Esileht Kodunurk Saia retsepti?

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )

Teema: Saia retsepti?

Postitas:
Kägu

Tahaks teha ise hästi pehme ja niiske(?) sisuga saia. Kunagi sai poest terve pätsina ostetud ja lihtsalt ilma millegita seda söödud. Enam pole müügil näinud muud, kui poe pagarite küpsetisi. Toidutare lehekülge ei oska ma ka enam kasutada, võib-olla on asi telefonivaate kuvamises. Kas keegi teab, kust leida head retsepti või on omast käest võtta?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Minu lemmiksai
Kihnu sai
400 g jahu
20 g värsket pärmi
3 dl piima
100 g võid
1 muna
2 sl suhkrut
1 tl soola
Lahusta pärm väheses koguses käesoojas vees. Kuumuta piim peaaegu keemiseni ning lisa siis piima sisse suhkur, sool ja või. Lase piimasegul jahtuda kuni käesoojani ning lisa siis lahtiklopitud muna. Sega omavahel kokku pärm ja piimasegu ning sõelu siis vedeliku sisse jahu.
Soovitan kindlasti jahu läbi sõeluda. Ka see on üks koheva ja ühtlase saia võtmetingimusi. Sõtku tainas läbi. Tainas peabki jääma üsna vedel.
Jäta tainas sooja kohta kerkima umbes tund aega.
Tõsta tainas võiga määritud vormi (valida vähemalt 30-cm pikkune vorm või 2 väikest). Lase ka vormis veidi aega (ca 20 min) soojas kohas kerkida. Määri pealt lahtiklopitud muna ja vee seguga. Küpseta pöördõhuga 150*ahjus umbes 1 tund.
Kummuta sai vormist välja ja soovitav oleks sai asetada restile, et see ka altpoolt krõbeduse säilitaks. Valmis saia pinnale võib määrida võid, et koorik veel krõbedam ja maitsvam oleks.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kui poest tahad osta, siis ehk sobib ciabatta? Pealt krõbe, seest pehme.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma ostan vahel eelküpsetatud saiu – lihtne saada nostalgialaks, sest meenuvad kohe lähedalasuvasse Leiburisse tehtud käigud lapsepõlves. Siis sai vabalt pool leiba või saia hetkega ära söödud. Krõbe koorik, pehme sisu.
Aga lihtne pärmitaignasai (meil sarnane siin kirjutatud retseptile, ilma munata) ajab ka asja ära ja meenutab vanaema tehtud saia.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Gruusia leib (poes müügil mitme kujulisi) on päris pehme, niiske.
Praegu kõrvitsate hooaeg, kasuta piima asemel keedetud kõrvitsat. Seda siis ise tehes. Mina panen kerkima külmkappi, mitte sooja.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

See on mu lemmik röstsaia retsept, millest õrnema sisuga pole kohanud. Vormi hoolikas määrimine ja jahuga puistamine (kasutan tavalist jahu) on oluline.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

See on mu lemmik röstsaia retsept, millest õrnema sisuga pole kohanud. Vormi hoolikas määrimine ja jahuga puistamine (kasutan tavalist jahu) on oluline.

Ta otsib ju mahlast/niisket saia, mitte kuivikut.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

See on mu lemmik röstsaia retsept, millest õrnema sisuga pole kohanud. Vormi hoolikas määrimine ja jahuga puistamine (kasutan tavalist jahu) on oluline.

Ta otsib ju mahlast/niisket saia, mitte kuivikut.

Mine kainenema.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )


Esileht Kodunurk Saia retsepti?