Esileht Ajaviite- ja muud jutud Riigiasutuste maakonnalinnadesse viimine

Näitan 7 postitust - vahemik 31 kuni 37 (kokku 37 )

Teema: Riigiasutuste maakonnalinnadesse viimine

Postitas:
Kägu

Eraettevõttete juhtidega see vahe ,et nad sõidavad OMA raha eest erinevalt riigiametnikest kes sõidavad maksumaksja autodega

Riigiametites polegi enam autosid, millega iga lihtne jublakas igapäevaselt sõita saaks. Ikka oma autoga sõidetakse, ehkki on tõesti asutusi, kes oma töötajale isikliku sõiduauto kasutamise mingil määral kompenseerivad.

Naiivne oled ikka koristajatel ja andmesisestajatel ehk pole ,aga riigiameti juhtidel (need tulevad ju kõik Tallinnast üle) on küll või siis saavad nad mingit ulmekompensatsiooni sadades eurodes( mis teeb ju sama välja) Riigikogujatel ju ka ” ammetlikult” autot pole.

Riigiametites ei olegi enam koristajaid ega andmesisestajaid, üldse ei ole IT-d, ka raamatupidamist ja personali on tsentraliserritud (hr Helmi ja Pr Varraku lapsuke).
Autosid ka reeglina pole, vbl maanteeametil on aga tavapäraseöt ei ole autosid. Kõik on juba ära tõhustatud, ja kuidas see töötab – see on eraldi jutt ja pole hea jutt.
Kui nüüd hakatakse toimivate asutuste spetsialistide töökohti nihutama – ükskõik kuhu, vahet pole – on see raudselt toimiva riigi õõnestamine. Aabile ON antud ülesanne, tema täidab seda hästi, aga riigi, vähemalt Eesti riigi huvides see ei ole.
Kui luua täiesti uuesi ametiasutusi, nullist üles ehitada, siis minu arust saab seda igal pool teha. Aga jätke toimivad rahule!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kui luua täiesti uuesi ametiasutusi, nullist üles ehitada, siis minu arust saab seda igal pool teha. Aga jätke toimivad rahule!

haridusmin on juba aastaid tartus ja toimib väga ilusti hoolimata algsest kisast, kuidas vajalik personal on vaid tallinnas olemas…

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

haridusmin on juba aastaid tartus ja toimib väga ilusti hoolimata algsest kisast, kuidas vajalik personal on vaid tallinnas olemas…

Kahjuks see täna enam nii ei ole. Tartu Haridusmin tahetakse Tallinna kolida, aga inimesed ei taha kaasa pealinna minna. Samuti ei ole lood korras Tallinna Haridusminis, inimesed lahkuvad sealt töölt nagu rotid põgenevalt laevalt. Aga see juba oleks teine teema. Tänu pr. Varrakule, kel on ikka väga kehv iseloom.
Olen ka nõus, et mingite numbrite pärast kolida huupi ei ole mõtet. Inimesed ehk spetsialistid ei pruugi kaasa minna teise linna ja täna on ka tööpuudus madal, nad leiavad endale uue töö. Uues linnas aga vastava tasemega spetsialiste pole ja mingi ameti kvaliteet käib alla. Inimestest, kes mingis ametis või ministeeriumis töötavad sõltub ikka palju.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Toimis küll, aega võttis. Aga praegune olukord on selline, et allasutuste nö kolimise varjus (mis enamikule tähendab kaugtööd) on suurem osa HMi tagasi Tallinnasse kolitud.
Ja selle kolimisega on nii, et hea, kui antakse võimalus teha kaugtööd. Üksik inimene võib ju kolida, aga kui on pere ja (pangalaenuga) kodu, siis ühe töökoha pärast naljast nii suurt elumuutust ette ei võeta, otsitakse pigem teine töö.
Õigem oleks olnud leida uued töötajad juba soovitud kohast, praegu käib kas sundümberasumine või uue töö otsimine.
Ja kolmas aspekt, oma töö selgekssaamine võtab päris palju aega, põhineb kõigi nüansside selgekssaamisele ja kogemusele, seega jah, võimekus võib (ajutiselt, aastaks-paariks) langeda. Ma ei taha olla üleolev, aga ka ei ole päris nii, et ükspäev olen keskkonnaspetsialist ja järgmisel päeval sotsiaalhoolekandeametnik, siin on väga suur osa ka töö käigus õpitud kogemusel ja õppimisel.
Mida tahan öelda, et aja jooksul kogunenud kompetents visatakse üle parda ja selle taastamine võtab aega. Muidugi nagu igal pool on muidusööjaid ja köielohistajaid, aga need püsivad ka nende tõeliste spetsialistide ja pühendute najal.
Rahalisest poolest ma ei räägigi, see on tohutu kulu. Mina näiteks tahaks teada, mis maksab Kaljulaidi Narvas kuu aega töötamine? Pakun kuuekohalise numbri võrra lisakulu.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siiani on ju vastupidi olnud – inimesed sõidavad üle Eesti Tallinnasse tööle ja tagasi.

