Jagan negatiivset kogemust. Soovitan mitte osta ja kinkida sellist kinkekaarti.
Läksin oma kinkekaarti realiseerima. Peal oli 50 eurot. Kassas maksma asudes selgus, et kinkekaarti koos pangakaardiga kasutada ei saa. Kui arve on üle 50. euro, siis ülejäänu tuleb tasuda sularahas. Sularaha ma aga ei oma kunagi. Tükk aega lahendasime nö arusaamatust kassas. Teised järjekorras olevad inimesed olid juba pahased, et aega raiskasime.
Lõin käega, ja maksin seekord kogu arve pangakaardiga.
Mõni aeg hiljem läksin uuele katsele. Võtsin automaadist välja piisava hulga sularaha, juhuks, kui arve ületab 50 eurot, siis saan sularahas juurde maksta.
Liigun kaubaga kassasse. Kaubad on läbi löödud ja esitan kinkekaardi. Müüja haaras peast ja tahtis kassast põgeneda. Et tema ei oska ja tema ei saa hakkama. Temal kokkupuude selle teemaga puudub. Tahtis kedagi appi kutsuda. Jälle pikk järjekord taga ja inimesed jälle rahutult nihelemas.
Arve oli ligi 100 eurot. Maksin siis sularahas ja kinkekaardiga. Lisaks, kuna sularahas oli ümmargune summa, pidi müüja mulle midagi tagasi maksma. Kahe peale saime siiski arvutusega hakkama ja lõpuks tehing õnnestus. Aga ebameeldiv tunne jäi. Esiteks, et teised pidid minu järgi ootama. Teiseks, et ajasin müüja segadusse. Kolmandaks see arutamine ja arvutamine kassas, et kõik õigesti saaks. Ja lõpuks pidin ka allkirja kuhugile andma, et olen kaarti kasutanud.
Müüjale etteheited puuduvad. Aga lihtsalt hoiatuseks, et selle poe kinkekaardi kasutamine on tohutult ebamugav ning on näha, et ka müüjate jaoks väga ebamugav.
Samuti, mulle jäi arusaamatuks küsimus, kui palju kaardi peal raha on. Sama küsimus oli ka esimesel korral. No, miks peab klient täpselt teadma, kui palju kaardi peal on? Tegemist on ju kinkekaardiga ja kingisaaja ei pruugi teadagi, kui palju talle kingiti. Kui ma ütlen, et on 100 eurot, kas ma siis saan 50-eurose kaardiga maksta 100-eurose arve?