Tere! Sain värskelt load ja autokoolis käsitleti tankimise teemat väga põgusalt, kui üldse. Kellegilt küsida ka pole, seega küsin siit.
1. Googeldades sain teada, et kui paagi korgi juures on D täht, siis on tegu diiselmootoriga ja kui D täht puudub, siis bensiinimootoriga – on mul õigus?
2. Mis vahe on 95 ja 98 bensiinidel?
3. Kuidas ma aru saan, et palju mulle kütust paaki mahub? Ilmselt mõtlen üle, aga mu suurim hirm on, et äkki ma ei saa aru millal paak täis saab ja see hakkab üle ajama. On selline asi võimalik?
Veel midagi, mida peaksin teadma? Olen üsna autokauge inimene, minu vanematel pole kunagi lube olnud. Hetkel puuduvad lähikonnas ka muud inimesed, kellelt küsida.
Aitäh!
+16
-3
Please wait...
Postitas:
Kägu
10.10.2023 19:24
1. Jah
2. 98 peaks olema parem ja kõrgema kvaliteediga bensiin. Keegi oskab seda kindlasti palju täpsemini selgitada.
3. Püstol lülitub automaatselt kinni, kui paak on täis. Üle ääre ei hakka ajama.
3. Kuidas ma aru saan, et palju mulle kütust paaki mahub? Ilmselt mõtlen üle, aga mu suurim hirm on, et äkki ma ei saa aru millal paak täis saab ja see hakkab üle ajama. On selline asi võimalik?
Oi. Mul oli ka selline hirm.
+2
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
10.10.2023 20:57
Olen palju autosid rentinud ja paagi korgi juures on ikka kirjas olnud, mis sinna sisse soovitatakse pista. Kas diisel või bensiin on kirjas ka auto tehnilises passis või võõra auto puhul rendilepingus.
98 on kõrgema kvaliteediga, aga mina sõidan küll alati 95-ga, on odavam.
Oi. Mul oli ka selline hirm.
Ära karda. See lööb plaksuga kinni enne, kui päris täis saab. Ehk siis, kui püstoliots ja bensiin paagis kohtuvad. Ma tavaliselt tõmban siis otsa eemale ja lasen nii kaua juurde, kuni bensiin august vastu vaatab. Ma ei tea, selline kiiks on – lasta paak maksimaalselt täis.
Ära karda. See lööb plaksuga kinni enne, kui päris täis saab. Ehk siis, kui püstoliots ja bensiin paagis kohtuvad.
Mul on olnud juhus, kus püstoli lukustusseade oli katki. Ehk et ma ei saanud püstolit paaki panna ja jätta, et ise voolaks. Pidin ise käega avatuna hoidma. Vaat siis küll korra pritsis välja, nii et jope käis oli ikka põhjalikult koos. Aga see oli väga ammu, ehk enam sellist mittelukustuvat püstolit kasutuses pole kuskil.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
10.10.2023 22:27
algajana võid teha ka nii nagu mina tegin 1995a värske juhiloa- ja autoomanikuna: sõitsin mingisse pisikesse bensukasse, kus oli ka töötaja tööl. läksin tema juurde ja kurtsin, et olen nii värske autoomanik, et ei ole veel kunagi tankinud, äkki onu aitab. alati aitas.
mina olin nagunii blondi peaga ja sõitsin 1965a pärit autoromuga.
aga kas tänapäeval selliseid teenindajaga bensukaid veel on, ei tea. aga alati võib ju blondina mõne samas bensukas viibiva meesautojuhi poole pöörduda abi küsimiseks.
ps. aga see, kas tegu bensiini või diiselautoga on autodel ka tehnilises passis mustvalgelt sees. samuti saad sama info kätte maanteeameti veebilehelt, kui sinna auto numbri sisse toksid. vanaematel autodel pole neid tähti kütusepaagi juures kirjas, vähemalt minu autodel pole küll kunagi olnud.
