Esileht Ajaviite- ja muud jutud Roolijoodiku mälestamine

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 83 )

Teema: Roolijoodiku mälestamine

Postitas:
mudakonn

Kas roolijoodikut, kes lisaks tappis teise inimese, on sobilik avalikult mälestada?

Eestis on kombeks, et ole sa milline lurjus tahes, sinu hukkumiskohale tuuakse mälestusküünlaid. Võibolla peaksite piirduma surnuaiaga?

+11
-22
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Tihasepreili

Ka roolijoodik on kellegi poeg, isa, vend, tädipoeg, sõber, naaber, koolikaaslane jne. Mõistetav, et nende jaoks tuleb inimene enne ja alles siis “tiitlid”.

+34
-5
Please wait...

Postitas:
kata85

Kust on üldse tulnud komme viia hukkumispaika lilli, küünlaid, mõmmisid? USAst? Milleks seda vaja on? Kodus ja surnuaias saab ka küünla põlema panna.

+29
-7
Please wait...

Postitas:
nodzu2007

Kust on üldse tulnud komme viia hukkumispaika lilli, küünlaid, mõmmisid? USAst? Milleks seda vaja on? Kodus ja surnuaias saab ka küünla põlema panna.

Sest see on hukkumispaik.

+7
-12
Please wait...

Postitas:
Alfa

Ka roolijoodik on kellegi poeg, isa, vend, tädipoeg, sõber, naaber, koolikaaslane jne. Mõistetav, et nende jaoks tuleb inimene enne ja alles siis “tiitlid”.

Ei tea, ma vist pole nõus. Mina ja minu lapsed oleme igapäevased autojuhid maanteel. Tõesti ei suuda kaasa tunda roolijoodikutele, pigem on kergendustunne, et üks oht jälle teiste jaoks (ka minu ja mu laste jaoks) vähem. Darwini auhinda ei anta välja niisama, see tuleb auga välja teenida.

+14
-15
Please wait...

Postitas:
natakas

Aga kui avariis hukkus ka teine inimene, kuidas siis teada on, kellele need küünlad on?

+14
0
Please wait...

Postitas:
plixi

Täpselt. Ema süda ei lõpeta iial nutmist, emaarmastus on tingimusteta armastus.

+23
-5
Please wait...

Postitas:
Maikuu

Mis USA! Seda tehti juba nõukaajal ja siis oli kombeks suisa nimega hauakivi panna. Lapsepõlves viis minu koolitee ühest sellisest kivist mööda. Ka hukkunu laps pidi sellest igapäevaselt mööda kõndima. Ma ei taha mõeldagi milline psühholoogiline pinge tal võis terve kooliaja peal olla. Tol ajal ju ei pakutud mingit leina nõustamist ega psühholoogilist abi.

Hiljem millalgi vabariigi ajal vist keelati kivid ära, et püüavad liialt juhtide tähelepanu teelt kõrvale.

+19
-3
Please wait...

Postitas:
nimetamats

Huvitav ,et maanteeamet muialt korjas need kivid tee äärest ära kuna on ohtlikud .ainult K-Järve ringteel on mingi venelase tohutu kivilahmakas alles .Miks see seal ohtlik ei ole?

+7
-2
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Sest see on hukkumispaik.

Mis siis sellest? Laip ju viiakse ära hukkumispaigalt.

+6
-11
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Täpselt. Ema süda ei lõpeta iial nutmist, emaarmastus on tingimusteta armastus.

Ema saab ja hakkabki käima surnuaial, täiesti normaalne. Keegi ei keela sul minna hukkunu matustele, täiesti normaalne.

+8
-4
Please wait...

Postitas:
km70

Ei tea, ma vist pole nõus. Mina ja minu lapsed oleme igapäevased autojuhid maanteel. Tõesti ei suuda kaasa tunda roolijoodikutele, pigem on kergendustunne, et üks oht jälle teiste jaoks (ka minu ja mu laste jaoks) vähem. Darwini auhinda ei anta välja niisama, see tuleb auga välja teenida.

Keegi ei sunnigi ju sind kaasa tundma. Leinavad ja kurvastavad need, kes teda lähemalt tundsid. Sina tead tema üht tegu, mis paraku sai saatuslikuks, aga teised teavad teda kui inimest. Las nemad ometi leinavad, nagu neil vaja on.

+27
-4
Please wait...

Postitas:
temake

Kohe tuleb keegi kes ütleb, et eestlane olla on ikka uhke ja hää, sest vaata praegust sõda ümberringi, meie ei sõdi kellegagi kunagi kuna pole sõjardid,  aga et meie riigis esineb muret tekitavalt rohkem roolijoodikuid, enesetapud, palju psüühiliselt haigeid inimesi, kellest pooled ei kõlba isegi sõjaväkke, naiste diskrimineerimine, rassism, korruptsioon  jne siis see näitab ikka ja jälle et me pole kuhugi veel jõudnud edasi areneda, ikka istume paljude jaoks viletsate Ida riikide seas. Põhjamaale ei oota meie riiki keegi!

+2
-24
Please wait...
Postitas:
legeq

Kõik toimingud, mis tehakse peale inimese surma, ei ole vajalikud surnu jaoks, vaid lähedaste. Las inimesed leinavad nagu neil vaja on, kui see nende olemist natukenegi kergemaks teeb.

+22
-1
Please wait...

Postitas:
koaalala

Vahetult peale hukkumist ei ole veel surnuaeda midagi viia, inimene on veel matmata. Viiaksegi sinna, kus saab teda mälestada.

+18
0
Please wait...

Postitas:
matas

Vahetult peale hukkumist ei ole veel surnuaeda midagi viia, inimene on veel matmata. Viiaksegi sinna, kus saab teda mälestada.

