Esileht Ajaviite- ja muud jutud Repsi kommunism!

Näitan 30 postitust - vahemik 121 kuni 150 (kokku 249 )

Teema: Repsi kommunism!

Postitas:
Kägu

Kas siinolevad kisakõrid ja nende kaasad deklareerivad 100% kõik oma tulu ja maksavad riigile ausalt 100% kõik maksud?

sina, sotsorav, muidugi ei deklareeri midagi. Sina ainult OÜ-tad.

+3
-10
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Nüüd üritatakse keerata asi nii, et kas siis ambitsioonikas, haritud ja tubli paljulapseline ema ei tohigi karjääri teha? Ja et ilma autojuhi-lapsehoidjata pole tal võimalik karjääri teha. Ma olen täiesti nõus sellega, et kuue lapse ema ei saa olla minister, kui tal pole selleks palgalisi abilisi. Küsimus on selles, kas need palgalised abilised peaks kinni maksma riik, maksumaksjad? Või võiks üks kõrgepalgaline minister siiski ise palgata endale personali, kes tema lastega tegeleb, kui tema oma nõudliku töö tõttu seda teha ei saa?

Samuti üritab keskerakond nüüd mängida eetikapalli ajakirjanduse väljakule, et lapsi filmiti. Kahju küll, kui lapsed sattusid olema korruptsioonijuhtumi keskel. Seda peaks ikka eelkõige lapsevanem jälgima, et tema lapsed poleks segatud millessegi skandaalsesse. Kuidas seda asja oleks siis pidanud käsitlema, nii et oleks tõendid olemas ja samas ei oleks lapsi pildistatud-filmitud?

Üks minister kasutab riigi raha oma pere eest hoolitsemiseks, aga pahaks üritatakse teha sõnumitooja?

+34
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Küsimus on selles, kas need palgalised abilised peaks kinni maksma riik, maksumaksjad? Või võiks üks kõrgepalgaline minister siiski ise palgata endale personali,

Kas ministri palk tuleb kuskilt mujalt kui maksumaksjalt?

+1
-12
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 11 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas sul on infot, et see kulu ei ole tema palga osa?

Riigiametnike (ka ministrite) palgad ja kompensatsioonid on avalik informatsioon. Ajakirjanikud uurivad ja analüüsivad seda pidevalt. Kui sinna lisatakse teave, et riik tagab ministritele riigipoolse lastehoiu ja perekonna autojuhiteenuse, siis on see kõik OK.
Siiani sellist teavet avaldatud ei ole.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://www.postimees.ee/7113230/mailis-reps-kais-ministeeriumi-autoga-horvaatias-puhkamas-tooajast

Tundub, et keegi soovib peale ametiaja lõppu hunnikut kasutamata puhkusepäevade kompensatsiooni saada. 🙂
Jee ta reisil rooli keerates iga päev oma töötunnid täis tegi.

+13
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Küsimus on selles, kas need palgalised abilised peaks kinni maksma riik, maksumaksjad? Või võiks üks kõrgepalgaline minister siiski ise palgata endale personali,

Kas ministri palk tuleb kuskilt mujalt kui maksumaksjalt?

Ka ministri palga maksab kinni maksumaksja. Ilmselt on ette nähtud ka ametiauto. Kas selle ametiauto erisoodustuse peaks kinni maksma maksumaksja või peaks see maha minema seadusega ettenähtud palgast, on juba iseküsimus. Kahe ametiauto omamine ja nende mõlema erisoodustusmaksu maksmine riigi rahast on selgelt üle võlli. Erisoodustus on teatavasti võrdsustatud palgalisaga ja see erisoodustusmaks ongi erisoodustuselt arvutatud tulu- ja sotsiaalmaks. Autode puhul on arvestus pisut teine, aga põhimõte on sama. Kas see “palgalisa” kahe ametiauto erasõitudeks kasutamise näol on ikka ministrite palga määruses ette nähtud?

+14
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

jumala eest ma loodan, et ka teised lastega ministrid võetakse samasuguse luubi alla. kui pekstakse üks vähestest naisministritest, tuleb sama puuga anda ka meesministritele.

loodetavasti on mõni õhtulehe ajakirjanik või tema sõber siin lugemas.

+3
-20
Please wait...

Postitas:
Kägu

jumala eest ma loodan, et ka teised lastega ministrid võetakse samasuguse luubi alla. kui pekstakse üks vähestest naisministritest, tuleb sama puuga anda ka meesministritele.

Ikka serviti, ikka serviti…

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meenutaks siis politseijuht Robert Antropov astus tagasi vaid sellepärast, et lasi politseiautol oma vanemad sanatooriumi ja praami peale viia.

