Teema: Saue Riigigümnaasium
Täna tulid testide tulemused. Kuidas läks?
Minu laps kutsutud vestlusele, aga aega pole veel määratud. Samas sai laps G4 kooli sisse, nii et vist loobub Sauest, kuigi hea ligi oleks käia.
Ma ise arvan, et sellest kujuneb üsna tugev kool.
Minu laps sai head tulemused, aga ta läheb G4 kooli, sest sealt tulid vastus kiiresti ja ta võttis teise kooli kutse vastu. Ma usun, et tuleb hea kool, direktor on Taavi Vilba, tema kohta on ainult head räägitud, ta on endine Saku Gümnaasiumi direktor.
Tean, et see teemast väljas (vabandust!), aga miks pannakse kinni praegune Saue Gümnaasium ja kolitakse see Laagrisse?
Tean, et see teemast väljas (vabandust!), aga miks pannakse kinni praegune Saue Gümnaasium ja kolitakse see Laagrisse?
Vot minu jaoks on ka veits imelik, et Saue gümnaasium pannakse kinni ja siis luuakse Laagrisse Laagri Kooli kõrvale uus Saue Riigigümnaasium.
Vot minu jaoks on ka veits imelik, et Saue gümnaasium pannakse kinni ja siis luuakse Laagrisse Laagri Kooli kõrvale uus Saue Riigigümnaasium.
Sellepärast, et riik teebki nii. Sama asi tehti nt Põlvas
Popp
Tabasalu Riigigümnaasium jäi õnneks Tabasallu ja esimene aasta seal läbi ning tõesti huvitav aasta oli ja väga uuendusmeelne kool, direktorist oleneb muidugi palju.
Minu arvates see gümnaasiumide eraldamine on väga mõistlik. Endale oleks küll meeldinud, kui ei oleks pidanud päevad läbi ringi siblivate ja karjuvate väikeste keskel olema.
Lisaks muidugi sisuline pool, õpetajad saavad keskenduda ühele vanuseastmele jne.
Esiteks on see ju ammu käivitatud üleriigiline projekt, paljudes piirkondades on juba loodud suur riigigümaasium ja paljud või kõik väiksemad, mis mõistliku (võib-olla mõnel pool ka ebamõistliku) distantsi raadiusse jäävad, suletakse. Samamoodi ehitatakse Mustamäele riigigümnaasiumi, ainult et seal öeldakse, et midagi kinni ei panda esialgu ja lastakse õpilastel nii-öelda jalgadega hääletada ja siis vaadatakse, millised on elujõulised ja millised hukule määratud gümnaasiumid. Teiseks kindlasti mõjutas ka valdade ühinemine ja see, et Saue vallavanem ise elabki Laagris.
Saue Riigigümnaasiumist on raske aru saada, nimi on Saue, asub Laagris ehk Tallinnas. Samas Sauelt on sinna ebamugav käia, samas lähedal Sakus on tasemel gümnaasium, kes siis sinna käima hakkavad? Nõmme ja Pääsküla lapsed? Vaatasin, et neil ei ole suundasid valitud, ilmselt osad õpetajadki puudu.
Testide teatamisega panid üsna mööda, paljudel on hea tahte protokoll teisest koolist olemas ja neid loobujaid tekib tõenäoliselt palju. Viielisi või olümpiaadidele kutsutud ei saanud ühtegi eelist, teistes koolides kutsuti kohe vestlusele. Veidi ligadi-logadi algus, kuid kuna direktor pidi hea olema, siis loodetavasti aastatega paraneb.
Samas Sauelt on sinna ebamugav käia, samas lähedal Sakus on tasemel gümnaasium, kes siis sinna käima hakkavad?
Saku pole ühistranspordi mõttes sugugi Sauele lähedal, millegagi ei saa normaalselt Sauelt Sakusse. Laagrisse saab rongiga. Muidugi saaks vald organiseerida ka mingi koolibussi. Aga Saku ja Saue pole ju isegi sama vald.
Laagri asub siiski Saue vallas, mitte Tallinnas. Ja rongiga Sauelt Laagrisse on ilmselt lihtsam kui Sauelt Sakku.
Laagri asub siiski Saue vallas, mitte Tallinnas. Ja rongiga Sauelt Laagrisse on ilmselt lihtsam kui Sauelt Sakku.
Samas muidugi on päris õudne mõelda, et terve gümnaasiumitäis (s.t praeguse Saue gümnaasiumi täis) noori inimesi valgub igal tööpäeva hommikul rongi. Kuhu nad seal mahuvad? Loodetavasti ikka pannakse koolibuss vms lisabuss ka käima. Lõpuklassist osa hakkavad mingil hetkel autoga sõitma, võib-olla ka mõned nooremad ja osa teisi viskavad vanemad autoga ära, aga ikkagi tuleks arvatavasti päris suur hulk noori ühe ja sama rongi peale lisaks.
