Esileht Kodunurk Saiakaste

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 39 )

Teema: Saiakaste

Postitas:
Kägu

Kas seda võib ka veidi kõvemast saiast teha? Nagunii läheb ju piima sisse keema. Tegin üleeile saia (ma poesaia ei söö) ja nüüd jupike järel, aga see veidi juba tahkunud. Mõtlesin kastmeks ära kasutada.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mis asi see saiakaste on, esimest korda elus kuulen.

Please wait...
Postitas:
Kägu

selle jaoks see mõeldud ongi, et veidi kõvemat vana saia ära kasutada, sobib küll.
Üks inglise toit, guugelda bread sauce.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

eestlastel on selleks saiavorm.

Please wait...
Postitas:
Kägu

eestlastel on selleks saiavorm.

Saiavorm ja saiakaste on ikka täitsa erinevad asjad.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

see saiakaste on soolane piimasoust.
Kuigi muidugi jah saiavorm on samal kõva saia ärakasutamise eesmärgil loodud ja ka see on inglastel täiesti olemas: bread pudding, tavaliselt moosiga-rosinatega.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

see saiakaste on soolane piimasoust.

Jah, ja seda paksendataksegi saiaga, mitte jahu või tärklisega. Mina mikserdan hästi ühtlaseks ja söön niisama liha ja hautatud juurviljadega.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

eestlastel on selleks saiavorm.

Saiavorm ja saiakaste on ikka täitsa erinevad asjad.

keegi pole vastupidist ju väitnudki

Please wait...
Postitas:
Kägu

Palun retsepti eesti keeles.

Please wait...
Postitas:
Kägu

BBC retseptiraamatust:

1 suur sibul, hakitud
6 nelki
1 loorberileht
6 tera musta pipart
600g 3,5-4,2% Alma piima
100-120g saiapuru (uus või vana, vahetki pole)
40g võid
värskelt jahvatatud musta pipart

Piim koos sibula, pipraterade, nelkide ja loorberiga korraks keema lasta. Las jahtub 15min.
Lase läbi sõela, et eraldada sibul, terad, loorber ja nelk.(või kougi lihtsalt välja)
Lisa saiapuru.
Keeda uuesti u. 10 min tasasel tulel, aeg-ajalt segades, kuni sai on kõik pehmeks vettinud.
Lisa või ning maitsesta soola ja pipraga.

Ma küll aru ei saanud, et ta nüüd just SOOLANE piimasoust oleks.
Sobib linnuliha ja eriti hästi jõulukalkuni juurde kastmeks.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Tundub olevat jahukaste, kus sai tagasi jahuks pööratakse.
Ja muidugi oli BBC retseptiraamatus Alma piim! 😉

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma küll aru ei saanud, et ta nüüd just SOOLANE piimasoust oleks.

Kas on magus või sa pole kunagi kuulnud öeldavat “soolane toit” mittemagustoidu kohta?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ja seda peetakse söödavaks söögiks?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ja muidugi oli BBC retseptiraamatus Alma piim! 😉

Sul on õigus, eksisin.
Tegelikult oli hoopis TERE piim…

Aga tundub, et siinne seltskond inglise keelt ei oska, seega kontrollida seda nagunii keegi ei saa: BBC link.

P.S. Sa oled niiiiiii tähelepanelik!

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Miks on vaja endale sellist jura valmistada ja sisse süüa? Tee oma kehale teene ja viska see kuivanud sai minema parem.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma kavatsen küll PARDIFILEE juurde seda teha ja proovida…

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Miks on vaja endale sellist jura valmistada ja sisse süüa? Tee oma kehale teene ja viska see kuivanud sai minema parem.