Minister Reps on aga teinud seda süstemaatiliselt ja nüüd peaks ikka olema nii julge, et astuks tagasi.

+27
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Praegu on asi keeratud nii, nagu Eesti ainsale paljulapselisele emale tehtaks liiga. Kui täpne olla, siis Reps ei jäänud mitte ootamatult leseks, vaid nendel lastel pole sellist igapäevaisa algusest peale vist olnudki.

Mida öeldaks tavainimesele sellises olukorras – mis tegid siis nii palju lapsi, kui hakkama ei saa. Reps on kusagil öelnud, et tema tahtis suurt peret, laste isa pigem mitte. Eks me kõik tahaks palju asju, aga paraku ei saa. Raske puudega laste vanemad nt on sunnitult kodus, teised 6-lapselised organiseerivad ise oma laste liikumise.  Kui lastel on mingi erivajadus, siis nt töötatakse sunnitult lühema tööajaga.

Oleks siis Reps vähemalt suurepärane ministergi.  Rohkem tahab tema minister olla, kui tema riigi jaoks asendamatu. Ühtegi head asja ei oskaks haridusest vähemalt tema viimase ametisoleku ajal välja tuua.

+29
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

https://estonianwithabackpack.com/2020/11/19/kallis-riik-aitah/

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga meesministritel ju tegelevad naised laste logistikaga. Mõned neist (kel rohkem lapsi) on lausa kodused. Peaminister tunnistas, et tema lapsed sõidavad hommikuti koos temaga ametiautos kooli. Ma ei saagi nüüd aru, kas see on ka lubamatu või pannakse Repsile pahaks eelkõige seda, et ta läks liiale, et kasutab lausa kaht ametiautot, saadab autojuhi lapsi kantseldama ja käis ametiautoga puhkusel? Ks lapsed koos ministri endaga tohivad autos olla?

0
-15
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma ei saagi nüüd aru, kas see on ka lubamatu või pannakse Repsile pahaks eelkõige seda, et ta läks liiale, et kasutab lausa kaht ametiautot, saadab autojuhi lapsi kantseldama ja käis ametiautoga puhkusel? Ks lapsed koos ministri endaga tohivad autos olla?

Jaa, pannaksegi pahaks seda, et ta kasutab kahte ametiautot! Täiesti normaalne ja inimlik on, kui ministrist vanema hommikuse töölesõidu ajal lastakse ka lapsed kooliväravas maha. Kas tõesti ei ole vahet, kas sul on ametiauto, mille peale vahel tulevad ka lapsed, kui teekond kattub, või sul on kaks ametiautot kahe autojuhiga, kellest üks on ainult sinu laste sõidutamiseks? Kas te tõesti vahet ei näe?

P.S. Ma isegi seda ministeeriumi autoga reisil käimist ei pane pahaks, juhul kui ta ikka ise ostis kütuse sinna ja ise oli roolis. Kuigi nüüd on selgunud, et ta puhkust ei võtnud selleks ajaks, palk jooksis. Panen pahaks seda, et inimese töökoha poolt on üks ametiauto koos juhiga tema laste sõidutamiseks. See on ju täiesti mõõdutundetu ametiseisundi kuritarvitamine!

+21
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muide, sel ajal, kui Reps presidendiks kandideeris, oli ta rase. Kui ta oleks kogemata kombel sellesse ametisse valitud, oleks võinud ka huvitavad olukordi tekkida ja huvitavaid küsimusi tõstatuda. Et kas president saab kasutada emapuhkust ja kui mitte, siis kas lapsehoidja (beebile ja ülejäänud lastele) peab maksma president oma palgast või riik. (Presidendi palk ju ka ulmeliselt suur ei ole, Reps poleks saanud eelmise töökoha hüvitust nagu praegune president).

Ma saan aru kõigist neist ratsionaalsetest argumentidest, et maksumaksja raha ja seadusega ei ole ette nähtud ja teistel paljulapselistel üksikemadel pole neid võimalusi, aga ma ei saa midagi teha, mu sümpaatia kaldub ikka siin Repsi poole (tal on megaraske amet, eriti praegu, keset koroonakriisi, ja peale selle veel 6 last, kes tähelepanu vajavad, ükskõik kes neid siis sõidutab). Ja minu jaoks lõhnab see ikkagi, mitte ainult veidi, ärapanemise järele. Repsi patukesed on nüüd kõik avalikkuse ette tiritud, paluks samasugust läbipaistvust ka teiste ministrite ja tippametnike suhtes. Vean kihla, et ametiauto kasutamises ja alluvatele oma eraasjade kaela ladumises  on irregulaarsusi rohkem kui arvata võiks.

