Näitan 30 postitust - vahemik 91 kuni 120 (kokku 162 )

Teema: Rikaste elu

Postitas:
Kägu

Pfffff muidugi on 5 000 000 väike summa, mingi paari korra poeskäik. Taskuraha.

Kui te Käod oma rikkust luuletate, kelkige oma miljonitega vähemalt usutavamalt 🤣

Netoväärtuse hulka kuulub ka kõike muud peale sularaha. Maatüki või aktsiatega poes ei käi. Teistes teemades naerdakse inimeste üle, kes vaba raha arvel hoiavad, peetakse lollideks. Rikkad inimesed ei jää kauaks rikkaks, kui nad oma rahaga hooletult ümber käivad ja seda arutult laristavad.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nagu ütlesin, siis mul.on suva, kas keegi (anonüümne) kodanik peab mind rikkaks või mitte. Näen, et sul on ses suhtes ikka kõvad kompleksid.

Jah, ma saan (rahaliselt) praegu ja kohe kodinad kokku pakkida (või ka vaid käekotiga minna ning kõik vajaminev kohapealt hankida) ning kruiisile purjetada või džunglisse lennata. Ka lapsehoidja või lemmikloomahotell poleks probleemiks. Aga lapsevanemana ja loomapidajana on mul siiski kohustused. Lisaks moraalsele poolele ning kuni selleni välja, et ilmselgelt ei tunneks ma end puhkajana kui peaksin neist paar nädalat v kuu aega eemal olema.

Mis mure sul muidu selle rikkana paistmisega on?

Rikkus on kas materiaalse põhjal arvestatav fakt või meeleseisund. Mul on täiesti ükskõik, kuidas sa oma elu korraldanud oled. Sa ei pea siin korduvalt käima tõestamas, et sul ikka on raha, et reisile minna.

Ma ei tee ei ühe ega teise mulje jätmiseks mitte midagi peale lihtsalt oma elu elamise nii nagu ma ise tahan.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nagu ütlesin, siis mul.on suva, kas keegi (anonüümne) kodanik peab mind rikkaks või mitte. Näen, et sul on ses suhtes ikka kõvad kompleksid.

Jah, ma saan (rahaliselt) praegu ja kohe kodinad kokku pakkida (või ka vaid käekotiga minna ning kõik vajaminev kohapealt hankida) ning kruiisile purjetada või džunglisse lennata. Ka lapsehoidja või lemmikloomahotell poleks probleemiks. Aga lapsevanemana ja loomapidajana on mul siiski kohustused. Lisaks moraalsele poolele ning kuni selleni välja, et ilmselgelt ei tunneks ma end puhkajana kui peaksin neist paar nädalat v kuu aega eemal olema.

Mis mure sul muidu selle rikkana paistmisega on?

Rikkus on kas materiaalse põhjal arvestatav fakt või meeleseisund. Mul on täiesti ükskõik, kuidas sa oma elu korraldanud oled. Sa ei pea siin korduvalt käima tõestamas, et sul ikka on raha, et reisile minna.

Ma ei tee ei ühe ega teise mulje jätmiseks mitte midagi peale lihtsalt oma elu elamise nii nagu ma ise tahan.

Aga sa ju polegi rikas, et end teisega vôrrelda😂

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja miks see sind segab? Konkreetne teema on asjakohane, aga sul ometi king pigistab, miks?

Teema polnud siiski tädi luulude lugemiseks, vaid päriselt muretus rahalises seisus inimeste kogemusteks

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja miks see sind segab? Konkreetne teema on asjakohane, aga sul ometi king pigistab, miks?

Teema polnud siiski tädi luulude lugemiseks, vaid päriselt muretus rahalises seisus inimeste kogemusteks

Kuidas see välja peaks nägema, kui käod ühes pundis kõiki postitajaid luululisteks tembeldavad?

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on tegelikult nii müüt kui olla saab, et rikkad ei tee tööd. Võib-olla nende trofeenaised/-mehed tõesti ei tee, aga rikkad ise rabavad korralikult!

