Esileht Ajaviite- ja muud jutud Roolijoodiku mälestamine

Näitan 23 postitust - vahemik 61 kuni 83 (kokku 83 )

Teema: Roolijoodiku mälestamine

Postitas:
saskia2

Minu küsimus on, et kas ja mis seos on hukkumiskohal ja mälestamiskohal. Miks viiakse küünlad hukkumiskohale, mitte mälestamiskohale?

Siin on ju juba põhjendatud, et mälestamiskohta (nt kalmistu või kodune altar) sellisel juhul veel ei ole.

Kodune altar?!? No tõesti, püha taevas!

+5
-2
Please wait...

Postitas:
saskia2

Praegu Tartus viivad ka täiesti võõrad inimesed küünlaid avariipaika. Kuigi otse seal laps ei hukkunud, aga tuntakse, et on vaja üks leek mälestuseks süüdata. Lihtsalt nii jube õnnetus.

Vot mina pole kunagi sellest fenomenist aru saanud. Mis see küünlaleek aitab? Mõtled loomulikult kurbusega, aga vajadus sùüdata küünal? Veel ekstra kobida õnnetuskohale? Mis see annab?

+5
-16
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Praegu Tartus viivad ka täiesti võõrad inimesed küünlaid avariipaika. Kuigi otse seal laps ei hukkunud, aga tuntakse, et on vaja üks leek mälestuseks süüdata. Lihtsalt nii jube õnnetus.

Vot mina pole kunagi sellest fenomenist aru saanud. Mis see küünlaleek aitab? Mõtled loomulikult kurbusega, aga vajadus sùüdata küünal? Veel ekstra kobida õnnetuskohale? Mis see annab?

Inimesed tunnevad põnevust? Näiteks kui juhtub liiklusõnnetus, siis on kari segaseid ümber õnnetuskoha, vahivad töllinäoga ja salvestavad toimuvat mobiiltelefoniga.

0
-7
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
kaegu121

Nõustun. See ülekäigurada jääb mu igapäevasele trajektoorile ja näen, kuidas inimesed oma lapsi sinna tarivad. Miks seda vaja teha on? Et saaks oma lasteaialapsele seal küünalde vahel rääkida, et näed lapseke, see ongi see koht, kus see vanaonu selle beebi surnuks sõitis?

+4
-6
Please wait...

Postitas:
ageta

Nõustun. See ülekäigurada jääb mu igapäevasele trajektoorile ja näen, kuidas inimesed oma lapsi sinna tarivad. Miks seda vaja teha on? Et saaks oma lasteaialapsele seal küünalde vahel rääkida, et näed lapseke, see ongi see koht, kus see vanaonu selle beebi surnuks sõitis?

Selliselt tõesti ei tasuks rääkida aga kui näidata pilte, näidata uudist, näidata ülekäigurada ja seletada, et vaata kui hea nähtavus autojuhil oli aga näe, alati võib juhtuda, et ikkagi ei näe. Sellest tingituna, mu kallis laps, ei tohi jalakäija kunagi üle sõidutee joosta ning peab alati enne tee ületamist veenduma, et auto jääb seisma. Ka sina ei tohi enne auto seisma jäämist teele astuda, sest täiskasvanu lapsevankriga on suur aga sina oled väiksemat kasvu ja jääd seega ka veel halvemini silma. See naine ja laps said raskelt vigastada, laps suri hiljem haiglas, naise kohta veel ei tea. Kui sina astud teele enne auto seismist, võid sina samamoodi viga või surma saada.

Niiviisi seletades, jaa absoluutselt, kiidan iga lapsevanemat, kes oma lapsele nõnda näitlikult ära seletab ja põhjendab ning liikluses toimunud õnnetusi reaalsete näidetena kasutab. Selliselt võiks sinna mu poolest kasvõi klassiekskursioone teha.

+9
-3
Please wait...