Kogu aeg räägitakse soolisest võrdõiguslikkusest ja palgalõhest. Ideaal on see, et nii ema kui isa käivad võrdselt tööl ja teevad karjääri ja lapsed kasvavad kusagil ise omasoodu. Reaalsuses on ikkagi ema see, kes enamasti tunneb suuremat vastutust nende pärast (puhtbioloogilistel põhjustel ehk). Käsi püsti, emad, eriti mitme lapsega, kes pole kunagi tööajast käinud lapsega arstil või lastevanemate koosolekul, võtnud haiguspäeva mõne lastega seotud asjaajamise pärast, olnud tööl hajevil ja vigu teinud, kuna pole saanud öösel haige lapse (või lihtsalt kehva unega väikelapse) pärast magada, keeldunud lisaülesannetest, kuna tunneb, et laste kõrvalt lihtsalt ei jaksa jne? Kuskilt peab ju see laste kasvatamisega seotud lisaressurss tulema. Reps oma meelest korraldas selle kavalasti ära, aga saab nüüd valusasti vastu näppe.

Tean, et oma vanameelsuse eest saan miinuseid, aga mis siis.

+1
-24
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muide, sel ajal, kui Reps presidendiks kandideeris, oli ta rase. Kui ta oleks kogemata kombel sellesse ametisse valitud, oleks võinud ka huvitavad olukordi tekkida ja huvitavaid küsimusi tõstatuda. Et kas president saab kasutada emapuhkust ja kui mitte, siis kas lapsehoidja (beebile ja ülejäänud lastele) peab maksma president oma palgast või riik. (Presidendi palk ju ka ulmeliselt suur ei ole, Reps poleks saanud eelmise töökoha hüvitust nagu praegune president).

Ma saan aru kõigist neist ratsionaalsetest argumentidest, et maksumaksja raha ja seadusega ei ole ette nähtud ja teistel paljulapselistel üksikemadel pole neid võimalusi, aga ma ei saa midagi teha, mu sümpaatia kaldub ikka siin Repsi poole (tal on megaraske amet, eriti praegu, keset koroonakriisi, ja peale selle veel 6 last, kes tähelepanu vajavad, ükskõik kes neid siis sõidutab). Ja minu jaoks lõhnab see ikkagi, mitte ainult veidi, ärapanemise järele. Repsi patukesed on nüüd kõik avalikkuse ette tiritud, paluks samasugust läbipaistvust ka teiste ministrite ja tippametnike suhtes. Vean kihla, et ametiauto kasutamises ja alluvatele oma eraasjade kaela ladumises on irregulaarsusi rohkem kui arvata võiks.

Ma küll patukeseks ei nimeta ministeerimi autojuhi süstemaatilist kasutamist oma laste veoks + siis veel see reisil käimine.

Meil on peretuttav, 4 last, perefirma, mis annab kohalikele tööd. Lapsi veab palgaline lapsehoidja. Seega, kui sa saad ministri palka + laste isa on advokaat, kas siis ei ole sellist raha, et võtta lastele lapsehoidja, kes neid lapsi veab. Minul oleks ausalt väga piinlik ja ma astuks tagasi kohe – aga ma tean, et ma ei tee seda.

Eraettevõtja, kes maksab ise kõik maksud ja vead oma kulude ja kirjadega oma lapsi kooli, trenni.

+20
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seega, kui sa saad ministri palka + laste isa on advokaat, kas siis ei ole sellist raha, et võtta lastele lapsehoidja, kes neid lapsi veab. Minul oleks ausalt väga piinlik ja ma astuks tagasi kohe – aga ma tean, et ma ei tee seda.

Inimene, kellel oleks piinlik, ei teekski sellist asja. Mulle tundub, et Reps ei saagi aru, et ta midagi valesti teeb. Seda, mida ta teeb, nimetatakse rottimiseks. Sellest siin perekoolis ju ka mitmeid teemasid olnud. Kes topib hotelli hommikusöögilauas 20 keedumuna käekotti, et kodus hea kartulisalatit teha. Päris paljud käod ju siin perekoolis peavad normaalseks, et teevad hotelli hommikusöögilauas tervele perele võileivad terveks päevaks kaasa. Need ongi Repsi hingesugulased, üks rottijate kamp. Vaesed ei ole, aga kui võimalus midagi kotti toppida, siis kasutavad seda. Repsil oleks kindlasti ka võimalik ise palgata oma lastele autojuht-lapsehoidja koos autoga. Aga ta ei tee seda, sest näeb võimalust rottida, keedumune tasuta kotti toppida. Kui saaliteenindajale vahele jääb, siis plagistab silmi ja ütleb, oijah, need läheks teil ju niikuinii raisku, ma võtsin mõned lastele. Kui ikka ei aita, siis ütleb, et läksin tõesti liiale, tõmban tagasi.