Kõik ei raba. Nii minul kui mu abikaasal oma on firmad, mis aga ei eelda kummagi kontoris viibimist vaid nende juhtimisega tegelevad palgatud inimesed. Meie tegeleme oma hobidega, reisime jne. Loomulikult hoiame end kursis ka firmade käekäiguga.

Et käekäiguga kursis olla, tulebki igapäevaselt kohal olla. Muidu järgmisel hetkel see palgatud juht teeb oma firma ja läheb koos töötajate ja klientidega.

Ja mitut firmat sa oled omanud mille kõrgepalgaline tegevjuht minema jalutab kogu firma väärtusega. Paljudel rikastel inimestel on mitu kui mitte kümneid firmasid – tahad öelda, et nad käivad kõikide kontorites kohapeal iga päev ja tuhnivad jooksvate tegevuste paberites ? Mine istu oma mõnusal kontoritoolil kuskil riigiametis edasi ja ära räägi asjadest millest sa mitte midagi ei tea.

Ma olen jurist. Selles äris on tavaline, et õpipoiss on paar aastat ABs, teeb oma eksami ära ja siis teevad oma AB vana büroo klientidega. Tavapärane.

Mul endalt on üks firma kaaperdatud (üldse mitte juura). Aga kuna kaaperdaja oli ise kah laisk ja arvas, et asi niisama töötab, oli poole aastaga asjal lõpp.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vastan TA algsele küsimusele.

Mina ise ei ole rikas, aga mu õde ja üks vend on. Mismoodi nad jõukaks said – töö, töö ja veelkord töö. Kummalgi on täpselt üks firma. Mõlemad tegid oma firma enne 30. eluaastat, enne omandasid korraliku hariduse. Firma maine hoidsid laitmatult puhta, seda nii klientide, töötajate kui ka näiteks maksuameti silmis 🙂 Vennal on veidi teine režiim, kuid kõige rikkam on õde. Tema rutiini kuulub näiteks iga pühapäeva hommikul täpselt ühel kellaajal täpselt 50 minutit mõtisklemist ja kirja panemist teemal Mida Õppisin Eelmisel Nädalal. Mis olid õppetunnid, kus oli tagasilööke, kus sai eksitud, kus oleks saanud paremini teha, kes lähematest töötajatest vajaks mis koolitust, kes vajaks julgustamist, kes puhkust. Mida saanuks ise paremini teha. Ka siis, kui ta järjekordselt pooleks aastaks hoopis kuskil Sri Lankal või USAs on ning tööga vaid kaugsuhtluse korras tegeleb.

Jõukaks sai ta 35. eluaastaks ja rikkaks, st kaatri, purjekate ja maailma suurlinnade katusekorterite tasemel ca 41. eluaastaks. Ka nüüd, kui ta on 65, käib ta 6-7 korda aastas erinevatel koolitustel. Juhtimine, suhtlemine, erialased koolitused, “spetsialistist juhiks” jne jne. 50-aastaselt omandas veel ühe magistri Lääne-Euroopas. Absoluutselt kindlasti loeb ta kõiki erialaseid ja juhtimisalaseid artikleid, ajakirju ja raamatuid. Lapsed sai ta noorelt, seega karjääri ja firma alguse aegadel olid need juba teismelised ja ta sai suuresti pühenduda just haridusele ja edule.
Ta ise ütleb, et edu pant on tal mitmekülgne haridus ja firma võimalikult laitmatuna hoitud renomee.

Mina nii töökas ei ole, seega ka rikas ei ole 🙂

+6
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vastan TA algsele küsimusele.