Postitas:
koaalala

Liigun nii autojuhi, kui ka jalakäijana. Autojuhina võtan hoo maha kui lähenen ülekäigurajale, eriti veel võõras linnas, sest kunagi ei tea, millal võib keegi auto ette astuda – näiteks kulges üks noormees mööda kõnniteed, klapid peas ja tegi -hopp – 90 kraadise pöörde ja astus sama hooga ülekäigurajale, kordagi ei vaadanud paremale ega vasakule. Õnneks oli hoog maas ja sain pidama. Hiljuti käis aga hirmujutt küll läbi, kui lasin naise koos lapsega üle tee ja minu tagant tehti vasakult  möödasõit – minu taga juht vist arvas, et ma nalja pärast pean auto enne vöötrada kinni. Õnneks oli naine ja laps sel hetkel veel minu auto ees.

Jalakäijana ma ei julge sedasi lambist sõiduteele astuda, ikkagi veendun, et juht mind näeb ja jõuab auto peatada, minu kondid on need, mis saavad kõige rohkem kannatada.

+9
0
Please wait...

Postitas:
kaegu121

Selliselt tõesti ei tasuks rääkida aga kui näidata pilte, näidata uudist, näidata ülekäigurada ja seletada, et vaata kui hea nähtavus autojuhil oli aga näe, alati võib juhtuda, et ikkagi ei näe. Sellest tingituna, mu kallis laps, ei tohi jalakäija kunagi üle sõidutee joosta ning peab alati enne tee ületamist veenduma, et auto jääb seisma. Ka sina ei tohi enne auto seisma jäämist teele astuda, sest täiskasvanu lapsevankriga on suur aga sina oled väiksemat kasvu ja jääd seega ka veel halvemini silma. See naine ja laps said raskelt vigastada, laps suri hiljem haiglas, naise kohta veel ei tea. Kui sina astud teele enne auto seismist, võid sina samamoodi viga või surma saada.

Niiviisi seletades, jaa absoluutselt, kiidan iga lapsevanemat, kes oma lapsele nõnda näitlikult ära seletab ja põhjendab ning liikluses toimunud õnnetusi reaalsete näidetena kasutab. Selliselt võiks sinna mu poolest kasvõi klassiekskursioone teha.

Esiteks ei viitsi ükski laps nii pikka heietamist sul kuulata ja teiseks on su monoloogi mõte täpselt sama, mis mina ütlesin.

+6
-9
Please wait...

Postitas:
saskia2

Selleks ei pea aündmuskohale minema.

Aga sinu postitus tõestabki seda, et kui enne sõiduteele astumist ema vahtis paremale poole, on süüdi mõlemad osapooled. Veendu, et lähenev auto peatub enne kui oma lapsekäruga teele astud! Õnnetus hüüdis tulles ju.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
kata85

Üksi olles lähen julmalt üle tee. Kui auto on nina all, siis loomulikult enesetappu ei soorita ning loomulikult jälgin, et auto jääks seisma.On ülekäike, kus muudmoodi lihtsalt üle ei saa. Lastega olen kindel, et auto võtab hoo maha, et seisma jääda

+1
-8
Please wait...

Postitas:
ageta

Esiteks ei viitsi ükski laps nii pikka heietamist sul kuulata ja teiseks on su monoloogi mõte täpselt sama, mis mina ütlesin.

Kui sa heietad, siis tõesti laps ei viitsi kuulata. Proovi teine kord temaga arutada, kaasab lapse palju paremini ja jääb meelde ka. Ning ei, ei ole täpselt sama, mis sa ütlesid. On ikka vaks vahet, kas öelda, et näe, siin sai surma või teha sellest surmast õpetlik näidis.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
ageta

Selleks ei pea aündmuskohale minema. Aga sinu postitus tõestabki seda, et kui enne sõiduteele astumist ema vahtis paremale poole, on süüdi mõlemad osapooled. Veendu, et lähenev auto peatub enne kui oma lapsekäruga teele astud! Õnnetus hüüdis tulles ju.

Ei pea muidugi, reaalselt koha nägemine annab lihtsalt lisaväärtuse.

Aga jaa, otse loomulikult on süüdi mõlemad osapooled. Ka korralikult vasakule-paremale vaatamise puhul on mõlemad osapooled süüdi, sest jalakäija peab veenduma tee andmises ning ei tohigi enne teele astuda, ainult vaatamisest ei piisa. Igati nõus ka sellega, et õnnetus hüüdiski tulles.