+26
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käsi püsti, emad, eriti mitme lapsega, kes pole kunagi tööajast käinud lapsega arstil või lastevanemate koosolekul, võtnud haiguspäeva mõne lastega seotud asjaajamise pärast, olnud tööl hajevil ja vigu teinud, kuna pole saanud öösel haige lapse (või lihtsalt kehva unega väikelapse) pärast magada, keeldunud lisaülesannetest, kuna tunneb, et laste kõrvalt lihtsalt ei jaksa jne? Kuskilt peab ju see laste kasvatamisega seotud lisaressurss tulema.

Paar tundi lapsega arsti juures käia ei ole ilmselt suur patt, kui sa sinna enda asemel just asutuse autojuhti koos asutuse autoga ei saada. Ja töövõimetuslehele jäädakse ju lausa ametlikult,  ei pea oma nõunikul haiget last hoida laskma:)

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas siinolevad kisakõrid ja nende kaasad deklareerivad 100% kõik oma tulu ja maksavad riigile ausalt 100% kõik maksud?

Me, kisakõrid, ei tööta ministrina! Riigjuhid peavad kõigile eeskujuks olema.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Reps oma meelest korraldas selle kavalasti ära, aga saab nüüd valusasti vastu näppe.

Või kohe kavalasti ära:) Pigem kasutas ta ära oma ministri ametit ja palkas RIIGI KULUL endale vajalikud inimesed ja kasutas RIIGI KULUL kahte ametiautot. Üks auto (see mikrobuss) koos juhiga oli pigem tema perekonda teenimas, mitte ministrit teenimas. Mailis ei maksnud omast taaskust punast sentigi selle eest. Seega mis kavalusest me räägime.

+9
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mailis teab ka seda, et kui ta peaks nüüd tagasi astuma, siis maandub ta Riigikogus ja seal tal enam tasuta ametiautosid ja tasuta lapsehoidjaid-nõunikke ei ole. Ministriamet on selliseks rottimiseks ideaalne.

Huvitav on veel see, kas prokuratuur ka miskit uurimist algatab ja/või mida leiab Katri Raigi poolt juhitav Riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon? Kui leiab, et oli korruptsioon, kas Mailis leiab endas jõudu tagasi astuda?

+8
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Jah.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui sa oled tavaline palgatöötaja kusagil suurfirmas, siis sul pole eriti muud variantigi. Natuke skeemitada saavad ikkagi vaid ettevõtjad. Muul juhul maksab tööandja raamatupidaja isikus sinu 1500-eurosest brutopalgast ammu enne kõik maksud ausalt ära, kui sina järele jäänud osa oma pangaarvele saad. Kellel on ametiauto isiklikuks kasutamiseks ja erisoodustusmaks tasutud, muidugi sõidavad sellega ka vabal ajal. Aga iga eraettevõtte juht naerab sulle näkku, kui lähed talle rääkima, et ma tahaks teist ametiautot veel, koos autojuhiga, oma laste sõidutamiseks. Sa võid olla kui tahes hinnatud töötaja, aga selle jutu peale naerdakse näkku.

+17
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käsi püsti, emad, eriti mitme lapsega, kes pole kunagi tööajast käinud lapsega arstil või lastevanemate koosolekul, võtnud haiguspäeva mõne lastega seotud asjaajamise pärast, olnud tööl hajevil ja vigu teinud, kuna pole saanud öösel haige lapse (või lihtsalt kehva unega väikelapse) pärast magada, keeldunud lisaülesannetest, kuna tunneb, et laste kõrvalt lihtsalt ei jaksa jne?

Tööajast lapsega arstil – loomulikult olen käinud, ja loomulikult võtan ma selle aja eest hoolduslehe, ehk siis võetakse selle aja jagu palgast maha ning selle hüvitab haigekassa (olgu öeldud, et ma ei ela Eestis, võibolla Eestis ei või hoolduslehte võtta lapsega arstil käimiseks?)
Lastevanemate koosolekud on tavaliselt peale tööaega, aga kui oleks vaja tööajast minna, siis loomulikult teen ma sama aja jagu tööd kas ette või tagantjärele ära.
Lastega seotud asjaajamised – vt eelmine punkt. Loomulikult ei võta selle pärast haiguspäeva??
Olnud tööl hajevil ja teinud vigu – võimalik, aga vigu teevad ka kõik teised, ükskõik kas nad ei maganud korralikult haige lapse, pika peo, arvutimängusõltuvuse või kirgliku armuöö tõttu.
Keeldumine lisaülesannetest/välislähetustest pole küll mingi patt ja eks ka see kajastub lõpuks palgas.

