Hei!
Oskab keegi öelda miks hakkab rullbiskviit rulli keerates lõhenema?
Teen retseptijärgi , nii nagu kirjas aga ikka läheb nii.
Kuna retseptis on supilusikatega jahu ja tärklist siis kas vb doseerin midagi üle . St ma ei tea ju kui suur supilusikas on retsepti koostajal.
Kas siis panna pigem vähem jahu ? Või rohkem tärklist?
Retseptis oli 5 spl jahu ja 2 spl tärklist
Teema: Rullbiskviidi tegemine
kuidas sa teed? mina kummutan ahjus võetud rullbiskviidi teisele, tuhksuhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, võtan ära selle paberi, mille peal ta küpses, katan niiske köögirätkuga ja jätan sinna alla jahtuma. keeran rulli alles jahedana.
retsepti ei mäeta (vaatan alati uuesti), aga vist oli 1 muna kohta 1 spl jahu + 1 spl tärklist + 1 spl suhkrut
Mina teen kõik samamoodi, nagu eelmine, aga ei kata niiske rätikuga, vaid keeran ta koos küpsetuspaberiga rulli (nii et paber jääb rulli vahele ka) ja jätan jahtuma. Pärast rullin ettevaatlikult lahti, panen täidise peale ja rullin uuesti kokku
Mina teen kõik samamoodi, nagu eelmine, aga ei kata niiske rätikuga, vaid keeran ta koos küpsetuspaberiga rulli (nii et paber jääb rulli vahele ka) ja jätan jahtuma. Pärast rullin ettevaatlikult lahti, panen täidise peale ja rullin uuesti kokku
ma teen ka nii, samuti rätiga ei kata, vaid keeran kohe rulli. paberi puistan üle tavalise suhkruga, see nagu aitab kinnijäämisa vastu mumeelest paremini.
seda ka, et üle ei tohi küpsetada, kui taigen juba krõbe, siis muidugi praguneb.
Soovitan muretseda endale mõõdulusikate komplekt, siis saad kindel olla, et doseerid õigesti.
https://astri.ee/apelsin/ibili-accesorios-moodulusikad-4-osaline-komplekt-1574757281737/
Pärast rullin ettevaatlikult lahti, panen täidise peale ja rullin uuesti kokku
Ära rulli endam uuesti lahti, pane täidis kohe vahele.
Pärast rullin ettevaatlikult lahti, panen täidise peale ja rullin uuesti kokku
Ära rulli endam uuesti lahti, pane täidis kohe vahele.
Ta rullib kuumalt ja koos paberiga, ei saa sinna kohe täidist panna 🙂
Olen ka niimoodi teinud. Jahtub rullis ära, siis uuesti lahti ja siis täidis.
Kas liiga palju jahu või munad vähe vahustatud.
Kaks lusikatäit kuivainet ühe muna kohta on ilmselt liiga palju, kui just munad väga suured ei ole. Tärklist võib võtta jahu asemel, mitte lisaks, ja rullbiskviidi sisse ma seda üldse ei paneks. Paneks nt vahvlite sisse, et need oleksid krõbedamad ja jäigemad. Äärmisel juhul natuke tordipõhja-biskviidi sisse. Rullbiskviit ei pea üldse krõbe olema, vaid justnimelt pehme ja õhuline. Ilmselt ongi asi liigses koguses tärklises, mis kooki kuivatab ning selle rabedaks muudab.
Supilusikas on supilusikas. Sellest väiksem on dessertlusikas ja siis tuleb teelusikas. Ühe-kahe, ehk ka kolme lusika pealt pole vahe märgatav, aga kui sa teed nt kümnest munast biskviiti ja paned dessertlusikaga kuivainet, siis jääb seda vähe. Kui just munad mingid pisikesed ei ole.
Samuti on vahe vahel, kas lusikas on triiki või kuhjaga. Suure muna puhul võib ka lusikas kuhjaga olla, pisema muna puhul triiki.
Mina pole ealeski tärklist pannud, ainult jahu ja vahekorras 1-1-1, st 1 muna, 1 spl suhkrut, 1 spl jahu. Jahu tuleb kindlasti sõelaga sõeluda ja korralikult kõvaks vahustatud muna-suhkrumassile sisse VOLTIDA. Liigselt segada ei tohi.
Pole kunagi midagi lõhenenud. Valan küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja peale küpsetamist keeran kohe rulli. Siis jahtunult rullin lahti, võtan küpsetuspaberi ära ja panen täidise.