0
-7
Please wait...
Postitas:
Kägu
10.10.2023 22:57
1. Seda ma ei tea, aga kui sul on isiklik auto, siis ikka tead ju, kas on diisel või bensiin. Püstolitel on suurelt peal ka, mis kütusega tegu. Rendiautodel kirjas paagil, mis sisse läheb.<br style=”box-sizing: border-box; color: #212529; font-family: ‘Helvetica Neue’, Helvetica, Arial, sans-serif;” />2. 98 peaks jah olema kvaliteetsem. Mul 10aastane auto, kasutan 95.<br style=”box-sizing: border-box; color: #212529; font-family: ‘Helvetica Neue’, Helvetica, Arial, sans-serif;” />3. Püstol lukustub jah ise, üldse ei pea jälgima midagi.
Aga ma nt siiani ei tea, kuidas püstol panna nii, et kütus ise voolab, ma hoian päästikut all. Load peaaegu aasta käes 😀
Aga ma nt siiani ei tea, kuidas püstol panna nii, et kütus ise voolab, ma hoian päästikut all. Load peaaegu aasta käes 😀
Issake 😀 No lase ükskord tankla töötajal see ette näidata!
Mina näiteks hoian ka käes. Seda sellepärast, et kunagi jäi mul küüs kuidagi selle klõpsaka vahele niimoodi kinni, et murdus tagurpidi. Väga valus oli.
Lisaks, olen juhtunud nägema, kuidas inimene paneb selle jooksma ja siis hajameelsusest istub autosse ja sõidab voolik paagis minema. Nii et tankuril tuli püstol koos voolikuga küljest. Kui hoiad käes, siis ei saa niimoodi naljalt unustada.
Issake 😀 No lase ükskord tankla töötajal see ette näidata!
Ega see mind ei häiri, kui häiriks, oleks selgeks teinud 😛
+3
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
11.10.2023 07:54
Püstol klõpsab kinni, kui tangid paagitäie korraga ja paned selle nii-öelda automaatlukustusele. Püstoli alaküljel on selleks mingi pisike hoob, mis tuleb nii-öelda pingule tõmmata. Ma alati päris täis paaki ei pane, siis hoian püstolit käega ja jälgin automaadilt, palju juba kütust voolanud on. Soovitud kogus käes, lasen püstoli päästiku lahti ja kütust juurde ei tule.
Mina algaja juhina olin üsna ensekindel tankimise osas. Olin ju näinud, kuidas mees oma autot tangib ja arvasin, et tean. Nii ma siis sõitsin esimest korda oma autoga tankuri juurde, läksin autost välja ja siis selgus, et seda tankimise luuki ma lahti teha küll ei oska. Näppisin seda luugi kohta igat moodi, aga abi sellest ei olnud. Lõpuks pöördusin kõrval oma autot tankiva noormehe poole. Noorees muigas, tegi mu auto ukse lahti ja näitas mulle ära auto sees oleva nupu, millele vajutades see luuk lahti läks.
Nii et minu soovitan lisaks eelpool seletatule veel kahte asja. Otsi juba enne tankima minekut üles see nupp, mis selle luugi lahti teeb. Ja teiseks vaata ja käta meelde, kummal pool autot sul bensiiiluuk on. Et teaksid, kumba pidi tankuri juurde sõita, kas tankur peab jääma vasakule või paremale autot. See on autodel erinev.
+19
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu
11.10.2023 09:24
Mõistlik oleks ka hinnata vahemaad st. et see lohv ikka piisavalt ulatuks, minul alguses jäi jupp puudu sellest august puudu.
Aga ma nt siiani ei tea, kuidas püstol panna nii, et kütus ise voolab, ma hoian päästikut all. Load peaaegu aasta käes
Nii naljakas 🙂 Ma ise olen mõnes asjas nii koba ja teen mõnda asja aastaid nii, nagu teised iialgi ei tee. Mõni lihtne asi on minu jaoks keeruline. Aga sa lase kellelgi näidata, lihtsalt seda lülitit seal proovid vajutada seni, kuni jääb lukku.