/Nelja lapse ema, üks lastest erivajadusega

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loomulikult, mis küsimus üldse?

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Reps oma meelest korraldas selle kavalasti ära, aga saab nüüd valusasti vastu näppe.

Või kohe kavalasti ära:) Pigem kasutas ta ära oma ministri ametit ja palkas RIIGI KULUL endale vajalikud inimesed ja kasutas RIIGI KULUL kahte ametiautot. Üks auto (see mikrobuss) koos juhiga oli pigem tema perekonda teenimas, mitte ministrit teenimas. Mailis ei maksnud omast taaskust punast sentigi selle eest. Seega mis kavalusest me räägime.

Mis seal vahet, kas ministri autojuht pikutab terve päeva kuskil puhkeruumis telku ees, sest minister päris kogu aeg ka ringi ei ralli või sõidutab päeva jooksul kaks korda ka ministri lapsi kuhugi. Palk on tal nii või teisiti ühesugune.

Minu vastus ei puuduta üldse konkreetset juhtumit, vaid tsiteeritud kommenteerija mõtet, et kui inimese palk jookseb, võib ülemus panna teda tegema, mis iganes talle pähe tuleb. Meenutan minevikku. Isiklikku.

Erinevalt sinust ei olnud minu meelest see õige, kui kunagi nõukogude ajal mu ülemus saatis mu tööajast oma peenraid rohima. Tõsi – tal ei olnud mulle mu tavalist tööd sel nädalal anda. Kuna ma ka polnud pensionieelik vaid noor inimene, siis lõin lahkumisavalduse lauale.
Sinu ülemuste üle on mul ainult hea meel. Mõtle…kas nad ikka teavad, et sul on selline mõtteviis, et kui sulle ametialast tööd pole anda või ei taheta/saada anda, võivad su saata poodi endale punapeeti ja piima ostma?

+12
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui sa oled riigi palgal, siis niikuinii maksumaksja finantseerib sind (nagu ka kõiki teisi riigipalgalisi).

Ahhaa, et siis “elu päästsid, terveks ravisid – nüüd anna tütar ka!”?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tekkis paar küsimust- milleks on vaja talle üldse autojuht? Kas tal pole endal lube? Ja kui pole, kes siis perepuhkusele sõites roolis oli? Laste isa või see sama autojuht?

Põhiline küsimus ikkagi, miks peab ministril olema autojuht?

+2
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Maksumaksja raha eest kantakse väga palju kulusid (koolikulud, pensionid, emapalk, lastetoetused, teede remont, õpetajate palgad, raamatukogud jne).

Ei jää teil sellepärast järgmisel kuul palk vähemaks, et kellegi lapsed autoga kooli viidi. Kes siin kurdab oma palga üle, siis pöördugu oma tööandja poole (mis see minister siia puutub), kes ei raatsi rohkem palka maksta (sest prouale on vaja uut autot ja ees ootab reis Sri Lanka saarele.) Oma särk on ju ihule kõige lähemal. Mõni proua tundis end siin võib-olla äragi. Vähem kadedust, materiaalsust ja üksteisega võrdlemist.

+1
-25
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Maksumaksja raha eest kantakse väga palju kulusid (koolikulud, pensionid, emapalk, lastetoetused, teede remont, õpetajate palgad, raamatukogud jne).

Nii peakski olema. SELLEKS see raha ongi ju mõeldud.

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Põhiline küsimus ikkagi, miks peab ministril olema autojuht?

See on ka küllalt selge. Ministrid ja kõrged riigiametnikud sõidavad tihti väga pikki otsi ja päevas võivad külastada nii Pärnut, Tartut kui ka Narvat ja jõuda Tallinna. Nende pikkade sõitude ajal nad teevad tagaistmelt tööd. Arvutiga, dokumentidega, telefoniga. Valmistavad materjale ette jne. Nad lihtsalt ei SAAKS seda endale pikkadel sõidupäevadel lubada. Muidugi kõik päevad pole sellised.

Lihtsalt infoks, mitte seoses selle ministriga.

+9
-3
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 121 kuni 150 (kokku 249 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Repsi kommunism!