no ma olen lepingulistes suhtetes ühe sellise riigiasutusega, mida tahetakse ka tallinnast välja viia. minu jaoks tähendaks see seda, et kui praegu pean tallinlasena nende nimel põhja-eestis teenuse osutamiseks enne sõitma 5km kaugusele tehnika järgi, siis sinna, kus tööd pean tegema ning õhtul kogu autotäis tehnikat jälle tagasi,
siis tulevikus pean kõigepealt sõitma tallinnast ca 100-250km kaugusele (keegi ei tea, kuhu linna neid viiaksegi, on öeldud, et lähevad tallinnast ära, aga linna nime mitte), siis sinna linna, kuhu nad mind tol päeval saadavad (tallinn, kuusalu, rakvere, haapsalu vmt koht), siis kolaga tagasi seda üle andma ning alles siis koju.
ok, lepingus on küll, et bensuraha makstakse kinni, aga minu aeg (+4-6h iga kord juurde) maksab ka midagi.

samuti koliksid paljud olude sunnil tallinnas elavad inimesed kodukanti tagasi, kui sinna normaalsed töökohad loodaks. kui valida elu lasnamäel või kodulinnas jõgeval, siis eelistaks kodulinna.

sa eeldad, et kõik inimesed, kes tallinnas elavad, on pärit kuskilt mujalt.
tuletan meelde, et esimesed kirjalikud tõendid sellest, et inimesed tallinnas elasid, on juba aastast 1154. mina küll ei arva, et mingi pooletoobise ametniku suva põhjal peaksin loobuma oma sünnilinnast, kodust, perekonnast ja kolima kuhugi minu jaoks täiesti võõrasse linna, kus mul ühtki sugulast ees pole.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siiani on ju vastupidi olnud – inimesed sõidavad üle Eesti Tallinnasse tööle ja tagasi.

no ma olen lepingulistes suhtetes ühe sellise riigiasutusega, mida tahetakse ka tallinnast välja viia. minu jaoks tähendaks see seda, et kui praegu pean tallinlasena nende nimel põhja-eestis teenuse osutamiseks enne sõitma 5km kaugusele tehnika järgi, siis sinna, kus tööd pean tegema ning õhtul kogu autotäis tehnikat jälle tagasi,
siis tulevikus pean kõigepealt sõitma tallinnast ca 100-250km kaugusele (keegi ei tea, kuhu linna neid viiaksegi, on öeldud, et lähevad tallinnast ära, aga linna nime mitte), siis sinna linna, kuhu nad mind tol päeval saadavad (tallinn, kuusalu, rakvere, haapsalu vmt koht), siis kolaga tagasi seda üle andma ning alles siis koju.
ok, lepingus on küll, et bensuraha makstakse kinni, aga minu aeg (+4-6h iga kord juurde) maksab ka midagi.

samuti koliksid paljud olude sunnil tallinnas elavad inimesed kodukanti tagasi, kui sinna normaalsed töökohad loodaks. kui valida elu lasnamäel või kodulinnas jõgeval, siis eelistaks kodulinna.

sa eeldad, et kõik inimesed, kes tallinnas elavad, on pärit kuskilt mujalt.
tuletan meelde, et esimesed kirjalikud tõendid sellest, et inimesed tallinnas elasid, on juba aastast 1154. mina küll ei arva, et mingi pooletoobise ametniku suva põhjal peaksin loobuma oma sünnilinnast, kodust, perekonnast ja kolima kuhugi minu jaoks täiesti võõrasse linna, kus mul ühtki sugulast ees pole.

no siis võetakse sinu asemele sealt uuest kohast uus inimene, sina saad oma teenust hakata pakkuma mõnele tallinna erafirmale.
asendamatuid inimesi pole, kuigi ametnikele meeldib kangesti mõelda, et nemad on oma valdkonna kõige-kõigemad 😀

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

MKM teab väga hästi, et Rakveres ei ole geolooge. Küsimus on ju Jaak Aabi ambitsioonides. Mis sa arvad, kuivõrd Aabile üldse korda läheb, et riigiasutuste maakondadesse kolimine võtab tohutult ressursse riigi rahakotist? Viime näiteks Tehnilise Järelevalve Ameti Valka (võtsin täiesti meelevaldse asutuse). Kui paljud inimesed Valka läheksid. Esimese hooga 25% kõige rohkem (see number on nn harju keskmine ja kajastab senist kogemust asutuste kolimisega sh nt Soomes), hiljem pooled neist lahkuvad. Need, kes ei lähe kaasa, neile peab maksma hüvitist. Kust aga võetakse Valga kandist tehnilise haridusega inimesed? Seda Aabi ei huvita. Temale on tähtis deklareerida, et töökohad viidi maakonda.
Siinkohal ei ole tähtis, millisest asutusest rääkida, igal on oma kindel spetsiifika ja paratamatus on, et kusagilt Põlvast, Võrust, Valgast jm ei ole võtta 30 – 60 vastava spetsiifilise valdkonna inimest. Jah, sealt saad tugipersonali.
Meie maksumaksjana peame selle lolluse kinni taguma.
Ja, et ennetada, siis ma ei tööta avalikussektoris vaid erasektoris.

Võrust või Põlvast võib-olla ei ole 30-60 tööd otsivat tehnilise haridusega inimest, aga Tartust oleks küll ja kui palk on piisavalt hea, siis on nad valmis ka sõitma. Kuigi tegelikult oleks kohapealt ka neid võtta päris palju, sest päris paljud inimesed käivad nt Põlvast Tartusse tööle.

Samas jah, geolooge Rakveres tõesti ei ole eriti. 🙂

0
0
Please wait...

Näitan 7 postitust - vahemik 31 kuni 37 (kokku 37 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Riigiasutuste maakonnalinnadesse viimine

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.