Esileht Kodunurk saia küpsetamine

Näitan 9 postitust - vahemik 1 kuni 9 (kokku 9 )

Teema: saia küpsetamine

Postitas:
Kägu

Mul on kodus jahu ja kuivpärmi. Aga pole iial pärmitainast teinud. Nüüd tahaks küpsetada tavalist lauasaia, millega nt võileiba teha. Palun retsepti!

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

palun: http://www.google.ee

Please wait...
Postitas:
Kägu

palun: http://www.google.ee

Vabandust, ma täpsustan: otsin retepti, mida keegi REAALSELT on kasutanud ja saanud hea tulemuse.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Tahad pätsisaia või vormisaia teha? Retseptid sel juhul erinevad ja teine variant ka lihtsam algajale.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina just eile tegin, ka suht algaja saiategijana ja täitsa välja tuli 🙂

See on siis vormisai (leiva/keeksivormis teha), sobib ka röstimiseks*

1. Kuumuta 250ml piima käesoojaks, sega sisse 2 tl kuivpärmi ja 1 spl suhkrut (kuni lahustub). Lisa 25g sulatatud võid.

2. Sega kausis 350g nisujahu ja 1 tl peensoola, lisa piimasegu ja sõtku ühtlaseks. Kata kile/rätikuga ja jäta sooja kohta kerkima u. 1 tunniks

3. Sõtku kerkinud tainas jahukihiga alla, voldi kokku, vormi piklik päts ja tõsta võiga määritud vormi. Kata vormi, jäta veel tunniks ajaks kerkima.

4. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit.

5. Peale küpsemist kummuta vormist välja, määri sulavõiga ja mässi niiske rätiku sisse jahtuma (siis ei teki kõva koorikut)

Minul sai selline, edu!
*Eva Pärteli retsept, Nipiraamatust võetud

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

1. Kuumuta 250ml piima käesoojaks, sega sisse 2 tl kuivpärmi ja 1 spl suhkrut (kuni lahustub). Lisa 25g sulatatud võid.

2. Sega kausis 350g nisujahu ja 1 tl peensoola, lisa piimasegu ja sõtku ühtlaseks. Kata kile/rätikuga ja jäta sooja kohta kerkima u. 1 tunniks

Üks nüanss, kui muudad koguseid siis proportsionaalselt, mitte vaid ühte. Ise panin algul ikka jahu palju, tundus vedelana ja sain maitsetu kõva toote.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Üks nüanss, kui muudad koguseid siis proportsionaalselt, mitte vaid ühte. Ise panin algul ikka jahu palju, tundus vedelana ja sain maitsetu kõva toote.

Väga õige!
See taigen võib algul tõesti vedelavõitu tunduda, aga kerkides paisub kenasti vormitavaks ja hoiab end koos.
Unustasin ka mainida, et sellest kogusest saab 1 vormisaia.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

https://nami-nami.ee/retsept/9634/lihtne_vormisai

Ma tegin umbes nädal tagasi esimest korda ise saia selle retsepti järgi ja väga head said.

Please wait...
Postitas:
Kägu

https://nami-nami.ee/retsept/9634/lihtne_vormisai

Ma tegin umbes nädal tagasi esimest korda ise saia selle retsepti järgi ja väga head said.

Jah, see kõige parem retsept, saab kas ühe suure saia (tõesti 30 cm vormi sisse) või kaks väiksemat nn keeksivormi. Siirupi asemel kasuta mett, ei jää nii pude.

Please wait...
Näitan 9 postitust - vahemik 1 kuni 9 (kokku 9 )


Esileht Kodunurk saia küpsetamine