Väga õige. Ja see ka veel, et üle ei tohi samuti küpsetada. MUidu jääb kuiv ja samune – jah, murdub.
retsepti ei mäeta (vaatan alati uuesti), aga vist oli 1 muna kohta 1 spl jahu + 1 spl tärklist + 1 spl suhkrut
Biskviidi retsept on 1 muna + 1 spl jahu + 1 spl suhkrut. Ei mingit tärklist, ammugi mitte jahule topelt lisaks.
No mina olen viimasel ajal rullbiskviiti teinud AINULT tärklisega, leidsin niisuguse gluteenivaba retsepti!!! Ja väga hea tuleb välja !!!Küpsetuspulber on seal ka muidugi.
Olen teemaalgataja
Teen selle järgi
https://katzkokkab.com/2018/07/05/kohupiima-vahukoore-rullbiskviit/
Eile tegin jälle ja paarist kohast murenes päris koledasti. Ma ei saa aru milles viga. Eile isegi võtsin ahjust varem välja kui 7 min . Mitte kuskilt polnud krõbe vms. Selline mõnus vetruv. No ma ei tea. Olen teinud sama retsepti järgi ka , ja olen saanud ilusa biskviidib ilma lõhenemiseta
Olen teemaalgataja
Teen selle järgi
https://katzkokkab.com/2018/07/05/kohupiima-vahukoore-rullbiskviit/
Eile tegin jälle ja paarist kohast murenes päris koledasti. Ma ei saa aru milles viga. Eile isegi võtsin ahjust varem välja kui 7 min . Mitte kuskilt polnud krõbe vms. Selline mõnus vetruv. No ma ei tea. Olen teinud sama retsepti järgi ka , ja olen saanud ilusa biskviidib ilma lõhenemiseta
Kas sa rullisid jahtumise ajaks kokku, nagu siin soovitatud?
Olen teemaalgataja
Teen selle järgi
https://katzkokkab.com/2018/07/05/kohupiima-vahukoore-rullbiskviit/
Eile tegin jälle ja paarist kohast murenes päris koledasti. Ma ei saa aru milles viga. Eile isegi võtsin ahjust varem välja kui 7 min . Mitte kuskilt polnud krõbe vms. Selline mõnus vetruv. No ma ei tea. Olen teinud sama retsepti järgi ka , ja olen saanud ilusa biskviidib ilma lõhenemiseta
Kas sa rullisid jahtumise ajaks kokku, nagu siin soovitatud?
Siin ei ole kuskil öeldud et rulli jahtumise ajaks kokku
No aga proovi ükskord rullida! Siin on ju paljud seda soovitanud. Rulli koos paberiga.
Siin ei ole kuskil öeldud et rulli jahtumise ajaks kokku
SIIN – selles foorumi teemas, kust sa hetkel nõu küsid 😉
See soojalt koos küpsetuspaberiga kokkurullimise nipp on päris vana, mitte mingi uuema aja leiutis.
Üks võimalik põhjus võib olla veel ka vana jahu. Sellepärast soovitataksegi jahu hulka sõeluda, mitte lihtsalt valada – jääb rohkem õhku ja on üldse kuidagi pehmem ja hõrgum.
Olen teemaalgataja
Teen selle järgi
https://katzkokkab.com/2018/07/05/kohupiima-vahukoore-rullbiskviit/
Eile tegin jälle ja paarist kohast murenes päris koledasti. Ma ei saa aru milles viga. Eile isegi võtsin ahjust varem välja kui 7 min . Mitte kuskilt polnud krõbe vms. Selline mõnus vetruv. No ma ei tea. Olen teinud sama retsepti järgi ka , ja olen saanud ilusa biskviidib ilma lõhenemiseta
Kas sa rullisid jahtumise ajaks kokku, nagu siin soovitatud?
Siin ei ole kuskil öeldud et rulli jahtumise ajaks kokku
Aga miks sa üldse nõu küsid, kui sa teiste kogemusest ja soovitustest õppust ei taha võtta?
Mina tahan ka nõu küsida! Tahan teha põhja šokolaadiga, kuid igas retseptis on kirjas tärklis, aga ma pigem ei kasutaks seda, sest pole mõtet osta endale mitmeks aastaks kappi seisma tervet pakki.
Tahtsin teha selle järgi:
https://nami-nami.ee/retsept/6231/banaani_sokolaadirulltort
Mina tahan ka nõu küsida! Tahan teha põhja šokolaadiga, kuid igas retseptis on kirjas tärklis, aga ma pigem ei kasutaks seda, sest pole mõtet osta endale mitmeks aastaks kappi seisma tervet pakki.
Tahtsin teha selle järgi:
Kuna küpsetuspulber on nagunii, siis võid vabalt tärklise tavalise nisujahuga asendada. Või siis kui jagad selle 2spl tärklist nii, et 1 lisalusikas kakaod ja teise jahu, kui kardad, et muidu saab jahu liiga palju.