Esileht Imetamine rinnapiim ja alkohol

Näitan 9 postitust - vahemik 1 kuni 9 (kokku 9 )

Teema: rinnapiim ja alkohol

Postitas:
Kägu

Ärge nüüd pahandage, aga soovin küsida alkoholi tarbimise kohta imetamise ajal. Ei ole ma mingi joodik, kuid olen minemas pulma ja võibolla võiksin juua ühe klaasikese ¨ampust. Raseduse ajal ei tarbinud kordagi alkoholi.
Kui joon nt 1 klaasi ¨ampust või veini kohe peale lapse söötmist ja järgmise söögikorra 2-3 tunni pärast annan eelnevalt välja pumbatud piima, kas siis 4-5 tunni pärast võin uuesti lapsele rinda anda või kui pikk peaks olema vahe? Kas ma pean vahepealse piima välja lüpsma ka või ei ole seda vaja?

0
0
Please wait...

Postitas:
Keiu

RE: rinnapiim ja alkohol

Välja lüpsma ei pea. Vahe kohta ei oska kosta.

0
0
Please wait...

Postitas:
-zy-

Vahe on täpselt sama nagu rooliistumiseks. Kusagil olid ära toodud ka alkoholi kehas \”põlemise\” ajad jookide ja koguste kaupa.
http://www.alkoinfo.ee/et/mojud/alkohol-ja-naised
vt. seal allpool – alkohol ja imetamine

0
0
Please wait...

Postitas:
-zy-

Leidsin…
55 kg kaaluval naisel kulub 2,5 tundi, et vabaneda joogis sisalduvast 10 grammist alkoholist.

10 g puhast ehk absoluutset alkoholi on 1 alkoholiühik

Alkoholiühikut arvutatakse
kogus (liitrit) × kangus (%) × 0,789 = alkoholiühikute hulk.

Klaasike shampust on umbes 150 ml ehk 0,15 l; kangust keskmiselt 13,5%
See teeb siis 0,15×13,5%x0,789=1,6 ühikut
1,6×2,5tundi=4 tundi.

4 tunni pärast võid muretult imetada (juhul kui tegu on tõesti vaid 1 pokaali shampusega).

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Perekooli loengus oli sellest juttu. Kui juua pokaal (!) punast veini ja imetamise vahe on 2-3h, siis ei pea väljapumpama ning võid rinda anda.
Aga see kehtib vaid pokaali punase veini puhul.

0
0
Please wait...

Postitas:
maimmaim

No mis see üks pokaal veini ikka lapsele halba saab teha.. kui arst soovitab isegi raseduse ajal punast veini tarbida ,miks siis ei võiks ühe korra imetamise ajal patustada 😛
Hulluks ei tasuks minna..
Shampuse muidugi mina välistaks…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ÜKS pokaal veini aeg-ajalt toidu kõrvale raseduse või imetamise ajal ei ole kuidagi ohtlik. Alkohol loote vereringesse või rinnapiima ei kontsentreeru… Ohtlik on see, kui pokaaliga üiirduda ei suuda, või alkoholitarbimine on igapäevane.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

aga huvitav kui tahaksin üheks õhtuks välja minna ja lausa sõbrannaga kahepeale pudeli veini ära juua…millal ma siis uuesti imetada tohin ja kas siis peaks vahepeal välja pumpama?

0
0
Please wait...

Postitas:
-zy-

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]aga huvitav kui tahaksin üheks õhtuks välja minna ja lausa sõbrannaga kahepeale pudeli veini ära juua…millal ma siis uuesti imetada tohin ja kas siis peaks vahepeal välja pumpama?[/tsitaat]
Välja pumbata ei ole hädavajalik (vt seda esimest linki, seal kõik kirjas) samas tõenäoliselt tahad seda ise teha, sest muidu on tunne et rinnad lihtsalt lõhkevad 😛
Seega soovitan, kui vähegi võimalik, mitte sellist kogust ette võtta. Endal on halb olla (hea asemel, mida alkohol peaks tegema).

Alkoholi verest täieliku kadumise aeg on umbkaudu…
0,375x12x0,789×2,5=8,8 tundi.

0
0
Please wait...

Näitan 9 postitust - vahemik 1 kuni 9 (kokku 9 )

Esileht Imetamine rinnapiim ja alkohol

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.