Kas keegi on proovinud neid ahju panna? On nad sarnased neile savist ahjupottidele? La Fermiere’i koduleht ütleb, et võib, aga mingit temperatuurivahemikku ega täpsemat infot ei ole.
Mul päris potti pole, aga mõtlesin, et prooviks teha mingit sööki nendes. Retsepti peaksin otsima, aga mul ähmane mälestus ühest igiammusest restoraniskäigust, kus toodi savipotis söök, juust oli peal ära sulanud jne. Tahaks ka midagi sellist proovida teha.
Mis arvate, kas tasub riskida või saan pärast ahjust potikilde rookida? Kas keegi taaskasutab neid niiviisi?
Võite mulle retsepte ka soovitada, äkki saab ka mingeid magustoite teha jne.
Üks asi, võid suuremas ahjuvormis (metall, klaas)vms potis toidu valmis teha ja hiljem tõsta ümber väikestesse vormidesse ning lasta lihtsalt ahjus juust peal ära sulatada.
Kreembrüleed jne saab teha nt kohvitassides, need kannatavad ahjukuumust.
Täpselt sinu potsikute kohta ei oska öelda.
no kui pildil poti põhja vaadata,
siis on need potid läbi käinud (ja seal pikemalt viibinud) ahjust, mille temperatuurile su praeahi ligilähedalegi ei küündi.