Teiseks kindlasti mõjutas ka valdade ühinemine ja see, et Saue vallavanem ise elabki Laagris.
Kuidas see peaks kooli asukohta mõjutama? Ma ei usu, et vallavanema elukoht kooli asukohta mõjutab.
Minu meelest on see kõik täielik segapundar. Vabandust, aga tobe on teha Laagrisse Saue nimeline gümnaasium, no üldse ei klapi.
Saue Riigigümnaasiumist on raske aru saada, nimi on Saue, asub Laagris ehk Tallinnas. Samas Sauelt on sinna ebamugav käia, samas lähedal Sakus on tasemel gümnaasium, kes siis sinna käima hakkavad? Nõmme ja Pääsküla lapsed? Vaatasin, et neil ei ole suundasid valitud, ilmselt osad õpetajadki puudu.
Testide teatamisega panid üsna mööda, paljudel on hea tahte protokoll teisest koolist olemas ja neid loobujaid tekib tõenäoliselt palju. Viielisi või olümpiaadidele kutsutud ei saanud ühtegi eelist, teistes koolides kutsuti kohe vestlusele. Veidi ligadi-logadi algus, kuid kuna direktor pidi hea olema, siis loodetavasti aastatega paraneb.
Kuidas see riigigümnaasium Tallinnas asub? Talinn algab ju ikka veidi kaugemalt. Riigigümnaasium on Saue vallas, nii et midagi päris valet selles nimes ei ole tegelikult. Viimsi riigigümnaasium asub ju ka Haabneemes.
Samas muidugi on päris õudne mõelda, et terve gümnaasiumitäis (s.t praeguse Saue gümnaasiumi täis) noori inimesi valgub igal tööpäeva hommikul rongi. Kuhu nad seal mahuvad?
Miks praeguse Saue gümnaasiumi täis lapsi/noori hommikul rongi peaks minema? Laagrisse sõidavad ainult gümnaasiumiastme õpilased, ülejäänud jäävad ju Sauele.
Minu arvates see gümnaasiumide eraldamine on väga mõistlik. Endale oleks küll meeldinud, kui ei oleks pidanud päevad läbi ringi siblivate ja karjuvate väikeste keskel olema.
Lisaks muidugi sisuline pool, õpetajad saavad keskenduda ühele vanuseastmele jne.
Samas on see väga halb 3, kooliastme suhtes. Neil pole kellegi poole alt üles vaadata ja eeskuju võtta – käitumine, kooliüritused jms. Samuti muutub kehvemaks nende haridus – enne andsid gümnaasiumiõpetajad tunde ka 3. kooliastmes, nüüd on annavad 7.-9. klassi tunde mitme aine õpetajad ja algklassiõpetajad.
Peaksid olema hoopis progümnaasiumid ja väikesed nunnud suure mängualaga algkoolid kodu lähedal.
Samas muidugi on päris õudne mõelda, et terve gümnaasiumitäis (s.t praeguse Saue gümnaasiumi täis) noori inimesi valgub igal tööpäeva hommikul rongi. Kuhu nad seal mahuvad? Loodetavasti ikka pannakse koolibuss vms lisabuss ka käima. Lõpuklassist osa hakkavad mingil hetkel autoga sõitma, võib-olla ka mõned nooremad ja osa teisi viskavad vanemad autoga ära, aga ikkagi tuleks arvatavasti päris suur hulk noori ühe ja sama rongi peale lisaks.
Ma kahtlustan, et praeguse SG gümnaasiumiastme õpilased ei ela kõik Sauel ja nagunii liiguvad juba hommikuti rongiga. Vähemalt kui mina SGs käisin, oli klassis lisaks Saue kohalikele õpilasi mujalt, kes rongiga kooli tulid mõlemalt suunalt – nii Riisipere, Vasalemma kandist kui ka Laagrist ja Pääskülast. Nii et see muutus pole ilmselt nii drastiline, et terve klassitäis lapsi seetõttu järsku rongi lisaks tuleb.
Naljakas ikka kuidas peavad sõna võtma inimesed, kes väga midagi teemast ei tea.
Esiteks Saku ei ole kuidagi Sauele lähemal, kui Laagri. Teiseks Sakku pole ühistranspordi ühendust. Sauelt Laagrisse sõidab rong mõne minutiga. Rääkimata sellest, et uut kergliiklusteed mööda on see tee ka rattaga väga edukalt läbitav. Rongide koormamise osas ei saa unustada, et Saue noored sõidavad paar peatust aga vähemaks jääb Laagri kandi noorte hulk, kes praegu Tallinnasse või Sauele sõidab.
Nime teema muidugi jabur. Sellesse ei hakka laskuma.