Mina ise ei ole rikas, aga mu õde ja üks vend on. Mismoodi nad jõukaks said – töö, töö ja veelkord töö. Kummalgi on täpselt üks firma. Mõlemad tegid oma firma enne 30. eluaastat, enne omandasid korraliku hariduse. Firma maine hoidsid laitmatult puhta, seda nii klientide, töötajate kui ka näiteks maksuameti silmis 🙂 Vennal on veidi teine režiim, kuid kõige rikkam on õde. Tema rutiini kuulub näiteks iga pühapäeva hommikul täpselt ühel kellaajal täpselt 50 minutit mõtisklemist ja kirja panemist teemal Mida Õppisin Eelmisel Nädalal. Mis olid õppetunnid, kus oli tagasilööke, kus sai eksitud, kus oleks saanud paremini teha, kes lähematest töötajatest vajaks mis koolitust, kes vajaks julgustamist, kes puhkust. Mida saanuks ise paremini teha. Ka siis, kui ta järjekordselt pooleks aastaks hoopis kuskil Sri Lankal või USAs on ning tööga vaid kaugsuhtluse korras tegeleb.

Jõukaks sai ta 35. eluaastaks ja rikkaks, st kaatri, purjekate ja maailma suurlinnade katusekorterite tasemel ca 41. eluaastaks. Ka nüüd, kui ta on 65, käib ta 6-7 korda aastas erinevatel koolitustel. Juhtimine, suhtlemine, erialased koolitused, “spetsialistist juhiks” jne jne. 50-aastaselt omandas veel ühe magistri Lääne-Euroopas. Absoluutselt kindlasti loeb ta kõiki erialaseid ja juhtimisalaseid artikleid, ajakirju ja raamatuid. Lapsed sai ta noorelt, seega karjääri ja firma alguse aegadel olid need juba teismelised ja ta sai suuresti pühenduda just haridusele ja edule.

Ta ise ütleb, et edu pant on tal mitmekülgne haridus ja firma võimalikult laitmatuna hoitud renomee.

Mina nii töökas ei ole, seega ka rikas ei ole 🙂

Sa peaks mainima, et see polnud Eestis…

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ikka Eestis muidugi. Nüüd ta lihtsalt ei pea käppapidi seal sees olema ja reisib, sest see nende perele meeldib.

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ikka Eestis muidugi. Nüüd ta lihtsalt ei pea käppapidi seal sees olema ja reisib, sest see nende perele meeldib.

Ohkab

Kui ta on 65 ja alustas äridega enne 30 eluaastat, olles enne seda korralikku haridust saanud…Eesti on vabariik olnud 32 a. Mis krd korralikku haridust ta omandas 1982.a, et siis 1988 igati tugev aus mainekas äri püsti panna? Vahvlimüük? 1993 oli jõukas…musta varastatud kütuse või metsa müüjad olid jah jõukad, aga nad kõik on ka mingi ajal krim süüdi mõistetud igasugustes asjades.

+18
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ohkab

Kui ta on 65 ja alustas äridega enne 30 eluaastat, olles enne seda korralikku haridust saanud…Eesti on vabariik olnud 32 a. Mis krd korralikku haridust ta omandas 1982.a, et siis 1988 igati tugev aus mainekas äri püsti panna? Vahvlimüük? 1993 oli jõukas…musta varastatud kütuse või metsa müüjad olid jah jõukad, aga nad kõik on ka mingi ajal krim süüdi mõistetud igasugustes asjades.

Laias laastus koolitus.

+1
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tead tädike, ma mõistan, et su vaimne tervis on väga habras, aga ainus luuludega paistad olevat siin sina. Kindel, et sa skisofreeniat ei põe? See pole juba ammu naljakas, mida sa räägid.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen jurist. Selles äris on tavaline, et õpipoiss on paar aastat ABs, teeb oma eksami ära ja siis teevad oma AB vana büroo klientidega. Tavapärane.

Mis asi see AB on?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis asi see AB on?

Advokaadibüroo.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Advokaadibüroo

Noi pikk ja keeruline sõna, et välja kirjutada ei jaksa?

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

kes sinna rikaste alla kuuluvad? ma nuputan kas olen seal grupis või ei…

Netovara on poole miljoni kandis (kinnisvarad+ettevõte+hoiused), aga igakuine sissetulek selline harjukeskmine (töötan ka vähem).

Kas saaksid ilma töötamata meeldivat elustandardit hoida?