Paned kodus küünla põlema. Haiglas sureb ka palju inimesi, ei viida nagu sinna küünlaid.

+7
-27
Please wait...

Postitas:
maarjaline

Kohe tuleb keegi kes ütleb, et eestlane olla on ikka uhke ja hää, sest vaata praegust sõda ümberringi, meie ei sõdi kellegagi kunagi kuna pole sõjardid, aga et meie riigis esineb muret tekitavalt rohkem roolijoodikuid, enesetapud, palju psüühiliselt haigeid inimesi, kellest pooled ei kõlba isegi sõjaväkke, naiste diskrimineerimine, rassism, korruptsioon jne siis see näitab ikka ja jälle et me pole kuhugi veel jõudnud edasi areneda, ikka istume paljude jaoks viletsate Ida riikide seas. Põhjamaale ei oota meie riiki keegi!

tuleb või?

+1
0
Please wait...

Postitas:
amatoor

Hukkunud juhi joove tehakse kindlaks alles ekspertiisiga ja see võtab aega, selleks ajaks on küünlad viidud. Ja teiseks, kelle asi see on, kuhu keegi küünlaid viib.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Ambrus

Kui samas kohas hukkus ka kaassõitja, siis kust sa tead, kellel küünlad just on? Mudakonna tüüpiline teema, madal inisemine, sulle lähevad need surmauudised kuidagi hirmasti peale, et teematama ajab kohe iga kord.

+14
-4
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Las inimesed leinavad nagu neil vaja on

Aga kui mul tekib soov viia küünal lähimasse kaubanduskeskusesse? Kas ma tohin leinata sinu aiavärava taga?

+4
-13
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Sel juhul sobiksid küünlad suurepäraselt surnukuuri juurde?

+2
-12
Please wait...

Postitas:
mii

Kohad, kus keegi on vägivaldselt ja/või traagiliselt hukkunud, paraku on erilise tähendusega. Vähemalt mõnda aega peale traagilist sündmust. Paratamatult lähevad hukkunutega seotud inimesed või ka võõrad, kellele juhtunu korda läheb “seda kohta” vaatama. See, et surmapaika tuuakse ka küünlaid ja lilli või isegi mängukarusid ja inglikujusid on paratamatu. Tavaliselt mõne nädala möödudes taoline käitumine lõpeb. Väga harva, kui kellegi hukkumiskohta püsiv mälestusmärk pannakse.

Nii et kui minu aiavärava taga  peaks keegi surma saama, (mida ma muidugi loodan, et ei juhtu) siis ma kannatan paar nädalat neid lilli, kaisukarusid ja leinajaid ära. Kuidagi väiklane oleks nuriseda.

+18
0
Please wait...

Postitas:
maarjaline

Aga kui mul tekib soov viia küünal lähimasse kaubanduskeskusesse? Kas ma tohin leinata sinu aiavärava taga?

no kas see,soov tekibki “lambist” või mis sa öelda tahad

+4
0
Please wait...

Postitas:
KaptenKammeljas

Siiski oli see inimene kellegi poeg/isa/õde/vend/ema jne…..Tema tegudes ei ole teised süüdi, kellele ta kallis oli kõigele vaatamata.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Just, soov tekib lambist. Meeldib sinu värava punane värv, sest see seostub vere värviga.

0
-11
Please wait...
Postitas:
sool

Kohe tuleb keegi kes ütleb, et eestlane olla on ikka uhke ja hää, sest vaata praegust sõda ümberringi, meie ei sõdi kellegagi kunagi kuna pole sõjardid, aga et meie riigis esineb muret tekitavalt rohkem roolijoodikuid, enesetapud, palju psüühiliselt haigeid inimesi, kellest pooled ei kõlba isegi sõjaväkke, naiste diskrimineerimine, rassism, korruptsioon jne siis see näitab ikka ja jälle et me pole kuhugi veel jõudnud edasi areneda, ikka istume paljude jaoks viletsate Ida riikide seas. Põhjamaale ei oota meie riiki keegi!

Ja mis alaväärsuskompleks see on, mis sunnib uskuma, et mujal on piimajõed ja pudrumäed?

+6
0
Please wait...

Postitas:
koaalala

Kui sa mudakonn oled kaotanud minu aia taga oma venna, õe, ema või muu lähedase – siis tule ja pane küünal . Ma tulen ja lohutan sind ka, kui soovid.

Selliste soovidega nalja ei tehta.

+9
0
Please wait...

Postitas:
maarjaline

Just, soov tekib lambist. Meeldib sinu värava punane värv, sest see seostub vere värviga.

no ei saa pihta, mida öelda tahad, mis on seost kellegi värava värviga ja hukkumispaigaga

0
0
Please wait...

Postitas:
AmandaRosaalie

Nii et kui minu aiavärava taga  peaks keegi surma saama, (mida ma muidugi loodan, et ei juhtu) siis ma kannatan paar nädalat neid lilli, kaisukarusid ja leinajaid ära. Kuidagi väiklane oleks nuriseda.

Jah, ka mina kannataksin ära, aga mis edasi saab? Need mälestajad ise koristama ei tule ju. OK, kuivanud lilled ja ära põlenud küünlad viskan prügikasti. Aga mis ma nende kaisukarudega teen? Viskan ka ära? Kuidagi imelik oleks ära visata, samas endale ka hoida ei taha ja lõpmatult ju värava ees ei seisa…

+2
-4
Please wait...

Postitas:
mudakonn

no ei saa pihta, mida öelda tahad, mis on seost kellegi värava värviga ja hukkumispaigaga

Mind huvitab, et mis seos on hukkumispaigal ja mälestamispaigal.

+1
-4
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 83 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Roolijoodiku mälestamine