Ausalt kirjutades on tegemist üsna algajatega, mis on arusaadav, et kogemusi ei ole, aga selliseid vigu ei tohiks alguse kohta lubada.
Testidel tehti mitu viga, tehnilisi kui sisulisi. Ülesanded olid raskemad kui nelikkoolide katsetel. Testide vastused tulid hilja, paljud on teistesse koolidesse koha kinnitanud, sest kui kohe vastust ei tule, ei taheta oodata kui ei ole kindel kuidas testid läksid. Kõigile antakse järgmise nädala lõpuks teada, kes vastu võetakse? Selle aja peale on õpilased enamus koolidesse otsused teinud ja isegi need viielised/olümpiaadide lapsed, kes mõtlesid, et kodu lähedal on kool on ehk parem valik, valivad/valisid nelikud, kolmikud või mõne muu kooli kus tulid vastused kiiremini. Kas nad tõesti arvavad, et headel õpilastel ei ole valikut ja nad peavad ootama veel otsuse taga?
Kas nad tõesti arvavad, et headel õpilastel ei ole valikut ja nad peavad ootama veel otsuse taga?
Kusjuures see on täiesti täpne määratlus, et koolid (eriti need tugevamad) arvavad, et nende käes on otsustamismonopol ja kui nemad kutsuvad, siis õpilane tuleb joostes. Samas unustatakse ära, et nii mitmedki tublid õpilased hoopis valivad endale kooli.
Kommentaarist on juba teavitatud
Aga see on vist riigigümnaasiumide üldine häda. Minu teada nii Tabasalus kui ka Viimsis on alles praegu vestlused.
Aga see on vist riigigümnaasiumide üldine häda. Minu teada nii Tabasalus kui ka Viimsis on alles praegu vestlused.
Ei teagi miks lepitakse viimastega. Isegi enamus Harjumaa koolidest kinnitab juba nimekirjad kiiremini.
Kas nad tõesti arvavad, et headel õpilastel ei ole valikut ja nad peavad ootama veel otsuse taga?
Kusjuures see on täiesti täpne määratlus, et koolid (eriti need tugevamad) arvavad, et nende käes on otsustamismonopol ja kui nemad kutsuvad, siis õpilane tuleb joostes. Samas unustatakse ära, et nii mitmedki tublid õpilased hoopis valivad endale kooli.
Viimastena testide ja vestluste tegemine on ju loogilisem just nõrgematel koolidel. Las tugevamad teevad ja valivad selle koorekihi ära, siis nõrgematele jäävad jäänused, sest muidu, kui viletsam kool teeb katsed esimesena, siis ega see koorekiht ikka neile ju tule, paneb ikka, saba selgas, eliitkooli poole ajama, nii kui kuuleb, et sisse sai. Aga muidugi, kui liiga kaua katsetega uimerdada, siis võib olla, et saad need, keda ka muud tavakoolid juba välja on praakinud ehk siis eriti juhmi kaadri.
Viimastena testide ja vestluste tegemine on ju loogilisem just nõrgematel koolidel. Las tugevamad teevad ja valivad selle koorekihi ära, siis nõrgematele jäävad jäänused, sest muidu, kui viletsam kool teeb katsed esimesena, siis ega see koorekiht ikka neile ju tule, paneb ikka, saba selgas, eliitkooli poole ajama, nii kui kuuleb, et sisse sai. Aga muidugi, kui liiga kaua katsetega uimerdada, siis võib olla, et saad need, keda ka muud tavakoolid juba välja on praakinud ehk siis eriti juhmi kaadri.
Päris nii see alati ei ole, isegi eliitkooli sisse saanud õpikased kaaluvad kas minna kodu lähedale või eliitkooli. Kõik eliitkooli kasuks ei otsusta, isegi kui katsetek käiakse. Seetõttu on mõttetu venitada tulemuste teatamisega.
Mis siin õudsat on? Loomulikult on kõige “ökom” ja ka kiirem/odavam need sadakond noort just rongiga Sauelt Laagrisse toimetada. See on märksa mõistlikum kui ükshaaval vanemate autodesse toppida ja hommikustesse ummikutesse seisma minna või siis ekstra buss käima panna. Rong sõidab Sauelt Laagrisse 8 minutit – kannatab ka püsti seista, kui istekohti ei jagu. Ka rattaga sõitmiseks ei ole see maa vast liiga pikk.
Kas praeguseks on vestlusel käinutel ka tulemused teada? Kuidas läks?
Reedel pidid vastused tulema.
Reedel pidid vastused tulema.
Kindel? Ma juba üht noort tean, kes sai sisse.
Keda ma tean, kes sinna katsetasid, said eile teate, et on sees.
Teated käes, aga tean vähemalt 7-8 õpilast kes katsetasid, said vestlusele, aga ükski ei lähe, sest teine kool on valitud.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.