Mul ei ole komplekse ega terviseprobleeme iga veidike ebatervislikuma toidu osas. Söön süümepiinadeta, spordin, liigun, magan hästi, joovastavaid aineid ei tarbi ja söön jälle. Väga lihtne! Ongi juba tehtud ja söödud. Kas sinu tervisega juhtus nüüd midagi, kui mina “jura” sõin?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ja muidugi oli BBC retseptiraamatus Alma piim! 😉

Sul on õigus, eksisin.
Tegelikult oli hoopis TERE piim…

Kui nii Almat kui Tere piima on mitme rasvasusega ja retseptis on “full-fat milk”, siis kas poleks loogilisem tõlkida siiski ainult rasvasust, mark pole ju oluline. Aga tänan, et töö ette võtsid.

Sul on see huumorisoolikas ikka täitsa umbes.
Raske pole nii elada?

HEAST naljast arusaamisega pole kunagi probleemi olnud…

Ei ole kuigivõrd söödav ega hõrgutis, võite arvata, mismoodi maitseb piimas koos sibulaga sodiks keedetud saiapudi. Aga inglise köögist midagi oodata ei tasugi.
Pardifilee juurde tee parem normaalne kirsi või pohlakaste.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

siis kas poleks loogilisem tõlkida siiski ainult rasvasust, mark pole ju oluline.

Sul on see huumorisoolikas ikka täitsa umbes.
Raske pole nii elada?

Selge see, et BBC recipe ja Alma piim ei käi kokku.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Viiskend aastat ilmas elanud aga saiakastmest kuulen esimest korda

Please wait...
Postitas:
Kägu

Viiskend aastat ilmas elanud aga saiakastmest kuulen esimest korda

Sama siin, ma arvasin, et see nii peen kaste, et ei julgenud algul teemat avadagi:)

Please wait...
Postitas:
Kägu

Stuffing on palju maitsvam saia ära kasutamiseks kui bread sauce.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Stuffing on palju maitsvam saia ära kasutamiseks kui bread sauce.

Hea kui sa ühestki neist inglisekeelsest sõnast ise aru said.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Inglise keele ja kokanduse järeleaitamistund: Ta mõtles ahjukalkuni/kana/pardi täitmiseks kasutatavat segu.

Itaallastel on veel näiteks saiasupp (pancotto)

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ta mõtles ahjukalkuni/kana/pardi täitmiseks kasutatavat segu.

Seda minagi sain nii aru. Ja kujutasin elavalt ette, kuidas ta seda kana sisse topitud saia uuesti välja kougib ja sööb.
Maitsev ju.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ta mõtles ahjukalkuni/kana/pardi täitmiseks kasutatavat segu.

Seda minagi sain nii aru. Ja kujutasin elavalt ette, kuidas ta seda kana sisse topitud saia uuesti välja kougib ja sööb.

Maitsev ju.

Hahah! Enne kui su kujutluspildid toppimisest ja koukimisest veel eksootilisema kuju omandavad, mine googelda, kuidas stuffing välja näeb. 😉

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Enne googelda

Arvata võib, et ma seda tegin ja surnud kanu nähes see pilt ette keris…:)-

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Enne googelda

Arvata võib, et ma seda tegin ja surnud kanu nähes see pilt ette keris…:)-

Soovitus: googelda stuffing 😉. Kanu pole vaja asjasse segada.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Soovitus: googelda stuffing 😉. Kanu pole vaja asjasse segada.

Kle, lase üks eestikeelne retsept siia valla, mida sa tühja ikka keksid.
Eriti, kui veel ise oled korduvalt teinud ja maitsev on.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Soovitus: googelda stuffing 😉. Kanu pole vaja asjasse segada.

Kle, lase üks eestikeelne retsept siia valla, mida sa tühja ikka keksid.

Eriti, kui veel ise oled korduvalt teinud ja maitsev on.

Eestikeelset sa ei leia kuna pole meil levinud toit. Teen ingliskeelse järgi, tõlkima halvustava kommenteerija jaoks ekstra küll ei hakka, ära unistagi! 😀 Kasuta google translate’i.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 39 )


Esileht Kodunurk Saiakaste