+6
-3
Please wait...

Postitas:
taivopalm

Üksi olles lähen julmalt üle tee.

Seda oli nüüd üpris julm lugeda:) Mina näiteks ei lähe julmalt üle tee, vaatan ikka mitu korda siia ja sinna. Pealinnas on autojuhid üldjoontes ka viisakad, lastakse vöötrajal üle tee täiesti mõistliku aja jooksul.

+4
0
Please wait...

Postitas:
kata85

Seda oli nüüd üpris julm lugeda:) Mina näiteks ei lähe julmalt üle tee, vaatan ikka mitu korda siia ja sinna. Pealinnas on autojuhid üldjoontes ka viisakad, lastakse vöötrajal üle tee täiesti mõistliku aja jooksul.

Üle minnes loomulikult vaatan hoolikalt, aga astun lihtsalt teele kui muud üle ei jää ja jään vaatama, mis edasi saab- ei torma uisapäisa auto alla. Tallinnas on ülekäike, kust ei lasta viisakalt üle.

0
0
Please wait...

Postitas:
mobile

Selleks ei pea aündmuskohale minema.

Ehk täiskasvanu ei pea. Meie lapselaps, kes kõnnib samal sebral üle päeva, sai tõesti  sisuliselt targemaks. Talle on sadu kordi seletatud ja seletatud, kuidas teed ületada, aga seda on ta tõesti võtnud vist suvalise heietusena. Nüüd nägi telekast videot, nägi küünlaid ja tahtis ka ise ühe viia. Küsis palju, seletati uuesti palju. Mitu päeva küsis, kuidas ikka sai juhtuda. Seda seletamist ta enam suvalise heietusena ei võtnud, väga tugevalt mõjus.

+3
0
Please wait...

Postitas:
saskia2

Üksi olles lähen julmalt üle tee. Kui auto on nina all, siis loomulikult enesetappu ei soorita ning loomulikult jälgin, et auto jääks seisma.On ülekäike, kus muudmoodi lihtsalt üle ei saa. Lastega olen kindel, et auto võtab hoo maha, et seisma jääda

Osad lasid aastavahetusel ka tee peal “julmalt” saluuti, mis sest tagantjärele kasu on? Tark inimene veendu oma ohutuses.

+7
0
Please wait...

Postitas:
saskia2

Pidin just sama kirjutama, Tallinnas lasevad 95% autojuhte kenasti üle tee. Ei tea, mis pseudoprobleem selle julmalt teele astumisega on.

+9
-1
Please wait...

Postitas:
kata85

Osad lasid aastavahetusel ka tee peal “julmalt” saluuti, mis sest tagantjärele kasu on? Tark inimene veendu oma ohutuses.

No need olid puhta idioodid

0
-1
Please wait...

Postitas:
kata85

Pidin just sama kirjutama, Tallinnas lasevad 95% autojuhte kenasti üle tee. Ei tea, mis pseudoprobleem selle julmalt teele astumisega on.

95% lausa? Kuskil Nõmmel ja Pirital vo tõesti. Kesklinnas vist enam ei ole väga foorita ülekäike ja kui ongi, siis  kasutada ei julge.( Äkki oli Toompuiesteel) Aga Lasnamäel leidub ülekäik, kust tihtipeale ei saa muudmoodi üle. Rekkad lasevad ilusti üle, aga sõidukad mitte. Õismäel pead ka tükk aega ootama, aga kui astuda samm sõiduteele, siis teatakse küll mida teha

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Seliiina

Õismäel pead ka tükk aega ootama, aga kui astuda samm sõiduteele, siis teatakse küll mida teha

Aga siis peabki teed andma. Mingil teatud kontingendil jalakäijatest on hobi hängida ülekäiguraja juures ja nt juttu ajada omavahel, ilma et oleks kavatsust üle tee minna ja neile lollidele/viisakatele autojuhtidele siis vehitakse käega, et mine edasi. Krt, astu 10 sammu suvalisele poole, ära seisa ülekäigu otsa juures ja mängi telefonis või jututa. Saa siis aru, kas vahib seal ilma või tahab üle tee minna. Astud teele või teed näo, et astud, küll siis pidama saavad.

