ranitsa ka selga, nagu oleks lapsed invaliidid

Kõik on JOKK, riik tõstab raha ühest taskust teise https://www.ohtuleht.ee/1018045/erisoodustustasu-repsi-erasoitude-eest-maksab-kinni-ministeerium

+10
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 249 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Repsi kommunism!