Netovara pool miljonit pole rikas. Mul on netovara u. miljon aga rikkaks ma ennast ei pea. Jõukas ammugi mitte, sest vaba aega on vähe ja palju peab tööd tegema. Küll aga olen otsustanud jõukaks saada ehk ettenähtust oluliselt varem pensionile minna.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oh, sellist asja ei saa sa kuidagi teada, järjekordne rumal väide.

Oma tuttavate kohta võin seda tõesti täie kindlusega väita. Nad on rikkad, aga ka lugupidamist väärt, iseloom on hea, käitumine suurepärane, ennast kuskil ei upita. Siinsete rikkurite (kas nad seda on või ei ole, ma ei tea) kohta seda väita ei saa.

Ma kahjuks tunnen isiklikul ühte Eesti esirikkurit kellest jubedama iseloomuga, ülbet ja arrogantset inimest on raske leida. Ikka ainult tema ja mingi pööbel siin maailmas. Niiet kõik rikkurid ei ole armastavad ja tagasihoidlikud ning tähelepanematud tupsununnud.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on tegelikult nii müüt kui olla saab, et rikkad ei tee tööd. Võib-olla nende trofeenaised/-mehed tõesti ei tee, aga rikkad ise rabavad korralikult!

Kõik ei raba. Nii minul kui mu abikaasal oma on firmad, mis aga ei eelda kummagi kontoris viibimist vaid nende juhtimisega tegelevad palgatud inimesed. Meie tegeleme oma hobidega, reisime jne. Loomulikult hoiame end kursis ka firmade käekäiguga.

Et käekäiguga kursis olla, tulebki igapäevaselt kohal olla. Muidu järgmisel hetkel see palgatud juht teeb oma firma ja läheb koos töötajate ja klientidega.

Ja mitut firmat sa oled omanud mille kõrgepalgaline tegevjuht minema jalutab kogu firma väärtusega. Paljudel rikastel inimestel on mitu kui mitte kümneid firmasid – tahad öelda, et nad käivad kõikide kontorites kohapeal iga päev ja tuhnivad jooksvate tegevuste paberites ? Mine istu oma mõnusal kontoritoolil kuskil riigiametis edasi ja ära räägi asjadest millest sa mitte midagi ei tea.

Mul endalt on üks firma kaaperdatud (üldse mitte juura). Aga kuna kaaperdaja oli ise kah laisk ja arvas, et asi niisama töötab, oli poole aastaga asjal lõpp.

Jah ja sama tavaline on see ka juuksurite ja küünetehnikute osas. Õnneks kõik palgalised tegevjuhid ei unista hommikust õhtuni firma kaaperdamisest vaid neile piisab heast sisse tulekus ilma juriidiliste kohustusteta.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Netovara pool miljonit pole rikas. Mul on netovara u. miljon aga rikkaks ma ennast ei pea. Jõukas ammugi mitte, sest vaba aega on vähe ja palju peab tööd tegema. Küll aga olen otsustanud jõukaks saada ehk ettenähtust oluliselt varem pensionile minna.

Miljon kinnisvaras üürimisel annab tulu ca 5000 eurot kuus. Elamiseks normaalne, rikkuseks tõesti vähevõitu. Võib-olla on enda elukoht veel ka selle hulgas, 300 000-500 000, siis jääb järgi vaid 2500.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miljon kinnisvaras üürimisel annab tulu ca 5000 eurot kuus. Elamiseks normaalne, rikkuseks tõesti vähevõitu. Võib-olla on enda elukoht veel ka selle hulgas, 300 000-500 000, siis jääb järgi vaid 2500.

kohe kindlasti mitte. miljoni eest saaks meie linnaosas osta 3 1960datel ehitatud maja. üürihind poleks neil kindlasti 5000/3=1666 kuus, vaid pigem mingi 400-500€ maksimaalselt. ehk siis kokku 1500€ üüritulu – kulud! kuus

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

kohe kindlasti mitte. miljoni eest saaks meie linnaosas osta 3 1960datel ehitatud maja. üürihind poleks neil kindlasti 5000/3=1666 kuus, vaid pigem mingi 400-500€ maksimaalselt. ehk siis kokku 1500€ üüritulu – kulud! kuus

