ma teen toorsalatite peale heleda kastme nii, et sorts neitsioliivõli, sorts õunasiidri äädikat, näpuotsaga suhkrut, soola ja siis väikse sutsu sriracha kastet (tšilli). Sidrunimahla sellesse mõnikord panen, teinekord mitte, siidriäädikaga koos ei ole ilmtingimata vaja.
tumeda kastme teen balsamico äädika, sojakastme, oliiviõli, sidrunimahla, tsuti suhkru ja musta pipraga.
Tumeda puhul klopin selle ka geeljaks kokku, heleda puhul valan kapsasalati sisse niisama natuke siit ja sealt pudelist ja siis segan koos salatiga segi 😀 Tegelikult võiks seda ka segamini kloppida, aga mu meelest heleda puhul ei ole nii oluline. Kui on õrnem salatileht, siis enne kloppida, kapsa-porgandi salat on tugevam, seda võib rohkem ringi mudida segamisnõus ja siis pole nii oluline, et see kaste oleks kindlasti enne juba valmis klopitud. Kloppimiseks kasutan silikoonist harjastega munamäärimise pintslit. Kahvel ajab ka asja ära, kui pintslit ei ole.
Mingeid proportsioone ei oska öelda, ma silma järgi panen neid asju, tumedat teinekord timmin rohkem, nt suhkrut juurde. Laias laastus on nii, et õli kõige rohkem, äädikat, eriti seda palsamiäädikat läheb ainult väike sutsukene. siidriäädikat võib rohkem panna, see ei ole nii vänge, aga kui palsamiäädikat liiga palju läheb, siis on pahasti.
majoneesi ma olen ka ise teinud, aga siis peab olema mingi erijuhtum, niisama argiselt ei viitsi mässata. Ja ma teen ka vanamoodsat hapukoorega tomati-kurgi salatit.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 10.06 10:44; 10.06 12:50; 10.06 15:37;