Jalakäijale on vanasõna, et kas kukub pott vastu kivi või kivi vastu potti, viga saab igal juhul pott… Tasub ka ise silmad lahti hoida, kirstus on vähe kasu, et sul oli õigus.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
maarjaline

olen autojuht ja ma tõesti ei tea kaasa rääkida, kui suur % autojuhtidest jalakäijad üle tee laseb, aga olen täheldanud, et üha rohkem ja rohkem on jalakäijad hakanud tänama, et üle tee lastakse ülekäigurajal, kas see tähendab, et see pole tavaline?

0
0
Please wait...

Postitas:
Maikuu

Iga teine ei lase. Ja vahel tõesti ei jää muud üle kui pead tegema juba ühe sammu ära, et autod seisma jääks. Nii imelik kui see ka ei ole, siis Eestis juhiga silmaside loomine tähendab, et ta sõidab südamerahus sul üle varvaste – yess märkas autot ja võib rahus edasi panna.  Teeskle silmaklappidega hobust ja siis ta laseb su üle – möhh ta vist ei näinud, et MINA tulen.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
km70

Eestis ei ole asi selles, et autojuhid ei märka, vaid nad EI taha jalakäijat märgata. Sa võid seal sebra juures seista ja üritad autojuhiga silmsidet luua, aga nad panevad sust nagu postist mööda ja lisavad gaasi ka, et saaks ikka enne üle sõidetud.

Üldse pole nii, Eestis on viimastel aastatel see kultuur väga pika sammuga arenenud ning mina küll ei näe kuskil, et jalakäijana oodata tuleks rohkem kui ehk paar autot. Seda muidugi juhul, kui jalakäija ka ise enda märgatavaks teeb ning oma käitumises ühemõtteline on. Kas sa ise oled autojuht? Kas sa oskad jalakäijana eristada, millal sa oled märgatav ja millal mitte? Väga paljud inimesed, kellel endal pole juhilube, ei kujuta ettegi, kui halb neid märgata on vihmas, hämaruses, loojuvas päikeses, vilkuva valgusfoori all, reklaamidest küllastunud ümbruses, lumehange taga, jne jne. Lisaks seisavad palju jalakäijad nii, et pole asendist üheselt aru saada, kas oodatakse bussi või tahetakse üle tee saada.

Vanast autojuhist, aga loomulikult ka hukkunud lapsest ning tema lähedastest on väga kahju. Vanad autojuhid on üldiselt väga hoolikad ning aeglased, pole küll näinud ühtegi kihutavat 70+ sohvrit. Väga halb õnnetus.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
saskia2

95% lausa? Kuskil Nõmmel ja Pirital vo tõesti. Kesklinnas vist enam ei ole väga foorita ülekäike ja kui ongi, siis kasutada ei julge.( Äkki oli Toompuiesteel) Aga Lasnamäel leidub ülekäik, kust tihtipeale ei saa muudmoodi üle. Rekkad lasevad ilusti üle, aga sõidukad mitte. Õismäel pead ka tükk aega ootama, aga kui astuda samm sõiduteele, siis teatakse küll mida teha

Minu kogemus Nõmmelt, kesklinnast ja Mustamäelt, kus liiklen. Jäädakse ikka seisma küll. Mõnikord lausa piinlik, jalutan öö hakul koeraga ja vaja Vabaduse pst ületada, vaatan, auto tuleb, jään seisma, koer kõrval. Pole ju kiiret, sõitku mööda, ainuke auto nii kaugele kui silm seletab. Ja ei, ta peatub ülekäiguraja ees, et mina ja mu koer üle tee saaks minna. Loomulikult siis ju ikka lehvitan ka tänamiseks.

+5
0
Please wait...

Näitan 23 postitust - vahemik 61 kuni 83 (kokku 83 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Roolijoodiku mälestamine