Milleks sa vaatad mingeid oma pärapõrgu maju, ega kinnisvara kodu lähedale osteta, vaid sinna, kus teenida saab. Vaadates just eelmise nädala tehingut, Mustaka 3-toalist korterit, müüsime 132 000.- ära, miljoni eest saab neid 7,57 tükki, üürihind kuus 660.-

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tallinnas on 400-500 eurot kuus üürihind vanade paneelikate 1-toalistel korteritel ja 20 m2 korteritel uuemates majades.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Noblessneri korterite eest, mis maksid alla miljoni, küsitakse 4500 eurot kuus üüri.

Kinnisvara tootlus on pea alati 5 %.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kinnisvara tootlus on pea alati 5 %.

Oleneb alati kinnisvarast.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oleneb alati kinnisvarast.

Jah, aga alla 5 prossa ei hakka seda keegi lihtsalt soetamagi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, aga alla 5 prossa ei hakka seda keegi lihtsalt soetamagi.

Investeeringuna jah vaatan tootlust rohkem, aga endale ostan ju alati koduks just sellise nagu ise tahan. Kui olen endale kallima ja suurema elamise soetanud aga siis hiljem seda müüa ei soovi ja üürin välja, siis ei tule alati 5% tootlust.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui olen endale kallima ja suurema elamise soetanud aga siis hiljem seda müüa ei soovi ja üürin välja, siis ei tule alati 5% tootlust.

Ma ei tea, miks peaks mitte midagi tootvat investeeringut hoidma ja välja üürima, kui võiks vahetada selle parema investeeringu vastu.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei tea, miks peaks mitte midagi tootvat investeeringut hoidma ja välja üürima, kui võiks vahetada selle parema investeeringu vastu.

Kõik üle 0% on ju ikka tootlus. Kinnisvara pealt teenida saab ka hiljem selle kallimalt maha müües + lisaks teenitud üüritulu. Kinnisvara investeeringuna on lihtsalt portfelli üks osa, selle tasakaalustamiseks lisaks muule finantsvarale. Kui sel hetkel on kinnisvaras madalseis, siis kahjumiga müümine ei ole samuti eriti hea investeering, lootuses, et siis kuskil mujal saab selle kahjumi kiiresti tasa teha et alles siis kasumit teenima hakata.

Kui sulle kinnisvara investeeringuna pinget ei paku, siis selles ei ole ju midagi halba kui teised selles siiski mingit pikaajalist väärtust näevad.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ohkab

Tavaliselt ma ei otsi siin “valetajaid”, aga selle oe olemasolus v. rikkuses kyll kahtlen.

Katsuekorter nt. New Yorgis maksab alatest 25-st v. 3o-st miljonist dollarist. Pean silmas Manhattanit v. sellele lahedal olevaid rajoone. Kui Eestis oleks selline end ise yles tootanud daam, kes suudab endale midagi sellist lubada, ja veel mitmuses, siis kirjutaksid temast meie ajalehed kindlasti – isegi siis, kui ta ise oleks vaga privaatsust armastav, vahemalt mainitaks teda kindlasti. Eestis on ju suur sensatsioon, kui naine omal joul palju saavutab, pea keegi ei usu, ehk siis sellise artikli pealt tuleks palju klikke.

Praegu tulevad sellised tasemel meelde yksnes Wise’i asutajad, Bolt’i poisid, veel ehk moni Skype voi muu tehnoloogiafirma asutaja, kes oma osaluse on edukalt maha myynud. Iseasi, kui tegu oleks mone “vana” valiseestlasega, siis usuks kyll.

Veel see “laias laastus koolitus” on vaga ebamaarane, uhke ode ytleks kindlasti valja, mis eriala inimesega umbkaudu tegu on.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Perekooli naiste huviteemad, mille peale alati hirmsasti  põlema minnakse on 1)teiste sissetulekud  ja materiaalne vara 2)kehakaal

+1
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 91 kuni 120 (kokku 162 )