Otsi juba enne tankima minekut üles see nupp, mis selle luugi lahti teeb.
Minul oli kunagi rendiautoga algajana selline asi, et otsisin ja otsisin seda nuppu auto seest kuskil Hispaanias. Ja küsisin siis töötaja käest, et kas ta oskab arvata, kus mul see nupp võiks olla. Tema ütles, et oskab küll, müksas bensiinipaagi luuki ja tuligi lahti 🙂
Kui meeles pole, vaata armatuurile – tankuri pildi juures on väike nooleke, mis näitab, kummal pool luuk on.
Mul küll ei ole. On kõigil või, äkki pole siis tähele pannud.
See on väga pisike, ei pruugi tähele panna, kui ei tea vaadata. Olen paljude autodega (eri vanuses) sõitnud ja nooleke on olnud. Ka kõige pisematel ja odavamatel rendikatel. Kasulik märge.
+3
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
11.10.2023 11:41
See luuk käib tõesti mitut moodi lahti. Mõnel autol peab kergelt vajutama luugi peale, mõnel lihtsalt luugi lahti tegema, mõnel salongist enne mingit nuppu vajutama.
Kui meeles pole, vaata armatuurile – tankuri pildi juures on väike nooleke, mis näitab, kummal pool luuk on.
See on väga pisike, ei pruugi tähele panna, kui ei tea vaadata. Olen paljude autodega (eri vanuses) sõitnud ja nooleke on olnud. Ka kõige pisematel ja odavamatel rendikatel. Kasulik märge.
Kui noolt ei ole (väga paljudel autodel pole), siis juhindu sellest, kummal pool tankuri ikoonil on voolik joonistatud. Ka see näitab sama asja.
mul on üle 20 aasta load ja sain selle teada umbes 2 aastat tagasi 😀
Mina ka. Ja mul on load 30 aastat.
Bensiini võtmine võib alati olla natuke määriv toiming, seega paremate riietega ma ei lähe seda kunagi tegema. Enamasti küll ei pritsi ega määri, aga see võib juhtuda – kord on mul olnud näiteks rendiauto, kust benssu välja lendas, kui tankisid ja paak täis sai (kuigi püstol klõpsas kinni, aga ikka tuli sahmakas). Riietele poleks lennanud, aga jalanõud oleks võinud kokku saada, kui nati lähemal oleksin seisnud. Samuti võib püstol määrida käsi või siis voolik minna vastu riideid ja need mustaks teha.
Kui noolt ei ole (väga paljudel autodel pole), siis juhindu sellest, kummal pool tankuri ikoonil on voolik joonistatud. Ka see näitab sama asja.
Just, õige.
Ma ka sain sellest alles paar aastat tagasi teada. Load on 15 aastat.
Just, õige. Ma ka sain sellest alles paar aastat tagasi teada. Load on 15 aastat.
Ega juhiloa olemasolu ei tähenda seda, et kohe tead kõike. Auto olemasolu loeb sel puhul rohkem.
Autot(mitu erinevat) olen omanud ka juba 14 aastat. Esimene aasta peale lubade saamist jäi vaid vahele.
Ma ei mõleta, kust ma seda teada sain. Vist mingi FB postitus üleüldiste lifehackidega vist oli.
+1
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
11.10.2023 19:09
Nüüd saab sellest noolekesest teada autokoolis, sest seal oli peatükk nendest ikoonidest, mis armatuuril on.
+4
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
11.10.2023 20:18
Kas te selle peale ei tule, et esimest korda autosse istudes kõndida ümber auto tagumiku ja vaadata ära, kuspool see luuk on? Milleks see nooleke või joonistatud voolik veel vajalik on?
Ma üldse loen seda teemat nagu mingit huumorinurka. Nagu päriselt olete olemas või teete lihtsalt nalja?