Siiani on ju vastupidi olnud – inimesed sõidavad üle Eesti Tallinnasse tööle ja tagasi.
no ma olen lepingulistes suhtetes ühe sellise riigiasutusega, mida tahetakse ka tallinnast välja viia. minu jaoks tähendaks see seda, et kui praegu pean tallinlasena nende nimel põhja-eestis teenuse osutamiseks enne sõitma 5km kaugusele tehnika järgi, siis sinna, kus tööd pean tegema ning õhtul kogu autotäis tehnikat jälle tagasi,
siis tulevikus pean kõigepealt sõitma tallinnast ca 100-250km kaugusele (keegi ei tea, kuhu linna neid viiaksegi, on öeldud, et lähevad tallinnast ära, aga linna nime mitte), siis sinna linna, kuhu nad mind tol päeval saadavad (tallinn, kuusalu, rakvere, haapsalu vmt koht), siis kolaga tagasi seda üle andma ning alles siis koju.
ok, lepingus on küll, et bensuraha makstakse kinni, aga minu aeg (+4-6h iga kord juurde) maksab ka midagi.
samuti koliksid paljud olude sunnil tallinnas elavad inimesed kodukanti tagasi, kui sinna normaalsed töökohad loodaks. kui valida elu lasnamäel või kodulinnas jõgeval, siis eelistaks kodulinna.
sa eeldad, et kõik inimesed, kes tallinnas elavad, on pärit kuskilt mujalt.
tuletan meelde, et esimesed kirjalikud tõendid sellest, et inimesed tallinnas elasid, on juba aastast 1154. mina küll ei arva, et mingi pooletoobise ametniku suva põhjal peaksin loobuma oma sünnilinnast, kodust, perekonnast ja kolima kuhugi minu jaoks täiesti võõrasse linna, kus mul ühtki sugulast ees pole.